Απόλυτες τοποθεσίες της λίστας Bucket List

Category: Τουρισμός ESTA | 0

Από διάσημα αξιοθέατα, τοπία που κόβουν την ανάσα και αρχαία ερείπια, υπάρχουν τόσα πολλά μέρη στα οποία αξίζει να ταξιδέψετε, ώστε είναι δύσκολο να περιορίσετε τις τοποθεσίες που πρέπει να έχετε στην κορυφή της λίστας σας.

Για να σας βοηθήσει, η ομάδα της ESTA ανέλυσε πάνω από 100 διαφορετικά άρθρα που αναφέρονται σε χώρες και πόλεις για να δημιουργήσει την απόλυτη λίστα με τις χώρες και τις πόλεις που πρέπει να επισκεφθείτε.

Οι δημοφιλείς τοποθεσίες της ταξιδιωτικής λίστας bucket list

Γνωστή για τη ρωμαϊκή ιστορία της, η Ιταλία αναφέρεται συχνότερα σε όλες τις λίστες ταξιδιωτικών επιλογών και εμφανίζεται στο 67% των άρθρων που αναλύθηκαν, χωρίς να αποτελεί έκπληξη, με τα πάντα, από την ομορφιά, την ιστορία, το νόστιμο φαγητό και τον πολιτισμό.

Οι ΗΠΑ, που έχουν πολλά να προσφέρουν, είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής χώρα που εμφανίζεται σε άρθρα της Bucket List, καθώς αναφέρεται σε λίγο περισσότερα από τα μισά άρθρα που αναλύθηκαν (56%). Οι ταξιδιώτες έχουν πολλά πράγματα να προσθέσουν στις λίστες τους με τα εθνικά πάρκα που πρέπει να εξερευνήσουν, την εμβληματική Route 66, τους θησαυρούς της Χαβάης ή ένα πάρτι στο Λας Βέγκας.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο εμφανίζεται στο 55% των άρθρων της λίστας με τα ταξίδια. Οι τουρίστες μπορούν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να επισκεφθούν το παλάτι του Μπάκιγχαμ, την εκπληκτική θέα στη Lake District ή να δουν μια θεατρική παράσταση στη γενέτειρα του Σαίξπηρ, το Stratford-Upon-Avon.

Μια εικόνα που δείχνει το αναφερόμενο πλέγμα πόλεων Travel Bucket List

Οι πιο δημοφιλείς πόλεις της ταξιδιωτικής λίστας bucket list

Γνωστό ως η πόλη του έρωτα, το Παρίσι, είναι η πόλη που αναφέρεται περισσότερο στις ταξιδιωτικές λίστες, καθώς εμφανίζεται στο 45% αυτών. Φημισμένη για τα μεγάλα αξιοθέατα όπως ο Πύργος του Άιφελ και η Αψίδα του Θριάμβου, δεν είναι περίεργο που είναι τόσο δημοφιλής.

Πλούσια σε ιστορία, η Βενετία εκτείνεται σε πάνω από 400 νησιά με 35o γόνδολες και 417 γέφυρες και είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής πόλη που εμφανίζεται στις διαδικτυακές λίστες, καθώς περιλαμβάνεται στο 44% αυτών που ερευνήθηκαν.

Η Νέα Υόρκη είναι η τρίτη πιο δημοφιλής πόλη, καθώς αναφέρεται σε 4 από τις 10 λίστες. Με τη δυνατότητα να εξερευνήσετε το Central Park, να δείτε μια παράσταση στο Broadway ή να φάτε ένα κομμάτι πίτσα, η ζούγκλα του μπετόν είναι γεμάτη από πράγματα που αξίζει να κάνετε.

Χρειάζομαι βίζα ESTA για να ταξιδέψω σε οποιαδήποτε από αυτές τις τοποθεσίες;

Το ESTA είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων που αναπτύχθηκε από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τον προκαταρκτικό έλεγχο των ταξιδιωτών πριν τους επιτραπεί να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο ή πλοίο με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για να υποβάλετε αίτηση για ESTA τώρα, επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα για να ξεκινήσετε.

Μεθοδολογία

Οι ερευνητές ανέλυσαν πάνω από 100 άρθρα της Bucket List για αναφορές χωρών και πόλεων τον Δεκέμβριο του 2021. Οι κοινές παραλλαγές των ονομάτων των χωρών (Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής/ΗΠΑ) καταμετρήθηκαν όλες και οι αναφορές της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας συνδυάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.