Πώς μπορώ να πληρώσω για ESTA;

Πώς μπορώ να πληρώσω για ESTA;

Μπορείτε να πληρώσετε τα τέλη για την αίτηση ESTA και την έγκριση με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Το ESTA δέχεται επί του παρόντος American Express, MasterCard, Visa, Diners Club International και JCB. Η αίτησή σας μπορεί να διεκπεραιωθεί μόνο εάν η αίτησή σας είναι πλήρης με όλα τα απαιτούμενα πεδία και εάν η πληρωμή σας έχει εγκριθεί επιτυχώς.

Στο τμήμα πληρωμής με κάρτα των πεδίων της φόρμας, τα στοιχεία πρέπει να συμπληρώνονται με αλφαριθμητικούς χαρακτήρες. Οι λεπτομέρειες περιλαμβάνουν:

  • Αριθμός χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας
  • Ημερομηνία λήξης της κάρτας
  • Κωδικός ασφαλείας κάρτας (CSC)

Ενδέχεται επίσης να σας ζητηθεί να παράσχετε πληροφορίες χρέωσης σχετικά με τον κάτοχο της κάρτας.

Τι πρέπει να κάνω εάν το σύστημα ESTA δεν δέχεται την πιστωτική ή χρεωστική μου κάρτα;

Οι αιτούντες ESTA που αντιμετωπίζουν προβλήματα πληρωμής θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την τράπεζα, τον πάροχο πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας τους. Το σύστημα πληρωμών ESTA ενδέχεται να μην παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων πληρωμής. Συνεπώς, ίσως χρειαστεί να αναλάβετε την εταιρεία έκδοσης της κάρτας σας για να σας βοηθήσει.

Πότε πρέπει να υποβάλω αίτηση και να πληρώσω για ESTA;

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας προτείνει να υποβάλετε αίτηση για άδεια ESTA μόλις διαπιστώσετε ότι θα ταξιδέψετε στις ΗΠΑ μέσω του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης. Η αναχώρησή σας δεν επηρεάζεται εάν η ESTA σας λήξει ενώ βρίσκεστε στις ΗΠΑ. Από τις 8 Σεπτεμβρίου 2010, ο νόμος του 2009 για την προώθηση του ταξιδιού (τμήμα 9 του νόμου περί διοικητικών τεχνικών διορθώσεων της αστυνομίας του Καπιτωλίου των Ηνωμένων Πολιτειών του 2009, Pub. L. No. 111-145) απαιτεί τέλος.

Ποιο είναι το τέλος ESTA;

Το τέλος αίτησης ESTA αποτελείται από,

  • Έξοδα επεξεργασίας – Όλοι όσοι υποβάλλουν αίτηση για Ταξιδιωτική Άδεια Ηλεκτρονικού Συστήματος καταβάλλουν τα έξοδα επεξεργασίας.
  • Χρεώσεις εξουσιοδότησης – Εάν εγκριθεί η ESTA και λάβετε την άδεια να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα, θα χρεωθείτε επιπλέον. Εάν η Ταξιδιωτική Άδεια Ηλεκτρονικού Συστήματος απορριφθεί, χρεώνεστε μόνο για την επεξεργασία της αίτησης.

Οι ταξιδιώτες όλων των ηλικιών που ταξιδεύουν με απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης χρειάζονται εγκεκριμένη ESTA για να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνεπώς, απαιτείται πληρωμή για κάθε αιτούντα.

Είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων ESTA;

Μετά την επεξεργασία της αίτησης, το τέλος καθίσταται πληρωτέο. Συνεπώς, οι επιστροφές χρημάτων για τις υποβληθείσες αιτήσεις ESTA δεν επιστρέφονται.

Πότε πρέπει να πληρώσω το τέλος αίτησης ESTA;

Η πληρωμή απαιτείται στην αίτηση ESTA μετά τη συμπλήρωση του εντύπου, αλλά λίγο πριν από την υποβολή του εντύπου. Εάν οι αιτούντες δεν είναι σίγουροι για την ανάγκη τους για ESTA, μπορούν να αποθηκεύσουν την αίτηση ως προσχέδιο πριν την υποβάλουν. Η αίτηση θα παραμείνει ενεργή στο σύστημα για επτά ημέρες.