Μπορώ να ανανεώσω μια ESTA;

Μπορεί να ανανεωθεί η ESTA;

Μπορείτε να ανανεώσετε μια ESTA; Μια εγκεκριμένη ESTA δεν μπορεί να ανανεωθεί. Η ESTA λήγει όταν λήξει το διαβατήριό σας, όταν αλλάξουν οι απαντήσεις σας στις ερωτήσεις επιλεξιμότητας ESTA ή όταν περάσουν 24 μήνες από την τελευταία εγκεκριμένη ESTA.

Πότε μπορώ να υποβάλω αίτηση για νέα ESTA;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για νέα ESTA ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις που εξαρτώνται από την υποβολή αίτησης για νέα άδεια, εκτός εάν περιμένετε πληροφορίες σχετικές με την ολοκλήρωση της αίτησής σας. Δεν είναι δυνατή η ανανέωση της ESTA σε υπάρχουσα αίτηση.

Μπορείτε να υποβάλετε εκ νέου αίτηση πριν λήξει η ισχύουσα ESTA σας. Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία λήξης της υφιστάμενης ESTA σας, ενδέχεται να λάβετε μια ειδοποίηση από την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP) που να αναφέρει ότι σας απομένουν 30 ημέρες για την ESTA που συνδέεται με το διαβατήριό σας. Θα υπάρχει επίσης ένας σύνδεσμος για να υποβάλετε αίτηση για νέα εξουσιοδότηση, αν χρειαστεί.

Η έκδοση νέας ESTA θα μηδενίσει τον αριθμό των ημερών που μπορώ να παραμείνω στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Όχι, η απόκτηση νέας ESTA δεν θα επαναφέρει τον αριθμό των ημερών που ο αιτών μπορεί να παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια εγκεκριμένη ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαμονή έως 90 ημέρες ανά επίσκεψη. Οι αιτούντες πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα διαβατήριά τους είναι έγκυρα και ότι η ESTA τους έχει εγκριθεί κατά την είσοδό τους στα σύνορα των ΗΠΑ.

Τι γίνεται αν η ESTA μου λήξει πριν φύγω από τις Ηνωμένες Πολιτείες;

Η ESTA και το διαβατήριό σας θα πρέπει να παραμείνουν έγκυρα μόνο κατά την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είστε ελεύθεροι να εγκαταλείψετε τη χώρα μετά τη λήξη της ημερομηνίας λήξης. Οι κανόνες ESTA ισχύουν μόνο για τις περιπτώσεις άφιξης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όταν υποβάλλω αίτηση για νέα ESTA, λαμβάνω προειδοποίηση σχετικά με υφιστάμενη αίτηση;

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η CBP σας ενημερώνει ότι μια υπάρχουσα εγκεκριμένη ESTA συνδέεται με το διαβατήριό σας. Εάν το διαβατήριό σας και η ESTA θα είναι έγκυρα κατά την ημερομηνία άφιξής σας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τότε δεν θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για νέα ESTA.

Υπό ποιες άλλες συνθήκες θα πρέπει να λάβω νέα ESTA;

Νέα ESTA απαιτείται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Παίρνετε νέο διαβατήριο
  • Αλλάζετε το όνομά σας (είτε το πρώτο, είτε το επώνυμο είτε και τα δύο ονόματα)
  • Αλλάζετε το φύλο σας (Το έντυπο αίτησης ESTA προς το παρόν δεν έχει φύλο X για να επιλέξετε. Αντίθετα, ο ταξιδιώτης καλείται να κάνει την επιλογή με την οποία νιώθει πιο άνετα. Η αίτηση ESTA δεν θα απορριφθεί αποκλειστικά και μόνο με βάση το φύλο που επιλέγετε κατά την υποβολή της αίτησης.
  • Αλλάζετε χώρα υπηκοότητας
  • Έχετε αλλάξει μία ή περισσότερες από τις απαντήσεις που δώσατε προηγουμένως στις εννέα ερωτήσεις επιλεξιμότητας της αίτησής σας για ESTA. Για παράδειγμα, αν προσβληθείτε από μια μεταδοτική ασθένεια ή αν καταδικαστείτε για ένα έγκλημα διαφθοράς. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να σας ζητηθεί να αποκτήσετε αμερικανική βίζα για να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρέπει να υποβάλετε εκ νέου αίτηση για ESTA και η αίτηση πρέπει να αποδεικνύει την αλλαγή των περιστάσεων, αλλιώς μπορεί να σας αρνηθούν την είσοδο στις ΗΠΑ κατά την άφιξή σας. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αιτίες μη επιλεξιμότητας από τον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.