Τι πρέπει να έχετε στη λίστα των ταξιδιωτικών σας επιλογών για τις ΗΠΑ;

Category: Τουρισμός ESTA | 0
Τι πρέπει να έχετε στη λίστα των ταξιδιωτικών σας επιλογών για τις ΗΠΑ;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια τεράστια χώρα. Υπάρχουν 50 πολιτείες, μερικές από τις οποίες είναι μεγαλύτερες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί προορισμοί προς εξερεύνηση, πολλά να δείτε και να κάνετε, καθώς και μια τεράστια ποικιλία κουζίνας. Οι περισσότεροι από εμάς δεν θα μπορέσουμε ποτέ να επισκεφθούμε και τις 50 πολιτείες. Ποια θα ήταν λοιπόν μια ρεαλιστική λίστα ταξιδιών για τις ΗΠΑ;

Οι λίστες είναι, από τη φύση τους, υποκειμενικές. Παρακάτω είναι η δική μας. Ακόμη και αν δεν συμφωνείτε πάντα, θα πρέπει να είναι αρκετό για να σας βάλει σε σκέψεις.

Ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, όπου σχεδόν κάθε Αμερικανός πρόεδρος έχει ζήσει κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον ήταν ο μόνος που έζησε και εργάστηκε αλλού.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η εμβληματική κατοικία βρίσκεται στις λίστες των επισκεπτών των Ηνωμένων Πολιτειών. Μερικοί από τους πιο ισχυρούς ηγεμόνες στην ιστορία εργάστηκαν και έζησαν εδώ. Ωστόσο, δεν μπορείτε απλώς να φτάσετε και να ανακοινώσετε ότι θέλετε να ξεναγηθείτε στον Λευκό Οίκο. Οι ξένοι επισκέπτες που θέλουν να το κάνουν αυτό πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο προξενείο ή την πρεσβεία της χώρας τους στην Ουάσινγκτον.

Εθνικό πάρκο Yellowstone, Wyoming

Αυτό το τεράστιο πάρκο βρίσκεται κυρίως στο βορειοδυτικό τμήμα του Γουαϊόμινγκ και καλύπτει σχεδόν 3.500 τετραγωνικά μίλια. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει άφθονος χώρος για τη φαινομενικά ατελείωτη ποικιλία άγριων ζώων, όπως λύκοι, αρκούδες, βίσονες και ελάφια, που μπορούν να περιφέρονται ελεύθερα.

Αν και η ποικιλία της άγριας ζωής του πάρκου, τα όμορφα φαράγγια και βουνά, καθώς και τα υποαλπικά δάση είναι αρκετά όμορφα από μόνα τους, αυτό που πραγματικά το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα είναι η τοποθεσία του, ακριβώς πάνω από την τεράστια καλντέρα του Yellowstone – το μεγαλύτερο υπερ-ηφαίστειο στη βορειοαμερικανική ήπειρο. Αυτό δημιουργεί μια απίστευτη σειρά γεωθερμικών χαρακτηριστικών που κάνουν αυτό το μέρος πραγματικά μοναδικό. Στην πραγματικότητα, περισσότεροι από τους μισούς θερμοπίδακες του πλανήτη βρίσκονται ακριβώς εδώ.

Grand Canyon

Για πολλούς ανθρώπους, αυτός ο προορισμός που πρέπει να επισκεφθούν είναι στην κορυφή της λίστας τους. Το Γκραν Κάνυον βρίσκεται στην Αριζόνα και υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το προσεγγίσετε. Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς κατά την επίσκεψή του εδώ είναι να διασχίσει με τα πόδια το Skywalk που βρίσκεται στο West Rim. Αυτή η γέφυρα των 70 ποδιών έχει ένα διαφανές γυάλινο πάτωμα που προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στο τοπίο πάνω από 4.000 πόδια κάτω από τη γέφυρα. Πρέπει να προειδοποιήσουμε τους αναγνώστες ότι, ενώ πρόκειται για μια τεράστια συγκίνηση, δεν είναι για άτομα που φοβούνται τα ύψη.

Νέα Υόρκη

Το Μεγάλο Μήλο προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο και ως εκ τούτου αποτελεί ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Μεγάλο Μήλο δεν αποτυγχάνει ποτέ να ενθουσιάσει. Έχει τα πάντα: από τεράστιους ουρανοξύστες μέχρι μοντέρνες γειτονιές και από διεθνώς αναγνωρισμένα μουσεία μέχρι τοπικά αξιοθέατα.

Ως ο κορυφαίος αστικός προορισμός των Ηνωμένων Πολιτειών και παγκόσμιος ηγέτης στην κουζίνα, την τέχνη, τη μόδα και το θέατρο, η Νέα Υόρκη είναι για εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο το μοναδικό μέρος των ΗΠΑ που θα ήθελαν να επισκεφθούν. Αν θέλετε να επισκεφθείτε μια πόλη που είναι η πεμπτουσία της Αμερικής, αυτή θα πρέπει να είναι το Μεγάλο Μήλο.

Η Νέα Υόρκη έχει μια ενέργεια που λίγες άλλες πόλεις στον κόσμο μπορούν να ανταγωνιστούν. Δεν είναι γνωστή ως η “πόλη που δεν κοιμάται ποτέ” χωρίς λόγο: πρόκειται αναμφισβήτητα για μια από τις πιο ζωντανές πόλεις του κόσμου.

Το Μανχάταν είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη της Νέας Υόρκης, επειδή διαθέτει αξιοθέατα όπως το Σέντραλ Παρκ, το Empire State Building και το θέατρο Μπρόντγουεϊ.

Η Αλάσκα και το Βόρειο Σέλας

Η Αλάσκα είναι άλλος ένας προορισμός των ΗΠΑ που πρέπει να βρίσκεται στη λίστα σας λόγω της μεγάλης φυσικής ομορφιάς της και του γεγονότος ότι μπορεί κανείς να δει το περίφημο Βόρειο Σέλας από εδώ σε ορισμένες εποχές του έτους.

Δεδομένου ότι ο ουρανός πρέπει να είναι εντελώς σκοτεινός για να γίνει ορατός, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα δείτε το Βόρειο Σέλας οποιαδήποτε εποχή του έτους. Η καλύτερη επιλογή, ωστόσο, είναι να πάτε από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τον Απρίλιο.

Μια από τις καλύτερες τοποθεσίες για να δείτε αυτό το μοναδικό φυσικό φαινόμενο είναι το Φέρμπανκς στην Αλάσκα. Από εδώ, μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε μια αξέχαστη περιήγηση που διασχίζει τον Αρκτικό Κύκλο.

Νήσος Mackinac

Το νησί Mackinac θεωρείται από πολλούς ως το στολίδι του Μίσιγκαν. Αυτό το κομμάτι του ουρανού βρίσκεται μεταξύ της κάτω και της άνω χερσονήσου της πολιτείας. Γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της λίστας Bucket List των Ηνωμένων Πολιτειών; Ο λόγος είναι απλός: η απόλυτη μοναδικότητά του. Τα μόνα μέσα μεταφοράς στο νησί είναι μικρά αεροπλάνα και πλοία.

Υπάρχουν δύο ακόμη λόγοι για τους οποίους τόσοι πολλοί ταξιδιώτες επισκέπτονται το νησί: η πεζοπορία στον βράχο Arch Rock και το περίφημο fudge του Mackinac. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το Mackinac βρίσκεται στη λίμνη Huron – και τα υπέροχα καθαρά νερά της θα μπορούσαν εύκολα να σας ξεγελάσουν και να νομίζετε ότι έχετε αποβιβαστεί στην Καραϊβική.

Μαϊάμι, Φλόριντα

Με το μείγμα όμορφων φυσικών τοπίων και ζωντανών πολιτισμών, το Μαϊάμι είναι ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός. Βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα της Φλόριντα, ο πολιτισμός, το κλίμα και η ατμόσφαιρα εδώ είναι εντελώς διαφορετικά από τις υπόλοιπες ΗΠΑ.

Η περιοχή επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις κοινότητες μεταναστών της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής που έχουν κάνει το Μαϊάμι σπίτι τους και οι οποίοι συμβάλλουν στη μοναδική λατινοαμερικανική ζωντάνια αυτής της εκπληκτικής πόλης.

Horseshoe Bend

Σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει ποτέ για το Horseshoe Bend, βρίσκεται στο Page της Αριζόνα. Το όνομα αναφέρεται στην αξιοσημείωτη καμπυλότητα του πανέμορφου ποταμού Κολοράντο εδώ, ο οποίος προσφέρει θέα που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως εκπληκτική.

Για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτό δεν είναι αξιοθέατο στην άκρη του δρόμου – πρέπει να περπατήσετε μέχρι το Horseshoe Bend. Ευτυχώς, η απόσταση από τον χώρο στάθμευσης μέχρι το σημείο θέασης είναι μόλις 0,75 μίλια και μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι δεν θα απογοητευτείτε.

Για τους πιο τολμηρούς, υπάρχουν και μερικοί άλλοι τρόποι για να γνωρίσετε την ομορφιά αυτού του τόπου. Το ένα είναι η πτήση ελικοπτέρου πάνω από την περιοχή. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια εκδρομή με σχεδία ή πεζοπορία.

Skyline Drive

Το Skyline Drive ψηφίζεται ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της λίστας των ΗΠΑ κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, χρόνο με το χρόνο. Εκείνη την εποχή του έτους, είναι επίσης μια πολύ δημοφιλής διαδρομή για όσους θέλουν να δουν το όμορφο φθινοπωρινό φύλλωμα.

Πού ακριβώς βρίσκεται το Skyline Drive; Πρόκειται για ένα πανέμορφο οδικό τμήμα 105 μιλίων που διασχίζει τα βουνά Blue Ridge στο Εθνικό Πάρκο Shenandoah. Η επιλογή της καλύτερης ώρας για να πάτε μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Μερικές φορές τα χρώματα του φθινοπώρου αρχίζουν να εμφανίζονται στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά συχνά η καλύτερη εποχή είναι τα μέσα Οκτωβρίου. Όσο πιο ψηλά είναι το υψόμετρο, τόσο νωρίτερα τα φύλλα θα αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα.

Μόλις όμως αρχίσουν να αλλάζουν, θα βιώσετε εκπληκτικά όμορφα στρώματα κόκκινων, πορτοκαλί και κίτρινων χρωμάτων στα βουνά. Είναι ένα θέαμα που πιθανότατα θα θυμάστε για πολλά χρόνια.

Καταρράκτες του Νιαγάρα

Οι πτώσεις αυτές βρίσκονται εν μέρει στις ΗΠΑ και εν μέρει στον Καναδά. Υπάρχει μια ατελείωτη συζήτηση σχετικά με το αν είναι πιο όμορφη από τη μία πλευρά από την άλλη. Το γεγονός παραμένει, ωστόσο, ότι πρόκειται για έναν από τους πιο επισκέψιμους καταρράκτες στη γη, τόσο από Αμερικανούς όσο και από ξένους τουρίστες.

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικά δημοφιλές τουριστικό σημείο εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά είναι επίσης μια σημαντική πηγή υδροηλεκτρικής ενέργειας. Ο καταρράκτης άρχισε να σχηματίζεται πριν από περισσότερα από 12 000 χρόνια κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας των παγετώνων και με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε σε αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι είναι ο ταχύτερα κινούμενος καταρράκτης στη γη.