Χρειάζομαι ταξιδιωτική ασφάλιση όταν επισκέπτομαι τις Ηνωμένες Πολιτείες;

Category: Τουρισμός ESTA | 0
Ταξιδιωτική ασφάλιση για τις ΗΠΑ

Αυτό το άρθρο εξετάζει αρκετές από τις ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι τουρίστες ή οι επαγγελματίες ταξιδιώτες σχετικά με την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης κατά την επίσκεψή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση για ξένους υπηκόους που επισκέπτονται τις ΗΠΑ;

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι ένα είδος ασφάλισης που καλύπτει οικονομικές απώλειες κατά τη διάρκεια ταξιδιού, όπως ιατρικά έξοδα, απώλεια αποσκευών ή ακύρωση ταξιδιού. Έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τους ταξιδιώτες σε περίπτωση απροσδόκητης αναποδιάς και μπορεί να αγοραστεί τόσο για ταξίδια εσωτερικού όσο και για ταξίδια εξωτερικού. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ταξιδιωτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων και η κάλυψη ποικίλλει ανάλογα με το συμβόλαιο. Ορισμένοι συνήθεις τύποι κάλυψης περιλαμβάνουν ακύρωση ταξιδιού, ιατρικά έξοδα, απώλεια αποσκευών και καθυστέρηση ταξιδιού. Η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να αγοραστεί από διάφορες πηγές, όπως ταξιδιωτικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες και διαδικτυακούς παρόχους. Όταν επιλέγετε ένα συμβόλαιο, είναι σημαντικό να διαβάσετε τα ψιλά γράμματα και να κατανοήσετε τι καλύπτεται προτού προβείτε σε αγορά.

Απαιτείται ταξιδιωτική ασφάλιση για την είσοδο στις ΗΠΑ;

Η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο ή την επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά συνιστάται ανεπιφύλακτα. Ακόμη και αν σχεδιάζετε μόνο ένα σύντομο ταξίδι, πάντα μπορεί να προκύψουν απρόβλεπτες περιστάσεις. Εάν χρειαστεί να ακυρώσετε το ταξίδι σας ή να το διακόψετε για οποιονδήποτε λόγο, η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να σας βοηθήσει να αποζημιωθείτε για τις απώλειές σας. Επιπλέον, εάν αρρωστήσετε ή τραυματιστείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε τα ιατρικά σας έξοδα. Ενώ το κόστος της ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να φαίνεται σαν ένα πρόσθετο έξοδο, μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα. Ως εκ τούτου, είναι πάντα συνετό να αγοράζετε ταξιδιωτική ασφάλιση πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε ταξίδι, ανεξάρτητα από τον προορισμό σας.

Ποιο είναι το κόστος της ταξιδιωτικής ασφάλισης για επίσκεψη στις ΗΠΑ;

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι ένας τρόπος να προστατευτείτε από οικονομικές απώλειες που μπορεί να προκύψουν λόγω ακυρώσεων, επειγόντων ιατρικών περιστατικών, απώλειας αποσκευών και άλλων απρόβλεπτων περιστάσεων. Αν και το κόστος της ταξιδιωτικής ασφάλισης ποικίλλει ανάλογα με παράγοντες όπως η διάρκεια του ταξιδιού σας και οι τύποι κάλυψης που χρειάζεστε, γενικά αξίζει την επένδυση. Μια πρόσφατη μελέτη του Consumer Reports διαπίστωσε ότι το μέσο κόστος της ταξιδιωτικής ασφάλισης για μια τετραμελή οικογένεια που πηγαίνει για διακοπές μιας εβδομάδας ήταν 204 δολάρια. Για όσους αναγκάστηκαν να ακυρώσουν το ταξίδι τους λόγω έκτακτης ανάγκης, η μέση πληρωμή ήταν 2.380 δολάρια. Αν και σε κανέναν δεν αρέσει να σκέφτεται τι μπορεί να πάει στραβά στις διακοπές του, η ταξιδιωτική ασφάλιση σας δίνει την ηρεμία να ξέρετε ότι είστε προστατευμένοι από απροσδόκητες οικονομικές απώλειες.

Υπάρχουν κίνδυνοι όταν ταξιδεύετε στις ΗΠΑ χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση;

Όταν ταξιδεύετε εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι σημαντικό να έχετε ταξιδιωτική ασφάλιση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση, μπορεί να είστε υπεύθυνοι για όλα τα ιατρικά σας έξοδα εάν τραυματιστείτε ή αρρωστήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Επιπλέον, εάν χρειαστεί να ακυρώσετε το ταξίδι σας λόγω ασθένειας ή τραυματισμού, ενδέχεται να μην σας επιστραφούν τα έξοδα του ταξιδιού σας χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση. Η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί επίσης να παρέχει κάλυψη για χαμένες αποσκευές και καθυστερήσεις πτήσεων. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να εξετάσετε τους κινδύνους που συνδέονται με το ταξίδι χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση πριν από το επόμενο ταξίδι σας.

Ποιες είναι ορισμένες σκέψεις για την επιλογή ταξιδιωτικής ασφάλισης;

Η ταξιδιωτική ασφάλιση αποτελεί σημαντικό στοιχείο για κάθε ταξίδι, είτε ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ασφαλιστηρίων συμβολαίων και είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα που θα σας παρέχει την κάλυψη που χρειάζεστε. Το πρώτο βήμα είναι να εξετάσετε τον τύπο του ταξιδιού που θα κάνετε. Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι αναψυχής, θα χρειαστείτε διαφορετική κάλυψη από ό,τι αν ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους. Στη συνέχεια, εξετάστε τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Ορισμένα συμβόλαια καλύπτουν μόνο ταξίδια μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό ημερών, ενώ άλλα παρέχουν κάλυψη για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τις δραστηριότητες που θα κάνετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Εάν σκοπεύετε να κάνετε δραστηριότητες περιπέτειας, βεβαιωθείτε ότι το ασφαλιστήριό σας καλύπτει αυτές τις δραστηριότητες. Τέλος, φροντίστε να διαβάσετε τα ψιλά γράμματα κάθε συμβολαίου πριν το αγοράσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι έχετε την κάλυψη που χρειάζεστε σε τιμή που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε το καλύτερο ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για τις ανάγκες σας.

Τι πρέπει να κάνετε αν χρειαστεί να προβείτε σε αξίωση για το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας ταξιδίου

Η υποβολή απαίτησης από το ταξιδιωτικό σας ασφαλιστήριο συμβόλαιο απαιτεί να αναλάβετε δράση συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία και επικοινωνώντας με τον ασφαλιστή. Τα στάδια της διαδικασίας διεκδίκησης περιγράφονται παρακάτω:

  1. Πρώτον, πρέπει να εκτιμήσετε τι είναι αυτό για το οποίο προβάλλετε μια αξίωση. Για παράδειγμα, ιατρικοί λογαριασμοί, απώλεια αποσκευών ή αντικειμένων, ακύρωση δρομολογίου κ.λπ.
  2. Δεύτερον, θα πρέπει να συγκεντρώσετε όλα τα σχετικά έγγραφα, όπως ιατρικούς λογαριασμούς, εκθέσεις της αστυνομίας και αποδείξεις.
  3. Τρίτον, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ασφαλιστική σας εταιρεία και να υποβάλετε αίτηση αποζημίωσης. Συνήθως θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση εντός 3-14 ημερών από την επέλευση των γεγονότων. Κάθε ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι διαφορετικό, γι’ αυτό θα πρέπει να ελέγχετε τους Όρους και Προϋποθέσεις.
  4. Τέταρτον, η ασφαλιστική εταιρεία θα διερευνήσει το περιστατικό και θα καθορίσει αν καλύπτεστε ή όχι.
  5. Πέμπτον, η ασφαλιστική εταιρεία θα αποφασίσει επί της ουσίας για την αξίωσή σας. Εάν η αίτησή σας εγκριθεί, θα σας επιστραφούν τα έξοδά σας. Ωστόσο, εάν η αίτησή σας απορριφθεί, ενδέχεται να χρειαστεί να αναλάβετε νομική δράση για να λάβετε την αποζημίωση που σας αξίζει. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με έναν δικηγόρο ταξιδιωτικής ασφάλισης που μπορεί να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στη διαδικασία διεκδίκησης και να προστατεύσετε τα δικαιώματά σας.

Θυμηθείτε να υποβάλετε αίτηση για την ESTA ή τη βίζα σας πριν ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ταξιδιώτες που είναι κάτοχοι διαβατηρίων για χώρες του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για άδεια εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εξουσιοδότηση αυτή ονομάζεται ESTA. Η ESTA επιτρέπει στους ταξιδιώτες να εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για τουριστικούς ή επαγγελματικούς σκοπούς για διάστημα έως 90 ημερών ανά επίσκεψη. Η ESTA εκδίδεται για περίοδο 2 ετών ή μέχρι την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτα. Τα άτομα που δεν είναι επιλέξιμα για ESTA μπορούν να υποβάλουν αίτηση για βίζα των ΗΠΑ.

Συμπέρασμα

Παρόλο που η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν είναι υποχρεωτική όταν επισκέπτεστε τις Ηνωμένες Πολιτείες, συνιστάται ανεπιφύλακτα. Υπάρχουν διάφοροι κίνδυνοι που συνδέονται με το ταξίδι χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση στις ΗΠΑ, όπως υψηλά ιατρικά έξοδα, κλοπή και ατυχήματα. Η ταξιδιωτική ασφάλιση συνήθως κοστίζει μεταξύ 4-8% του συνολικού κόστους του ταξιδιού σας και σας καλύπτει για απρόβλεπτα γεγονότα, όπως ακυρώσεις, καθυστερήσεις, χαμένες συνδέσεις, ιατρικά επείγοντα περιστατικά και πολλά άλλα. Όταν επιλέγετε ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, φροντίστε να διαβάσετε τα ψιλά γράμματα και να καταλάβετε τι καλύπτεται (και τι όχι). Εάν χρειαστεί να προβείτε σε απαίτηση από το συμβόλαιό σας, να είστε προετοιμασμένοι να προσκομίσετε τεκμηρίωση για να υποστηρίξετε την απαίτησή σας.