Χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για ESTA τα παιδιά;

Category: Απαιτήσεις ESTA | 0
Χρειάζονται τα παιδιά ESTA;

Ναι, οι ταξιδιώτες όλων των ηλικιών πρέπει να λάβουν εγκεκριμένη ESTA εάν πρόκειται να ταξιδέψουν στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης. Τα παιδιά σήμερα είναι όλο και περισσότερο παγκόσμιοι πολίτες και πολλές οικογένειες εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να ταξιδεύουν διεθνώς. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ακόμη και τα μικρά παιδιά πρέπει να έχουν τα κατάλληλα έγγραφα για να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ESTA είναι μια απαιτούμενη ταξιδιωτική άδεια για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες μέλη του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP), και αυτό περιλαμβάνει παιδιά όλων των ηλικιών. Υποβάλλοντας αίτηση για ESTA, οι γονείς μπορούν να διασφαλίσουν ότι το παιδί τους έχει την απαραίτητη άδεια εισόδου στις ΗΠΑ. Επιπλέον, η ESTA μπορεί να συμβάλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας εισόδου, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε ένα μέρος. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο για κάθε οικογένεια που σχεδιάζει ταξίδι στις ΗΠΑ να υποβάλει εκ των προτέρων αίτηση για ESTA.

Τι είναι η ESTA και τι σημαίνει;

Το πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης επιτρέπει σε ταξιδιώτες από ορισμένες χώρες να εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για σύντομες επαγγελματικές ή τουριστικές επισκέψεις. Η άδεια που επιτρέπει αυτό το ταξίδι χωρίς βίζα ονομάζεται Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας (ESTA). Το ESTA ελέγχει ηλεκτρονικά τους αιτούντες πριν από την άφιξή τους στις ΗΠΑ.

Η αίτηση για ESTA είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί ηλεκτρονικά. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να παρέχουν ορισμένες βασικές προσωπικές πληροφορίες, καθώς και να απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με το ποινικό τους ιστορικό και την υγεία τους. Μόλις υποβληθεί η αίτηση, οι ταξιδιώτες θα λάβουν απάντηση συνήθως εντός 72 ωρών.

Τα ESTA ισχύουν για δύο χρόνια ή μέχρι να λήξει το διαβατήριο του ταξιδιώτη. Ως οριστική ημερομηνία λήξης λαμβάνεται η προγενέστερη ημερομηνία λήξης για οποιοδήποτε από τα δύο. Η απόκτηση της έγκρισης ESTA δεν παρέχει το δικαίωμα εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η είσοδος στις ΗΠΑ καθορίζεται από την Τελωνειακή και Συνοριακή Προστασία (CBP) κατά την άφιξη. Παρ’ όλα αυτά, η κατοχή ESTA θα απλοποιήσει τη διαδικασία εισόδου και θα συμβάλει στην εξασφάλιση ενός ομαλού ταξιδιού στις ΗΠΑ.

Ποια είναι τα οφέλη της ESTA;

Η ESTA είναι μια ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια που επιτρέπει στους πολίτες των συμμετεχουσών χωρών να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για επαγγελματικούς ή τουριστικούς λόγους για διάστημα έως 90 ημερών χωρίς να υποβάλουν αίτηση για βίζα. Η ESTA είναι ένας οικονομικά αποδοτικός και αποτελεσματικός τρόπος για να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ και έχει επίσης μια σειρά άλλων πλεονεκτημάτων. Για παράδειγμα, η ESTA επιτρέπει στην CBP να γνωρίζει ότι είστε εξουσιοδοτημένος να εισέλθετε στη χώρα, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας εισόδου. Επιπλέον, η ESTA ισχύει για δύο χρόνια, οπότε δεν χρειάζεται να υποβάλλετε νέα αίτηση κάθε φορά που ταξιδεύετε στις ΗΠΑ. Εάν οι συνθήκες σας αλλάξουν κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος (για παράδειγμα, εάν αποκτήσετε νέο διαβατήριο), μπορείτε να ενημερώσετε την ESTA σας ηλεκτρονικά χωρίς να χρειαστεί να υποβάλετε εκ νέου αίτηση. Συνολικά, η ESTA είναι ένας βολικός και απροβλημάτιστος τρόπος για να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για ESTA για ένα παιδί;

Το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Εξουσιοδότησης (ESTA) είναι απαραίτητο για όποιον σχεδιάζει να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για επαγγελματικούς, τουριστικούς ή διαμετακομιστικούς λόγους. Η διαδικασία υποβολής αίτησης είναι σχετικά απλή και μπορεί να ολοκληρωθεί εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά. Τα βήματα της αίτησης για ESTA συνοψίζονται παρακάτω:

  1. Συμπληρώστε την ηλεκτρονική αίτηση παρέχοντας βασικές πληροφορίες για τον ταξιδιώτη, όπως το όνομα, την ημερομηνία γέννησης και τον αριθμό διαβατηρίου. Θα πρέπει επίσης να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις σχετικά με τα ταξιδιωτικά σας σχέδια και τον σκοπό του ταξιδιού.
  2. Μόλις υποβάλετε την αίτησή σας, θα εξεταστεί από την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP).
  3. Εάν εγκριθεί η αίτησή σας, θα λάβετε ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον αριθμό ESTA. Εάν η αίτηση ESTA απορριφθεί, το παιδί που ταξιδεύει θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για βίζα για να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φροντίστε να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο της επιβεβαίωσης έγκρισης για να το παρουσιάσετε στο αεροδρόμιο όταν ταξιδέψετε. Ενδέχεται να σας ζητηθεί να αποδείξετε τη συγγένειά σας με το παιδί.

Πώς διασφαλίζει η ESTA την ασφάλεια των ταξιδιωτών;

Το ESTA είναι ένα σημαντικό εργαλείο ασφαλείας που χρησιμοποιείται από την CBP για τον αυτόματο έλεγχο πιθανών απειλών που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες από ξηράς, θάλασσας ή αέρος. Το ESTA αποτρέπει τους εγκληματίες και τους τρομοκράτες από το να χρησιμοποιούν διαβατήρια από χώρες μέλη του VWP για να διαπράττουν εγκλήματα στο πετρέλαιο των ΗΠΑ. Όταν ένας ταξιδιώτης υποβάλλει αίτηση για ESTA, οι πληροφορίες του διασταυρώνονται με διάφορες βάσεις δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τηρούνται από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το Υπουργείο Εξωτερικών. Εάν υπάρχουν κόκκινες σημαίες, η αίτηση απορρίπτεται αυτόματα. Επιπλέον, το ESTA παρέχει στην DHS πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με πιθανές απειλές, καθώς και δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό τάσεων και προτύπων. Ως εκ τούτου, η ESTA αποτελεί βασικό εργαλείο για την ασφάλεια των ταξιδιωτών και την προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Συμπέρασμα

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σύντομα στις ΗΠΑ με ένα παιδί ή ανήλικο, φροντίστε να φροντίσετε για την αίτηση ESTA εγκαίρως. Οι αιτήσεις ESTA μπορεί να χρειαστούν έως και 72 ώρες για να διεκπεραιωθούν και να ληφθεί απόφαση. Χωρίς εγκεκριμένη ESTA, οι ταξιδιώτες δεν θα μπορούν να επιβιβαστούν σε αεροσκάφη ή πλοία με προορισμό τις ΗΠΑ ή να εισέλθουν στη χώρα από ξηράς.