Ποια είναι τα κυριότερα συνοριακά περάσματα γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες;

Category: Απαιτήσεις ESTA | 0
Συνοριακά περάσματα των ΗΠΑ

Πώς σκοπεύετε να εισέλθετε στις Ηνωμένες Πολιτείες; Είναι ένα ερώτημα που πολλοί ταξιδιώτες δεν θέτουν στον εαυτό τους όταν σχεδιάζουν ένα ταξίδι. Η προεπιλεγμένη επιλογή είναι συνήθως η πτήση, ωστόσο οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να εισέλθουν στη χώρα από τη στεριά ή τη θάλασσα. Ανεξάρτητα από το αν εισέρχεστε στις ΗΠΑ από ξηράς, αέρος ή θαλάσσης, θα χρειαστείτε ESTA εάν είστε κάτοχος διαβατηρίου από χώρα του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP).

Σε αυτό το άρθρο, συζητάμε τις περιπτώσεις κατά τις οποίες ένας ταξιδιώτης θα εισέλθει στις ΗΠΑ μέσω ξηράς, θάλασσας ή αέρα, καθώς και τις επιλογές του για την απόκτηση ESTA ή βίζας των ΗΠΑ, ανάλογα με τις περιστάσεις του ταξιδιώτη.

Διέλευση των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού με ESTA

Τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα σύνορα στον κόσμο, με εκατομμύρια ανθρώπους να τα διασχίζουν κάθε χρόνο. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ από το Μεξικό, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα έγγραφα. Για όλους τους ταξιδιώτες από τις χώρες 40 VWP απαιτείται ESTA (Electronic System for Travel Authorization – Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Εξουσιοδότησης). Πρέπει να ληφθεί πριν από την άφιξη στις ΗΠΑ. Η ESTA μπορεί να αποκτηθεί ηλεκτρονικά και ισχύει για πολλαπλά ταξίδια σε διάστημα δύο ετών. Μόλις λάβετε την εγκεκριμένη ESTA, θα πρέπει να μπορείτε να διασχίσετε τα σύνορα χωρίς κανένα πρόβλημα. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι η ESTA δεν εγγυάται την είσοδο στις ΗΠΑ. Ενδέχεται να υποβληθείτε σε έλεγχο από τους συνοριακούς υπαλλήλους. Αλλά με μια ESTA, θα μπορείτε να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ με το κεφάλι ήσυχο, γνωρίζοντας ότι έχετε τα κατάλληλα έγγραφα. Εάν δεν σας χορηγηθεί ESTA ή δεν είστε επιλέξιμοι, θα χρειαστείτε βίζα των ΗΠΑ για να εισέλθετε στη χώρα.

Διέλευση των συνόρων ΗΠΑ-Καναδά με ESTA

Τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά είναι τα μακρύτερα διεθνή σύνορα στον κόσμο, εκτεινόμενα σχεδόν 5.525 μίλια από τον Ατλαντικό Ωκεανό έως τον Ειρηνικό Ωκεανό. Για τους Καναδούς, η διέλευση αυτών των συνόρων είναι απλή υπόθεση της προσκόμισης ενός έγκυρου διαβατηρίου ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου σε καθορισμένο λιμένα εισόδου των ΗΠΑ. Για τους πολλούς ταξιδιώτες που δεν είναι Καναδοί, απαιτείται βίζα των ΗΠΑ. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες που κατέχουν διαβατήριο από χώρα που συμμετέχει στο VWP, μπορεί να μπορούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας ESTA. Η ESTA είναι μια ψηφιακή ταξιδιωτική άδεια που επιτρέπει στους επιλέξιμους ταξιδιώτες να εισέλθουν στις ΗΠΑ για επαγγελματικούς, τουριστικούς ή διαμετακομιστικούς σκοπούς. Το πλεονέκτημα της ESTA είναι ότι, δεδομένου ότι πρόκειται για απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης, οι ταξιδιώτες που έχουν λάβει έγκριση ESTA δεν υποχρεούνται να αποκτήσουν θεώρηση.

Για να είστε επιλέξιμοι για ESTA, πρέπει να είστε κάτοχος διαβατηρίου από χώρα VWP και να έχετε έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αφού υποβάλετε την αίτησή σας, συνήθως θα λάβετε απόφαση από την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP ) εντός 72 ωρών. Εάν η αίτησή σας εγκριθεί, θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την ESTA για να διασχίσετε τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά. Μια εγκεκριμένη ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαμονή έως 90 ημέρες ανά επίσκεψη. Εάν η ESTA σας απορριφθεί, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για βίζα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ESTA δεν είναι βίζα. Εάν δεν είστε σίγουροι αν πληροίτε τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας για ESTA ή εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη συμπλήρωση της αίτησής σας, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο δικηγόρο μετανάστευσης.

Περνάτε τα σύνορα ΗΠΑ-Καραϊβικής με ESTA

Τα σύνορα ΗΠΑ-Καραϊβικής είναι μια δημοφιλής διαδρομή πλεύσης τόσο για σκάφη αναψυχής όσο και για εμπορικά σκάφη. Τα πλοία που ταξιδεύουν σε αυτή τη διαδρομή πρέπει να συμμορφώνονται με τους ισχύοντες κανονισμούς τόσο των ΗΠΑ όσο και της χώρας προορισμού. Για τα πλοία με σημαία ΗΠΑ, αυτό περιλαμβάνει την απόκτηση έγκυρης ESTA πριν από την άφιξη. Η ESTA απαιτείται για όλους τους μη Αμερικανούς πολίτες που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες δια θαλάσσης και μπορεί να ληφθεί ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Τα εμπορικά σκάφη πρέπει επίσης να λάβουν πιστοποιητικό τεκμηρίωσης από την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλεύση στα σύνορα ΗΠΑ-Καραϊβικής, συμβουλευτείτε τις αρμόδιες αρχές τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και της χώρας προορισμού σας.

Συμπέρασμα

Εάν σκοπεύετε να μεταβείτε οδικώς σε οποιοδήποτε από τα σύνορα των ΗΠΑ, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είδους έγγραφα χρειάζεστε. Η ESTA είναι το μόνο που απαιτείται για τους ταξιδιώτες του προγράμματος VWP που διέρχονται από τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και ΗΠΑ-Καναδά. Εάν είστε από χώρα VWP και ταξιδεύετε από τα σύνορα ΗΠΑ-Καραϊβικής, θα χρειαστείτε επίσης ESTA. Εάν δεν έχετε δικαίωμα για ESTA ή σας έχει απορριφθεί η χορήγηση ESTA, θα πρέπει να αποκτήσετε βίζα για να εισέλθετε στις Ηνωμένες Πολιτείες από ξηράς, θαλάσσης ή αέρος. Φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας εγκαίρως, ώστε να αποφύγετε τυχόν προβλήματα κατά την είσοδό σας στις Ηνωμένες Πολιτείες.