Αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων ESTA

Προβλήματα στον ιστότοπο ESTA

Το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας(ESTA) είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων που δημιουργήθηκε για τον προκαταρκτικό έλεγχο των ατόμων που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ μέσω πλοίου ή αεροπλάνου πριν από την επιβίβασή τους. Το ESTA ξεκίνησε το πρώτο τρίμηνο του 2019 και λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης(VWP). Με ποσοστό έγκρισης μεταξύ 24-72 ωρών, η ESTA είναι ένας εύκολος τρόπος για τους επισκέπτες των ΗΠΑ να λάβουν ταξιδιωτική άδεια για να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ποιος πρέπει να υποβάλει αίτηση;

  1. Άτομα που δεν έχουν ήδη βίζα επισκέπτη για τις Ηνωμένες Πολιτείες
  2. Επιλέξιμοι υπήκοοι ή πολίτες χώρας που εφαρμόζει πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης
  3. Άτομα που σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση για νέα άδεια για ένα άτομο ή μια ομάδα αιτούντων
  4. Άτομα που ταξιδεύουν για 90 ημέρες ή λιγότερο
  5. Άτομα που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για αναψυχή ή για επαγγελματικούς λόγους

Θέματα προσβασιμότητας του δικτυακού τόπου ESTA

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων ενδέχεται να προκύψουν τεχνικά ζητήματα. Οι βλάβες μπορεί να οφείλονται σε διάφορους παράγοντες. Πριν επιχειρήσετε να εφαρμόσετε την εφαρμογή, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας πληροί τα καθορισμένα πρότυπα διαμόρφωσης. Οι απαιτήσεις της ESTA απαιτούν ότι το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο του χρήστη πρέπει να υποστηρίζει κρυπτογράφηση 128-bit και να είναι ενεργοποιημένη η JavaScript. Η ελάχιστη απαιτούμενη έκδοση των Windows είναι 5.0 για τη χρήση του ιστότοπου ESTA. Το πρόγραμμα περιήγησής σας στο διαδίκτυο πρέπει επίσης να αποδέχεται τα cookies. Εάν χρησιμοποιείτε το Netscape, η έκδοσή του πρέπει να είναι τουλάχιστον 6.2.

Εάν η διαμόρφωσή σας φαίνεται να πληροί τα πρότυπα του ιστότοπου, τα τεχνικά προβλήματα μπορεί να σχετίζονται με το πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή το τείχος προστασίας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εφαρμογή, ελέγξτε για να επιβεβαιώσετε ότι οι ρυθμίσεις ασφαλείας του διαδικτύου σας είναι σωστές και ότι το λογισμικό ασφαλείας σας δεν εμποδίζει τη σύνδεση με τον ιστότοπο. Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) μπορούν επίσης να αποκλείσουν ορισμένους ιστότοπους. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου σας.

Θέματα επικύρωσης του εντύπου ESTA

Αριθμοί τηλεφώνου

Υπάρχουν φορές που το έντυπο αίτησης δεν δέχεται τους αριθμούς τηλεφώνου των αιτούντων. Αν αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, προσπαθήστε να ξαναπληκτρολογήσετε τον αριθμό σας και βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε συμπεριλάβει κενά ή ειδικούς χαρακτήρες, όπως παύλες.

Αριθμοί διαβατηρίων

Μερικές φορές, τα συστήματα δεν δέχονται επίσης αριθμούς διαβατηρίων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πληκτρολογήστε ξανά τον αριθμό, προσέχοντας να αποφύγετε τις παύλες και τα διαστήματα. Κατανοήστε ότι το σύστημα δεν θα δέχεται ειδικούς χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υπάρχουν στα ονόματα. Το όνομά σας πρέπει να εμφανίζεται όπως και στη ζώνη μηχανικής ανάγνωσης(MRZ) του διαβατηρίου. Πρόκειται για τις δύο γραμμές που αποτελούνται από τεθλασμένα και αριθμούς στο κάτω μέρος της σελίδας προσωπικών σας πληροφοριών.

Σφάλματα υποβολής του εντύπου ESTA

Σε περίπτωση που το σύστημα εντοπίσει σφάλματα σε οποιοδήποτε πεδίο της υποβολής, θα απορρίψει αυτόματα την προσπάθειά σας να προχωρήσετε στην επόμενη σελίδα. Επιλύστε το σφάλμα και προχωρήστε. Ορισμένες φορές, το σύστημα μπορεί να παγώσει, εμποδίζοντάς σας να υποβάλετε την αίτησή σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στο πρόγραμμα περιήγησής σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό υπολογιστή ή πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο.

Όταν ελέγχετε την κατάστασή σας για ESTA, εάν λάβετε ένα μήνυμα αίτησης που λέει ότι υπάρχει ήδη υπάρχουσα αίτηση με παρόμοιο αριθμό διαβατηρίου, αυτό σημαίνει ότι έχετε υποβάλει αίτηση στο παρελθόν και η υποβολή εξακολουθεί να ισχύει. Η ισχύς μιας αίτησης ESTA είναι συνήθως 30 ημέρες. Ωστόσο, εάν έχετε οποιαδήποτε βιογραφικά στοιχεία που είναι εσφαλμένα στην προηγούμενη αίτηση, τότε αυτή καθίσταται άκυρη και θα πρέπει να τροποποιηθεί.

Σφάλματα πληρωμής ESTA

Σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζετε σφάλμα πληρωμής, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε άλλη χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την τράπεζά σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους λόγους της άρνησης χρέωσης. Μπορείτε επίσης να επιχειρήσετε εκ νέου την αίτησή σας χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο ή μια συσκευή με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, εάν συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα πληρωμής ή οποιαδήποτε άλλα προβλήματα.

Σε αυτή την περίπτωση, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια και συνεχίστε με την αίτησή σας. Ο νόμος του 2009 για την προώθηση του ταξιδιού προτείνει την επιβολή τέλους για όλες τις αιτήσεις ESTA. Για κάθε νέα υποβολή, θα χρεώνεστε ως εξής:

  1. Χρέωση επεξεργασίας: Όταν ζητείται ηλεκτρονική άδεια ταξιδιού, η αίτηση θα χρεώνεται με το τέλος επεξεργασίας.
  2. Χρέωση εξουσιοδότησης: Η λήψη εγκεκριμένης εξουσιοδότησης στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από τη Visa θα κοστίσει ένα πρόσθετο τέλος, το οποίο θα χρεωθεί στη χρεωστική ή πιστωτική σας κάρτα.

Σε περίπτωση απόρριψης της ταξιδιωτικής σας άδειας, θα χρεωθείτε μόνο για την επεξεργασία της αίτησης. Τυχόν πρόσθετα τέλη συναλλαγής με τρίτους που καταβάλλονται από τους αιτούντες δεν επιστρέφονται.

Λήψη βοήθειας για άλλα σφάλματα

Για οποιοδήποτε άλλο τεχνικό σφάλμα, επισκεφθείτε τη σελίδα Ερωτήσεις και απαντήσεις του CBP για να δείτε αν το πρόβλημά σας μπορεί να επιλυθεί στον ιστότοπο. Εάν δεν βρείτε καμία λύση, κάντε κλικ στο (Ερώτηση) στη σελίδα του κέντρου CPB INFO. Σας συμβουλεύουμε να γράψετε τα τεχνικά σας θέματα στα αγγλικά και να συμπεριλάβετε τα στοιχεία της συσκευής περιήγησης στο διαδίκτυο (π.χ. φορητός υπολογιστής ή smartphone) και του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο (π.χ. Chrome).