Πώς μπορώ να υποβάλω ομαδική αίτηση ESTA;

Ομαδική αίτηση ESTA

Αυτό το άρθρο εξετάζει τον τρόπο υποβολής αιτήσεων ESTA ως ομάδα, καθώς και βασικές πληροφορίες σχετικά με το ESTA.

Τι είναι η αίτηση ESTA και γιατί τη χρειάζομαι;

Η αίτηση ESTA είναι ένα ηλεκτρονικό έντυπο που πρέπει να συμπληρώσουν οι επιλέξιμοι ξένοι υπήκοοι που κατέχουν διαβατήρια από χώρες του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (VWP) πριν ταξιδέψουν στις ΗΠΑ. Η αίτηση πρέπει να συμπληρωθεί τουλάχιστον 72 ώρες πριν από το ταξίδι. Μετά την έγκριση, η ESTA εκδίδεται για δύο χρόνια ή μέχρι να λήξει το διαβατήριο του αιτούντος, όποια ημερομηνία προηγείται. Η ESTA απαιτείται για όλους τους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για να εισέλθουν στις ΗΠΑ για επαγγελματικούς λόγους, τουρισμό ή διαμετακόμιση. Η αίτηση συλλέγει βασικές βιογραφικές πληροφορίες και ερωτήσεις σχετικά με την επιλεξιμότητα για το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης. Ρωτά επίσης για τυχόν προηγούμενες αρνήσεις εισόδου στις ΗΠΑ, ποινικές καταδίκες και μεταδοτικές ασθένειες. Συμπληρώνοντας την αίτηση ESTA, οι ταξιδιώτες μπορούν να επιταχύνουν την είσοδό τους στις ΗΠΑ.

Πώς μπορώ να υποβάλω ομαδική αίτηση ESTA για λογαριασμό των φίλων ή των μελών της οικογένειάς μου;

Όταν υποβάλλετε αίτηση για ESTA, έχετε τη δυνατότητα να υποβάλετε αίτηση για πολλά άτομα ταυτόχρονα. Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε ένα προφίλ για το πρόσωπο επικοινωνίας της ομάδας. Το πρόσωπο επικοινωνίας της ομάδας θα πρέπει να δώσει το επώνυμο, το όνομα, την ημερομηνία γέννησης και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αφού το κάνουν αυτό, θα μπορούν να διαχειρίζονται μια ομάδα εφαρμογών και να προσθέτουν νέες εφαρμογές στην ομάδα, συμπεριλαμβανομένης μιας για τους ίδιους. Μόλις ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας ολοκληρώσει τη συμπλήρωση των εντύπων για κάθε ταξιδιώτη της ομάδας του, θα μπορεί να υποβάλει την αίτηση για όλα τα μέλη της ομάδας ταυτόχρονα. Επιπλέον, μια μόνο συναλλαγή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ολοκλήρωση της πληρωμής για ολόκληρη την ομάδα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της υποβολής ομαδικής αίτησης ESTA αντί της αίτησης για κάθε άτομο ξεχωριστά;

Όταν ταξιδεύετε στις Ηνωμένες Πολιτείες με πολλά άτομα, είναι γενικά σκόπιμο να υποβάλετε μια ενιαία αίτηση ESTA για λογαριασμό της ομάδας. Αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την υποβολή χωριστών μεμονωμένων αιτήσεων. Πρώτον, εξοικονομεί χρόνο. Είναι σημαντικό όλοι οι συμμετέχοντες στην ομάδα να πληρούν τις προϋποθέσεις για την είσοδο στο πλαίσιο του προγράμματος VWP. Τέλος, κάνοντας αίτηση για ομαδική ESTA, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όλοι οι μέλη της παρέας σας μπορούν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς να χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση για βίζα των ΗΠΑ.

Πόσο διαρκεί η επεξεργασία μιας ομαδικής αίτησης ESTA και πότε θα λάβω την τελική μου απόφαση από την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP);

Μόλις υποβληθούν όλες οι ομαδικές αιτήσεις, η CBP χρειάζεται συνήθως περίπου 72 ώρες για να επεξεργαστεί τις αιτήσεις και να εκδώσει την τελική απόφαση. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας θα ενημερωθεί για τις αποφάσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάθε μέλος της ομάδας θα λάβει το δικό του ατομικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Λάβετε υπόψη σας ότι είναι πιθανό ορισμένα μέλη της ομάδας να λάβουν διαφορετική απόφαση από το CBP (για παράδειγμα, εάν ένα μέλος έχει ποινικό μητρώο). Στην περίπτωση αυτή, το μέλος αυτό μπορεί να χρειαστεί να υποβάλει αίτηση για θεώρηση αντί για ESTA. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών του CBP.

Τι γίνεται αν κάποιος από την ομάδα αρνηθεί;

Εάν η αίτηση για ESTA απορριφθεί, υπάρχουν μερικές διαθέσιμες επιλογές. Η πρώτη επιλογή είναι να υποβάλετε εκ νέου αίτηση για ESTA. Εάν πιστεύετε ότι ο λόγος της άρνησής σας ήταν λανθασμένος ή εάν έχουν αλλάξει οι περιστάσεις σας, μπορεί να δικαιούστε έγκριση με τη δεύτερη προσπάθεια. Μια άλλη επιλογή είναι να υποβάλετε αίτηση για βίζα μέσω της πρεσβείας ή του προξενείου των ΗΠΑ στη χώρα σας. Αυτή η επιλογή μπορεί να είναι πιο χρονοβόρα και δαπανηρή, αλλά θα σας επιτρέψει να εισέλθετε στις Ηνωμένες Πολιτείες ακόμη και αν δεν σας έχει χορηγηθεί ESTA.

Εάν ένα άτομο στην ομάδα απορριφθεί, θα επηρεάσει τους άλλους αιτούντες στην ομάδα;

Κατά την υποβολή αίτησης για ESTA, υπάρχουν δύο διαθέσιμες επιλογές – η υποβολή ατομικής αίτησης για ESTA ή η υποβολή ομαδικής αίτησης. Σε κάθε περίπτωση, εάν ένας ταξιδιώτης απορριφθεί, θα ενημερωθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με την απόφαση. Σε μια ομαδική αίτηση, εάν ένας ταξιδιώτης απορριφθεί, αυτό δεν θα επηρεάσει την κατάσταση των αιτήσεων των άλλων αιτούντων ESTA στην ομάδα.

Συμπέρασμα

Η υποβολή ομαδικής αίτησης ESTA μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και να διευκολύνει τη διαχείριση και την εποπτεία οικογενειών και μεγάλων ταξιδιωτικών ομάδων. Εάν ακολουθήσετε τα βήματα που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο και έχετε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, η διαδικασία μπορεί να είναι ανώδυνη. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι που σχετίζονται με την υποβολή αίτησης για ομαδική ESTA αντί για κάθε άτομο ξεχωριστά, αλλά εφόσον είστε προετοιμασμένοι για αυτούς τους κινδύνους, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να λάβετε τις τελικές αποφάσεις και τις εγκρίσεις ESTA από την CBP, ελπίζουμε εγκαίρως για το ταξίδι σας στις ΗΠΑ.