Ποιες είναι οι κορυφαίες πόλεις των ΗΠΑ για τουρισμό;

Category: Τουρισμός ESTA | 0
Ποιες είναι οι κορυφαίες πόλεις των ΗΠΑ για τουρισμό;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν έναν φανταστικό αριθμό πραγματικά αξιόλογων πόλεων. Από πολυσύχναστες μητροπόλεις μέχρι γραφικές κωμοπόλεις και εκπληκτικούς παράκτιους προορισμούς, υπάρχει κάτι για όλους. Υπάρχουν, στην πραγματικότητα, τόσες πολλές επιλογές που είναι δύσκολο να κάνετε μια επιλογή. Ο κατάλογός μας με τις κορυφαίες πόλεις των ΗΠΑ για τουρισμό θα διευκολύνει την απόφασή σας. Απολαύστε το!

Νέα Υόρκη

Πρόκειται για τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες για πολλούς και καλούς λόγους. Από τα διάσημα αξιοθέατα μέχρι το καταπληκτικό φαγητό και την πολύπλευρη κουλτούρα, το Μεγάλο Μήλο τα έχει όλα.

Κάτι που πρέπει να κάνει κάθε επισκέπτης της Νέας Υόρκης είναι να επιβιβαστεί σε ένα ταξίδι με πλοίο από το Μανχάταν στο Staten Island. Θα απολαύσετε εκπληκτική θέα στον διάσημο ορίζοντα του Μανχάταν και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Άλλες δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης και την Times Square, με τις πολυάριθμες ψηλές διαφημιστικές πινακίδες και τους πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες που φορούν διάφορα κοστούμια. Αν έχετε χρόνο, η παρακολούθηση μιας παράστασης του Μπρόντγουεϊ είναι απολύτως απαραίτητη.

Όταν οι έντονοι ρυθμοί της πόλης αρχίζουν να σας κουράζουν, αποδράστε στην ησυχία και την ηρεμία του Σέντραλ Παρκ. Και τέλος, μη φύγετε από την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ πριν δοκιμάσετε μια από τις διάσημες πίτσες της.

Λας Βέγκας

Αυτή η μεγάλη μητρόπολη στην έρημο της Νεβάδα αποκαλείται συχνά Sin City. Προσελκύει πολλά διαφορετικά είδη ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο. Ό,τι κι αν σας ενθουσιάζει, το Λας Βέγκας πιθανότατα θα το έχει – από πολυτελή ξενοδοχεία μέχρι ψυχαγωγία διεθνούς επιπέδου – και φυσικά μια σχεδόν απεριόριστη προσφορά καζίνο. Μην παραλείψετε να περπατήσετε στη διάσημη (ή μερικές φορές διαβόητη) Λας Βέγκας Στριπ.

Το Λας Βέγκας είναι επίσης γνωστό για τις γαστρονομικές του απολαύσεις και προσφέρει μια φαινομενικά ατελείωτη προσφορά εστιατορίων με παγκοσμίου φήμης σεφ.

Αν θέλετε να ξεφύγετε από την πολυκοσμία, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βγείτε από την πόλη και να κάνετε περιήγηση στα αξιοθέατα ή πεζοπορία. Μερικές εξαιρετικές επιλογές περιλαμβάνουν την Εθνική Περιοχή Αναψυχής Spring Mountains, το Φράγμα Hoover και την Εθνική Περιοχή Προστασίας Red Rock Canyon.

Νέα Ορλεάνη

Η πόλη που συχνά αναφέρεται ως “Big Easy” πρέπει να βρίσκεται στη λίστα κάθε τουρίστα. Ξεχειλίζει από προσωπικότητα, πολιτισμό και πολλά συναρπαστικά αξιοθέατα. Για μια μοναδική εμπειρία, προσπαθήστε να την επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ Mardi Gras της Νέας Ορλεάνης.

Το Big Easy είναι επίσης ένας παράδεισος για τους λάτρεις της μουσικής. Φημίζεται για το ροκ, τα μπλουζ και την τζαζ. Εκτός από τη μουσική, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσετε αξέχαστα φαγητά, όπως μπινιέδες, γκούμπο και πολλά άλλα.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, φροντίστε επίσης να επισκεφθείτε την Bourbon Street στην παλαιότερη περιοχή της πόλης, τη Γαλλική Συνοικία. Αυτό το πολυσύχναστο τμήμα της πόλης είναι κυριολεκτικά γεμάτο από διάσημα μπαρ.

Σαν Φρανσίσκο

Το Σαν Φρανσίσκο έχει τον τέταρτο μεγαλύτερο πληθυσμό στην Καλιφόρνια και τον δέκατο έκτο μεγαλύτερο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι μια υπέροχη μητρόπολη γνωστή για τις απότομες κλίσεις της, την παρατεταμένη ομίχλη, το δροσερό κλίμα και τα πολλά διάσημα αξιοθέατα. Τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε εδώ περιλαμβάνουν το παλιό ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα Alcatraz και τη γέφυρα Golden Gate. Συνιστάται επίσης να εξερευνήσετε την πολυσύχναστη περιοχή Chinatown του Σαν Φρανσίσκο και να κάνετε μια βόλτα με το τελεφερίκ για υπέροχη θέα. Το Σαν Φρανσίσκο φημίζεται επίσης για τη μεγάλη ποικιλία γαστρονομικών απολαύσεων και τα πολυάριθμα μοντέρνα μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες στις ταράτσες του.

Η πόλη και τα άμεσα περίχωρά της θεωρούνται επίσης διεθνές κέντρο τεχνών και επιστημών. Αν έχετε χρόνο, επισκεφθείτε γνωστά πολιτιστικά αξιοθέατα όπως το SF Jazz Center, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο και την Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνιας.

Σιάτλ

Τα πολυάριθμα τουριστικά αξιοθέατα του Σιάτλ το καθιστούν έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας. Ξεκινήστε τη μέρα σας πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ υψηλής ποιότητας java σε ένα από τα πολυάριθμα κομψά καφέ. Επίσης, φροντίστε να επισκεφθείτε το πρώτο Starbucks που άνοιξε το 1971.

Στη συνέχεια επισκεφθείτε μια από τις πιο διάσημες (και παλαιότερες) λαϊκές αγορές της χώρας: Pike Place Market. Αλλά το ταξίδι σας δεν θα είναι ολοκληρωμένο χωρίς να επισκεφθείτε τη Space Needle, ίσως το πιο γνωστό αξιοθέατο του Σιάτλ. Απλά θυμηθείτε να πάρετε μια ομπρέλα. καθώς αυτή η πόλη δεν είναι άγνωστη στη βροχή!

Napa Valley στην Καλιφόρνια

Αν λατρεύετε τη γραφική θέα και ό,τι σχετίζεται με το κρασί, η Napa Valley είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε. Πάνω από 4 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται αυτή την περιοχή με τα περισσότερα από 400 οινοποιεία κάθε χρόνο. Αυτή η υπέροχη περιοχή διαθέτει την ατμόσφαιρα μιας μικρής πόλης σε συνδυασμό με όμορφο τοπίο και απεριόριστη προσφορά εξαιρετικών κρασιών. Δεν είναι περίεργο που έχει γίνει τόσο σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.

Τα πολλά οινοποιεία δεν προσφέρουν μόνο αξέχαστες γευστικές δοκιμές κρασιού, αλλά μπορείτε επίσης να απολαύσετε εξαιρετικό φαγητό και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για ψώνια. Μερικά από τα πιο διάσημα οινοποιεία είναι τα Sterling Vineyards, Chateau Montelena Winery και Castello di Amorosa – αλλά και πολλά άλλα αξίζουν μια επίσκεψη.

Παρόλο που οι αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις μπορεί να σας κρατήσουν πολύ απασχολημένους, υπάρχουν πολλές άλλες τοποθεσίες στην περιοχή που αξίζει επίσης να επισκεφθείτε. Παραδείγματα περιλαμβάνουν το Old Faithful Geyser, το Skyline Wilderness Park και το απολιθωμένο δάσος της Calistoga.

Πόρτλαντ

Πολλοί επισκέπτες του παρελθόντος θα σας πουν ότι όταν φτάσετε στο Πόρτλαντ, είναι δύσκολο να φύγετε. Αυτή η χαλαρή πόλη προσφέρει εκπληκτικά τοπία, πολλές εξαιρετικές επιλογές για φαγητό και έναν από τους πιο φιλικούς ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Θα λατρέψετε τα πολλά εστιατόρια, τα κομψά καφέ και τα υπέροχα μονοπάτια πεζοπορίας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, προσπαθήστε να επισκεφθείτε τον εκτεταμένο ιαπωνικό κήπο του Πόρτλαντ, έναν από τους μεγαλύτερους εκτός Ιαπωνίας. Το Πόρτλαντ είναι επίσης αρκετά διάσημο για τις ζυθοποιίες του, και η craft μπύρα θα κάνει αναμφίβολα τη διαμονή σας ακόμα πιο αξέχαστη.

Χονολουλού – Η πρωτεύουσα της Χαβάης

Η Χονολουλού είναι μια πόλη για όσους αγαπούν τη φύση. Φυσικά, οι ατελείωτες παραλίες θα σας κρατήσουν απασχολημένους για πολλές ώρες. Υπάρχουν όμως και πολλές άλλες δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε, όπως κολύμβηση με αναπνευστήρα, σέρφινγκ και καγιάκ. Και στην απίθανη περίπτωση που κουραστείτε ποτέ από τον ήλιο, την άμμο και τη θάλασσα, γιατί να μην κάνετε ιππασία;

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επισκεφθείτε το διάσημο ηφαίστειο Diamond Head, το Pearl Harbor Historic Site, τον υπέροχο κόλπο Hanauma Bay και τον ζωολογικό κήπο της Χονολουλού.

Ουάσινγκτον.

Με σχεδόν 2 εκατομμύρια επισκέπτες το 2019, η μητροπολιτική περιοχή της Ουάσινγκτον είναι άλλο ένα πολυσύχναστο σημείο για τους ξένους τουρίστες. Το γεγονός ότι είναι η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, φυσικά, παίζει σημαντικό ρόλο στη δημοτικότητά της. Αλλά η πόλη διαθέτει επίσης πολυάριθμα μνημεία και ιστορικά μνημεία. Οι τουρίστες συνήθως αγαπούν να επισκέπτονται κυβερνητικά κτίρια όπως η Γερουσία, ο Λευκός Οίκος, ο λόφος του Καπιτωλίου, το Μνημείο της Ουάσιγκτον και το Μνημείο του Λίνκολν.

Σεντόνα στην Αριζόνα

Οι άνθρωποι που λατρεύουν τη φύση συνήθως παραληρούν για τη Σεντόνα στην έρημο της Αριζόνα. Η περιοχή αυτή είναι ίσως περισσότερο γνωστή ως Red Rock Country και περιβάλλεται από μερικά από τα παλαιότερα πετρώματα του πλανήτη.

Η Σεντόνα προσφέρει επίσης πολλά άλλα εντυπωσιακά αξιοθέατα, όπως το Bell Rock, το παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού, το εμπορικό και καλλιτεχνικό χωριό Tlaquepaque και το φαράγγι Oak Creek. Το πιο πιθανό είναι να δείτε εδώ μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα της ζωής σας, ενώ ο νυχτερινός ουρανός είναι ακόμη πιο μαγευτικός.

Μετά από μια κουραστική μέρα στα αξιοθέατα, μπορείτε να χαλαρώσετε σε ένα από τα αναγνωρισμένα κέντρα ευεξίας, σπα ή πολυτελή θέρετρα της Σεντόνα.

Σικάγο

Το Σικάγο είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή η πολυσύχναστη μητρόπολη προσφέρει τα πάντα, από εξαιρετικό φαγητό μέχρι πολυάριθμες αθλητικές εκδηλώσεις και μουσεία υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, καμία επίσκεψη στην πόλη των ανέμων δεν θα είναι πλήρης, αν δεν δοκιμάσετε πρώτα τα σάντουιτς με ιταλικό μοσχαρίσιο κρέας, τις πίτσες και τα χοτ ντογκ.

Πιθανώς θα λατρέψετε επίσης να απολαμβάνετε το πανέμορφο τοπίο κάνοντας κρουαζιέρα στο ποτάμι, να επισκέπτεστε τη μεγάλη συλλογή έργων τέχνης στο Ίδρυμα Τέχνης της πόλης και να ελέγχετε το διάσημο γλυπτό “Φασόλι” στο Millennium Park. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το ψηλότερο κτίριο των ΗΠΑ, τον Πύργο Willis Tower.

Πριν φύγετε, προσπαθήστε να βρείτε χρόνο για να παρακολουθήσετε μια κωμική παράσταση στο θέατρο Second City του Σικάγο. Εδώ ξεκίνησαν την καριέρα τους αρκετοί διάσημοι κωμικοί, όπως ο Mike Meyers και η Tina Fey.