Τι είναι οι αριθμοί αίτησης ESTA;

Category: Επεξεργασία ESTA | 0
Τι είναι οι αριθμοί εξουσιοδότησης ESTA

Μόλις υποβάλετε το έντυπο αίτησης ESTA στην CBP (Τελωνεία και Προστασία Συνόρων), θα σας δοθεί ένας αριθμός αίτησης ESTA. Οι αριθμοί αιτήσεων ESTA είναι μοναδικοί και συνδέονται με μια μεμονωμένη αίτηση. Χρησιμοποιούνται από το CBP για την ταυτοποίηση του προφίλ ενός συγκεκριμένου αιτούντος.

Από τι αποτελείται ο αριθμός αίτησης;

Ο αριθμός αίτησης που παράγεται από το σύστημα ESTA αποτελείται από μια αλφαριθμητική συμβολοσειρά 16 χαρακτήρων. Οι χαρακτήρες είναι σε εντελώς τυχαία σειρά που δεν αντιστοιχεί σε κανένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του αιτούντος. Η πρόσβαση στον αριθμό αίτησης δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία του αιτούντος. Ωστόσο, ο αριθμός της αίτησης καθώς και η ημερομηνία γέννησης του ατόμου και ο αριθμός διαβατηρίου του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ελεγχθεί η κατάσταση της συγκεκριμένης αίτησης ESTA.

Πώς μπορώ να πάρω αριθμό αίτησης ESTA;

Μόλις υποβάλετε το έντυπο αίτησης ESTA, θα λάβετε έναν αριθμό αίτησης. Ο αριθμός αίτησης θα σας αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν η αίτησή σας εγκριθεί, αυτός ο αριθμός αίτησης θα γίνει στη συνέχεια ο αριθμός εξουσιοδότησης ESTA.

Ποια είναι η χρήση του αριθμού αίτησης που χορηγείται στους αιτούντες από το ESTA;

Μόλις εγκριθεί η αίτηση κάποιου, ο αριθμός της αίτησης θα γίνει ο αριθμός εξουσιοδότησης του αιτούντος. Ο αριθμός εξουσιοδότησης παρέχει ψηφιακή σύνδεση με το προφίλ του αιτούντος, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών, προσωπικών, διαβατηριακών και άλλων πληροφοριών του. Επομένως, για τις αιτήσεις ESTA που έχουν εγκριθεί, οι αριθμοί εξουσιοδότησης και αίτησης είναι ακριβώς οι ίδιοι.

Ωστόσο, σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης ESTA, δεν θα υπάρχει σύνδεση από τον αριθμό αίτησης με εγκεκριμένη αίτηση ESTA. Αντίθετα, θα παραμείνει στο σύστημα με την κατάσταση “Travel Not Authorized”. Ο μόνος τρόπος για να ελέγξετε την κατάσταση μιας ενεργής αίτησης ESTA είναι ηλεκτρονικά.

Πόσοι διαφορετικοί τύποι καταστάσεων ESTA υπάρχουν;

Όταν ελέγχετε αν η αίτησή σας ESTA έχει εγκριθεί ή όχι, μπορεί να συναντήσετε πολλές διαφορετικές καταστάσεις. Εάν η κατάσταση της αίτησής σας εμφανίζεται ως “Εκκρεμεί η πληρωμή”, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη πληρωμή και ότι η αίτηση δεν έχει ως εκ τούτου προωθηθεί στο DHS (Department of Homeland Security) για επεξεργασία. Θα πρέπει να πληρώσετε ολόκληρο το ποσό πριν από την επεξεργασία της αίτησης. Εάν δεν προβείτε σε πλήρη πληρωμή εντός 7 ημερών από την υποβολή του εντύπου, η αίτηση λήγει. Δεν θα μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση στο σύστημα και θα πρέπει να υποβάλετε νέα αίτηση.

Πώς μπορώ να ξέρω αν ο αριθμός έγκρισης ESTA που έλαβα είναι γνήσιος ή όχι;

Αυτό είναι αρκετά εύκολο να ελεγχθεί. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για την κατάσταση της αίτησης ESTA. Εκεί θα μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του αριθμού εξουσιοδότησης ESTA που λάβατε. Εάν προσπαθήσετε να ελέγξετε την κατάσταση της αίτησης για τον συγκεκριμένο αριθμό και το σύστημα επιστρέψει το μήνυμα “Δεν βρέθηκε αίτηση”, τότε δεν υπάρχει τέτοια αίτηση και θα πρέπει να υποβάλετε νέα αίτηση ESTA.

Για πόσο χρονικό διάστημα ισχύει μια αίτηση ESTA;

Μόλις εγκριθεί μια αίτηση ESTA, ισχύει συνήθως για περίοδο 2 ετών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου επιτρέπεται να επισκεφθείτε τις Ηνωμένες Πολιτείες πολλές φορές χωρίς να χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για νέα ESTA. Εάν η ESTA λήξει ενώ βρίσκεστε στις ΗΠΑ, δεν θα έχει καμία επίπτωση στο παραδεκτό σας ή στο χρονικό διάστημα που θα σας επιτραπεί να παραμείνετε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εάν μια αίτηση ESTA δεν πληρωθεί, η ισχύς της λήγει εντός 7 ημερών από την τελευταία επεξεργασία της αίτησης.

Συμπέρασμα

Ο αριθμός αίτησης που δημιουργείται από το σύστημα ESTA κατά την υποβολή του εντύπου αίτησης αποτελεί ζωτικό σύνδεσμο μεταξύ αυτής της αίτησης για ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του VWP (Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα) και των ταξιδιωτικών, προσωπικών και διαβατηριακών σας στοιχείων. Συνιστάται ιδιαίτερα να αναφέρετε αυτόν τον αριθμό, ώστε να μπορείτε αργότερα να ελέγξετε την κατάσταση της αίτησής σας ESTA πριν επιβιβαστείτε σε πτήση ή πλοίο για τις Ηνωμένες Πολιτείες.