Το θρυλικό Tropicana Las Vegas θα κλείσει τις πόρτες του για το νέο γήπεδο μπέιζμπολ

Category: Νέα | 0
Το θρυλικό Tropicana Las Vegas θα κλείσει τις πόρτες του για το νέο γήπεδο μπέιζμπολ
Το θρυλικό Tropicana Las Vegas θα κλείσει τις πόρτες του για το νέο γήπεδο μπέιζμπολ

Το Λας Βέγκας, διάσημο για την πλούσια ιστορία του και τα εμβληματικά ορόσημά του, αποχαιρετά ένα ακόμη κεφάλαιο της κληρονομιάς του, καθώς το θρυλικό Tropicana Las Vegas ετοιμάζεται να κλείσει τις πόρτες του.

Το επικείμενο κλείσιμο στις 2 Απριλίου σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για το ιστορικό θέρετρο, το οποίο αποτελεί ορόσημο του Λας Βέγκας από το 1957 που άνοιξε.

Το κλείσιμο αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την κατασκευή ενός γηπέδου μπέιζμπολ, το οποίο σχεδιάζεται να φιλοξενήσει τους Athletics, μια ομάδα Major League Baseball που σήμερα εδρεύει στο Όκλαντ της Καλιφόρνια.

Η πλούσια ιστορία και η λαμπρή κληρονομιά του Tropicana

Το Tropicana Las Vegas, το οποίο κάποτε χαρακτηρίστηκε ως το “Tiffany της Strip”, διαθέτει μια πλούσια ιστορία γεμάτη αίγλη και ίντριγκες.

Χτισμένο με 15 εκατομμύρια δολάρια, το θέρετρο μάγεψε τους επισκέπτες με τα περίτεχνα ψηφιδωτά πλακάκια, τα πολυτελή πάνελ από μαόνι και το εμβληματικό σιντριβάνι σε σχήμα τουλίπας που κοσμούσε την είσοδό του.

Η φήμη του Tropicana εκτεινόταν πέρα από την πλούσια διακόσμησή του, η οποία συνδέθηκε με το οργανωμένο έγκλημα μέσω των σχέσεων με το αφεντικό της μαφίας Frank Costello.

Μια σκηνή κατάλληλη για θρύλους και παράτολμους

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, το Tropicana φιλοξένησε πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες και θεαματικές παραγωγές που καθήλωσαν το κοινό σε όλο τον κόσμο.

Από το εμβληματικό “Folies Bergere”, που λειτούργησε από το 1959 έως το 2019, έως τις παραστάσεις θρύλων όπως ο Sammy Davis Jr., ο Louis Armstrong και η Gladys Knight, το θέρετρο ενσάρκωσε την αριστεία της ψυχαγωγίας.

Και αξιοσημείωτα κατορθώματα, όπως το άλμα του Robbie Knievel με μοτοσικλέτα που έσπασε το ρεκόρ το 1998, εδραίωσαν τη φήμη του Tropicana για το θέαμα και την τόλμη.

Μετασχηματισμοί που ταιριάζουν σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο Λας Βέγκας

Ενώ το κλείσιμο του Tropicana σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, σηματοδοτεί επίσης την αυγή ενός νέου κεφαλαίου στην εξέλιξη του Λας Βέγκας.

Με την πάροδο των ετών, το θέρετρο γνώρισε διάφορες μεταμορφώσεις, αντανακλώντας το δυναμικό πνεύμα της πόλης.

Από τους σύγχρονους πύργους του ξενοδοχείου που προστέθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και του ’80 μέχρι την ανακαίνιση του 2011, ύψους 180 εκατομμυρίων δολαρίων, με θέμα τη Νότια Παραλία, το Tropicana εξελίχθηκε για να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των πελατών.

Καινοτομία και ανανέωση του τοπίου της πόλης

Καθώς το Tropicana ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τους θαμώνες του, οι συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του εμβληματικού χώρου στροβιλίζονται.

Τα σχέδια για ένα γήπεδο μπέιζμπολ 33.000 θέσεων βρίσκονται σε εξέλιξη και πρόκειται να μεταμορφώσουν σημαντικά την εκτεταμένη ιδιοκτησία των εννέα στρεμμάτων, αλλάζοντας το τοπίο του Λας Βέγκας.

Τα σχέδια ανάπλασης δίνουν έμφαση στη σύνδεση μεταξύ του γηπέδου και των πιθανών προσφορών σε θέρετρα, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της πόλης για καινοτομία και αστική ανάπλαση.

Οι επισκέπτες επωφελούνται από τη μεταναστευτική καινοτομία

Εν μέσω του θορύβου γύρω από το κλείσιμο του Tropicana και την κατασκευή ενός νέου γηπέδου μπέιζμπολ, είναι σημαντικό να εξεταστούν οι πιθανές επιπτώσεις στον τουρισμό και τη μετανάστευση στις ΗΠΑ.

Η κατανόηση των απαιτήσεων εισόδου στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου της ESTA, είναι ζωτικής σημασίας για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται προορισμούς όπως το Λας Βέγκας, καθώς απλοποιεί την πρόσβαση για τους επιλέξιμους επισκέπτες από χώρες του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP).

Είτε εξερευνήσετε τα λαμπερά φώτα της Λας Βέγκας είτε παρακολουθήσετε αθλητικές εκδηλώσεις στα νεότερα αξιοθέατα της πόλης, οι ταξιδιώτες πρέπει να ακολουθούν τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς για την απρόσκοπτη είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.