Χρειάζομαι ESTA αν πετάω ιδιωτικά ή με αεροπλάνο τσάρτερ;

Category: Τουρισμός ESTA | 0
Ιδιωτικό τζετ

Παρόλο που η πτήση στις Ηνωμένες Πολιτείες με ιδιωτικό τζετ ή αεροπλάνο τσάρτερ μπορεί να είναι η εμπειρία της ζωής σας, θα πρέπει να τηρείτε όλες τις συνήθεις νομικές απαιτήσεις. Εάν η χώρα σας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα (VWP), μπορείτε να εισέλθετε στις Ηνωμένες Πολιτείες με ιδιωτικό αεροπλάνο ή αεροπλάνο τσάρτερ με έγκυρη ESTA. Εάν είστε από χώρα που δεν ανήκει στην ΠΟΠ, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση πολύ νωρίτερα, όπως ακριβώς και όταν πετάτε με εμπορική αεροπορική εταιρεία.

Ανεξάρτητα από τον τύπο της πτήσης, θα πρέπει, φυσικά, να έχετε επίσης το
διαβατήριο
μαζί σας όταν εισέρχεστε στις Ηνωμένες Πολιτείες από το εξωτερικό. Ενώ τεχνικά μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ένα εσωτερικό
ιδιωτική πτήση
από, π.χ., τη Νέα Υόρκη στο Μαϊάμι χωρίς να έχετε μαζί σας το διαβατήριό σας, είναι μάλλον καλύτερη ιδέα να το έχετε πάντα μαζί σας για σκοπούς ταυτοποίησης.

Θα σκανάρονται οι αποσκευές μου πριν από την πτήση μου;

Όπως συμβαίνει και με τις εμπορικές πτήσεις, οι αποσκευές σας θα ελέγχονται κανονικά πριν επιβιβαστείτε σε ένα αεροπλάνο τσάρτερ ή ιδιωτικό τζετ. Δεν υπάρχουν ουρές χιλιομέτρων, οπότε η όλη διαδικασία θα πρέπει να είναι γρήγορη και αβίαστη. Τα συνήθη όρια για το μέγιστο μέγεθος των αποσκευών επίσης δεν ισχύουν, οπότε το μέγιστο συνολικό μέγεθος και βάρος των αποσκευών είναι συνήθως αρκετά γενναιόδωρα.

Επίσης, δεν θα χρειάζεται να περπατάτε σε μεγάλους διαδρόμους με τις αποσκευές σας. Τα ιδιωτικά αεροδρόμια ή οι τερματικοί σταθμοί είναι γενικά σχεδιασμένα έτσι ώστε η διαδρομή προς το αεροπλάνο να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη και ταχύτερη.

Θα πρέπει να περάσω από έλεγχο ασφαλείας;

Οι επιβάτες που επιθυμούν να επιβιβαστούν σε ιδιωτικό αεροσκάφος ή αεροσκάφος τσάρτερ πρέπει να περάσουν από ελέγχους ασφαλείας όπως οι αντίστοιχοι επιβάτες που ταξιδεύουν με εμπορικά αεροσκάφη. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα τελευταία, οι FBO διαθέτουν ιδιωτικούς τερματικούς σταθμούς που επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να επιβιβάζονται πολύ πιο γρήγορα και χωρίς να χρειάζεται π.χ. να διαχωρίζουν τα υγρά ή να βγάζουν τα παπούτσια τους. Οι συνήθεις περιορισμοί σχετικά με την ποσότητα των υγρών που επιτρέπεται να πάρετε μαζί σας στο αεροπλάνο συνήθως δεν ισχύουν στις ιδιωτικές πτήσεις.

Θα έχετε έναν προσωπικό συνοδό που θα σας βοηθήσει να περάσετε αβίαστα την ιδιωτική διαδικασία check-in. Και σε αντίθεση με το συνηθισμένο πρωτόκολλο ασφαλείας που ακολουθείται στις εμπορικές πτήσεις, θα υποβληθείτε σε σωματικό έλεγχο αμέσως πριν επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο. Έτσι, αν και θα πρέπει να υποβληθείτε σε έλεγχο ασφαλείας, αυτός θα είναι ταχύτερος και ευκολότερος από μια εμπορική πτήση.

Ελέγχουν επίσης τις αποσκευές σας σε ιδιωτικό αεροσκάφος ή σε αεροσκάφος τσάρτερ;

Οι αποσκευές σε ιδιωτικά αεροσκάφη και πτήσεις τσάρτερ εξακολουθούν να υποβάλλονται σε κανονικούς ελέγχους με ακτίνες Χ και άλλους ελέγχους ασφαλείας και θα μπορούσαν να ελέγχονται τυχαία. Αυτό ισχύει επίσης για τα αντικείμενα που μεταφέρετε μαζί σας στο αεροπλάνο ως χειραποσκευή. Παραδείγματα περιλαμβάνουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό όπως φορητούς υπολογιστές, smartphones και τσάντες.

Ο χώρος αναμονής στους ιδιωτικούς τερματικούς σταθμούς τείνει επίσης να είναι πολύ πιο ήσυχος από τους αντίστοιχους εμπορικούς. Το προσωπικό του αεροσταθμού ή το πλήρωμα της πτήσης είναι υπεύθυνο για τη διαδικασία check-in των επιβατών, των αποσκευών τους και των χειραποσκευών τους. Συνοψίζοντας, θα βρείτε τη διαδικασία check-in πιο γρήγορη και πιο εύκολη από ό,τι σε μια εμπορική αεροπορική εταιρεία.

Θα μου επιτραπεί να καπνίζω σε ιδιωτική πτήση/πτήση τσάρτερ;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η
κανόνες για τις ιδιωτικές πτήσεις
δεν είναι τόσο αυστηροί όσο για τις εμπορικές πτήσεις. Συνεπώς, το κάπνισμα επιτρέπεται κανονικά στα πρώτα. Ωστόσο, όταν πρόκειται για μίσθωση, οι κανόνες μπορεί να διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία, ανάλογα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη. Κάθε ιδιωτικό τζετ ή αεροπλάνο τσάρτερ έχει τους δικούς του κανόνες σχετικά με το τι μπορεί να γίνει ή όχι στο αεροσκάφος.

Παρόλο που είναι δυνατόν να επιτραπεί το κάπνισμα σε ιδιωτικά αεροσκάφη και αεροπλάνα τσάρτερ, αυτά πρέπει να ακολουθούν τους κανονισμούς/κανόνες που ορίζονται από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή επαρκών σταχτοδοχείων και την τοποθέτηση της απαραίτητης σήμανσης.

Παρ’ όλα αυτά, θα συμβουλεύαμε τους αναγνώστες να ρωτούν για τους κανόνες καπνίσματος πριν επιβιβαστούν σε μια ιδιωτική πτήση. Σε κανέναν δεν αρέσει μια αντιπαράθεση στον αέρα για κάτι τόσο τετριμμένο όσο το κάπνισμα.

Θα μπορέσω να κάνω κάποια εργασία κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής πτήσης/πτήσης τσάρτερ;

Αν είστε επιχειρηματίας ή γυναίκα, θα θέλατε πιθανώς να γνωρίζετε αν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο, το tablet ή το φορητό σας υπολογιστή κατά τη διάρκεια της πτήσης για να κάνετε κάποια εργασία της τελευταίας στιγμής. Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν κάθε ιδιωτικό αεροπλάνο διαθέτει σταθερή σύνδεση Wi-Fi και, τις περισσότερες φορές, δορυφορικό τηλέφωνο πτήσης. Επομένως, δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα πρόβλημα με το να πάρετε τα εργαλεία της δουλειάς σας στο αεροσκάφος και να εργάζεστε κατά τη διάρκεια της πτήσης πίνοντας το αγαπημένο σας ποτό.

Η κατάσταση είναι περίπου η ίδια εάν εργάζεστε εξ αποστάσεως και χρειάζεστε ένα καλό σήμα Wi-Fi και ένα ήσυχο μέρος για να κάνετε τη δουλειά σας. Στην πραγματικότητα, θα έχετε συνήθως πολύ καλύτερη ιδιωτικότητα σε μια ιδιωτική πτήση από ό,τι σε μια εμπορική. Θα πρέπει να μπορείτε να απολαμβάνετε ιδιωτικές τηλεφωνικές συνομιλίες και να χρησιμοποιείτε το φορητό σας υπολογιστή για να κάνετε εμπιστευτικές εργασίες χωρίς να σας ενοχλεί κανείς.

Ταξιδεύω με κατοικίδιο ζώο. Ποια είναι η κατάσταση σχετικά με μια ιδιωτική πτήση;

Για κάθε κατοικίδιο ζώο, μια πτήση μπορεί να είναι μια πραγματικά τρομακτική εμπειρία. Η δυνατότητα να πετάξει μαζί σας στην καμπίνα μιας ιδιωτικής πτήσης θα μειώσει κατά πολύ το άγχος – τόσο για το κατοικίδιο ζώο όσο και για εσάς.

Οι κανόνες σχετικά με τα διαβατήρια κατοικίδιων ζώων και άλλα έγγραφα παραμένουν οι ίδιοι, ανεξάρτητα από το αν πετάτε με εμπορικό ή ιδιωτικό αεροπλάνο. Θα πρέπει ακόμη να αποδείξετε ότι το ζώο είναι ικανό να ταξιδέψει και υγιές.

Το πιο σημαντικό έγγραφο που θα χρειαστείτε είναι το πιστοποιητικό υγείας του κατοικίδιου ζώου. Αυτό πρέπει να εκδίδεται από ειδικευμένο και διαπιστευμένο κτηνίατρο. Το πιστοποιητικό αυτό ισχύει για περίοδο 90 ημερών, αλλά πρέπει να εκδοθεί τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν από την έναρξη του ταξιδιού σας.

Ο κτηνίατρος πρέπει επίσης να πιστοποιεί ότι το κατοικίδιο ζώο σας είναι καλά στην υγεία του και δεν πάσχει από μολυσματικές ασθένειες. Θα χρειαστείτε επίσης πιστοποιητικό εμβολιασμού για να αποδείξετε ότι έχει εμβολιαστεί κατά ασθενειών όπως η λύσσα. Επιπλέον, θα σας ζητηθεί να δώσετε τον αριθμό του μικροτσίπ του ζώου στον κτηνίατρο, ώστε να τον καταχωρήσει στο διαβατήριο του ζώου.

Πτήσεις με το κατοικίδιο ζώο σας εντός των Ηνωμένων Πολιτειών

Τα αμερικανικά υπουργεία Μεταφορών και Γεωργίας έχουν εκδώσει τις ακόλουθες οδηγίες όσον αφορά την πτήση με
κατοικίδια ζώα
ενώ βρίσκεστε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  • Οι γάτες και οι σκύλοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 εβδομάδων.
  • Πρέπει να απογαλακτιστούν πριν ξεκινήσουν πτήση
  • Πρέπει να αποδεικνύεται ότι το ζώο έχει εμβολιαστεί κατά της λύσσας.

Η κατώτατη γραμμή

Η πτήση με ιδιωτικό τζετ είναι συνήθως μια εκπληκτική εμπειρία που προσφέρει την απόλυτη άνεση και πολυτέλεια. Πριν από την πτήση, ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου ενός διαβατηρίου που θα παραμείνει σε ισχύ για τουλάχιστον 90 ημέρες μετά την επιστροφή σας, μιας βίζας ή μιας ηλεκτρονικής άδειας εισόδου. Και αν πετάτε με το αγαπημένο σας κατοικίδιο, βεβαιωθείτε ότι διαθέτει έγκυρο διαβατήριο κατοικίδιου, πιστοποιητικό εμβολιασμού και άλλα απαιτούμενα έγγραφα. Τα κατοικίδια ζώα πρέπει επίσης να φέρουν μικροτσίπ.