Τι μπορώ να επεξεργαστώ στην υπάρχουσα ESTA μου;

Category: Ενημέρωση ESTA | 0
Επεξεργασία της ESTA μου

Ποιες πληροφορίες μπορώ να ενημερώσω;

Μπορείτε να επικαιροποιήσετε τις περισσότερες από όλες τις πληροφορίες της αίτησής σας μαζί με τις απαιτούμενες πληροφορίες πληρωμής πριν υποβάλετε την ηλεκτρονική αίτηση για άδεια ταξιδιού. Ωστόσο, οι μόνες εξαιρέσεις είναι ο αριθμός διαβατηρίου και η χώρα έκδοσης. Εάν προχωρήσετε την αίτησή σας ESTA μετά το πρώτο στάδιο και επιθυμείτε να επεξεργαστείτε τον αριθμό διαβατηρίου σας ή τη χώρα έκδοσης, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια νέα αίτηση ESTA.

Μετά την έγκριση της αίτησης, μπορείτε να ενημερώσετε μόνο τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τη διεύθυνση στην οποία διαμένετε όσο βρίσκεστε στις ΗΠΑ.

Τι πρέπει να κάνω εάν τα στοιχεία του διαβατηρίου μου έχουν αλλάξει ή έχουν λήξει;

Η μόνη επιλογή για ένα άτομο που έχει αλλάξει τα στοιχεία του διαβατηρίου του ή έχει αποκτήσει νέο διαβατήριο είναι να υποβάλει αίτηση για νέα ESTA. Σημειώστε ότι θα πρέπει να πληρώσετε τα σχετικά τέλη με την υποβολή της αίτησης.

Πώς μπορώ να διορθώσω ένα λάθος στην αίτησή μου;

Οι αιτούντες μπορούν να επανεξετάσουν και να διορθώσουν τυχόν λάθη πριν από την υποβολή της αίτησης ESTA, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού διαβατηρίου. Εάν υποβάλετε την αίτηση μαζί με τις απαιτούμενες πληροφορίες πληρωμής, μπορείτε να επεξεργαστείτε όλα τα άλλα πεδία δεδομένων εκτός από τον αριθμό διαβατηρίου σας και τη χώρα έκδοσης διαβατηρίου.

Οι αιτούντες που κάνουν λάθη στα βιογραφικά τους στοιχεία ή στα στοιχεία διαβατηρίου τους πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση και θα πρέπει να καταβάλουν το σχετικό τέλος για κάθε αίτηση που υποβάλλουν. Άλλα σφάλματα διορθώνονται εύκολα κάνοντας κλικ στο “Check Individual Status” (Έλεγχος ατομικής κατάστασης) στην ενότητα “Check ESTA Status” (Έλεγχος κατάστασης ESTA). Όσοι έκαναν λάθος στην απάντηση της ερώτησης επιλεξιμότητας θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το CBP (Τελωνείο και Προστασία των Συνόρων) από τη σελίδα βοήθειας.

Τι γίνεται αν έχω ξεχάσει τον αριθμό της αίτησής μου;

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής της αίτησης, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης που θα περιέχει τον αριθμό της αίτησης. Μπορείτε επίσης να ανακτήσετε τον αριθμό της αίτησής σας στη σελίδα κατάστασης ESTA. Μεταβείτε στην αρχική σελίδα του ESTA, κάντε κλικ στο “Check Existing Application” (Έλεγχος υπάρχουσας αίτησης) και στη συνέχεια στο “Check Individual Status” (Έλεγχος ατομικής κατάστασης). Για να λάβετε την άδειά σας ή τον αριθμό αίτησης, θα πρέπει να δώσετε τον αριθμό διαβατηρίου σας, την ημερομηνία έκδοσης του διαβατηρίου, τη χώρα υπηκοότητας, την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου και την ημερομηνία γέννησής σας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλα τα στοιχεία που καταχωρήσατε θα πρέπει να συμφωνούν ακριβώς με αυτά που καταχωρήσατε στην αίτηση ESTA. Τυχόν διαφορές μεταξύ των εισαγόμενων πληροφοριών ανάκτησης και των πληροφοριών της εφαρμογής που εισαγάγατε θα οδηγήσουν σε μηνύματα σφάλματος όπως “Δεν βρέθηκε καμία εφαρμογή” ή “Η αίτηση έληξε”.

Πώς μπορώ να διορθώσω ένα λάθος σχετικά με την ημερομηνία έκδοσης διαβατηρίου ή την ημερομηνία λήξης διαβατηρίου μετά την ολοκλήρωση της αίτησής μου;

Η μόνη στιγμή που μπορείτε να διορθώσετε την ημερομηνία έκδοσης διαβατηρίου ή την ημερομηνία λήξης διαβατηρίου είναι πριν πληρώσετε για την αίτηση ESTA. Ο αιτών που εισάγει λανθασμένη ημερομηνία έκδοσης διαβατηρίου ή ημερομηνία λήξης μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής της αίτησης ESTA θα πρέπει να υποβάλει εκ νέου αίτηση για νέα ταξιδιωτική άδεια. Η προηγούμενη αίτηση θα ακυρωθεί και ο αιτών θα πρέπει να πληρώσει για κάθε νέα αίτηση που υποβάλλει.