Τα ταξίδια με τρένο κερδίζουν δημοτικότητα εν μέσω της αύξησης των τιμών και των ανησυχιών των αεροπορικών εταιρειών

Category: Νέα | 0
Τα ταξίδια με τρένο κερδίζουν δημοτικότητα εν μέσω της αύξησης των τιμών και των ανησυχιών των αεροπορικών εταιρειών
Τα ταξίδια με τρένο κερδίζουν δημοτικότητα εν μέσω της αύξησης των τιμών και των ανησυχιών των αεροπορικών εταιρειών

Καθώς τα εγχώρια ταξίδια ανακάμπτουν από τα χαμηλά επίπεδα της πανδημίας και οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εκτοξεύονται, όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν τα τρένα αντί για τα αεροπλάνα.

Παρά τους μεγαλύτερους χρόνους ταξιδιού, τα τρένα αποδεικνύονται πιο οικονομικά, προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση και θεωρούνται καλύτερα για το περιβάλλον.

Ευκολία και πρακτικότητα

Η τάση αυτή είναι ιδιαίτερα αισθητή στον βορειοανατολικό διάδρομο, όπου η πτήση μεταξύ κοντινών πόλεων μπορεί να μην είναι η πιο πρακτική επιλογή.

Ο Clint Henderson, διευθύνων συντάκτης του ταξιδιωτικού ιστότοπου The Points Guy, σημειώνει ότι παρά τις μικρότερες διάρκειες πτήσεων, οι συνολικοί χρόνοι ταξιδιού συχνά εξισορροπούνται λόγω της κυκλοφορίας, των ουρών ασφαλείας και των χρόνων αναμονής κατά την επιβίβαση.

Ο Henderson λέει: “Κάναμε δοκιμές ταχύτητας… και παρόλο που η πτήση είναι εξαιρετικά σύντομη, γενικά διαρκεί περίπου τον ίδιο χρόνο”.

Η Leonor Grave, συχνή ταξιδιώτης της Amtrak, υπογραμμίζει την ευκολία των κεντρικά τοποθετημένων σιδηροδρομικών σταθμών, που εξορθολογίζουν το συνολικό ταξίδι.

Προτιμά τα ταξίδια με τρένο, επικαλούμενη τη δυνατότητα να μετακινείται, να τεντώνει τα πόδια της και να απολαμβάνει ανέσεις όπως φαγητό και αυτοκίνητα.

Περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη

Αν και τα αμερικανικά τρένα μπορεί να μην φτάνουν τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων της Ευρώπης ή της Ιαπωνίας, προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα.

Η Chiara Dorsi, μια άλλη συχνή ταξιδιώτης του Amtrak, επέλεξε πρόσφατα μια 19ωρη διαδρομή με το Amtrak αντί για μια πτήση, τονίζοντας τη σημαντική εξοικονόμηση κόστους και τη δυνατότητα εργασίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, χάρη στο Wi-Fi του πλοίου.

Επιπλέον, τα ταξίδια με τρένο προτιμώνται όλο και περισσότερο για τα περιβαλλοντικά τους οφέλη.

Ο Aaron McCall από την California Environmental Voters τονίζει τη σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα όταν οι ταξιδιώτες επιλέγουν το τρένο αντί για το αεροπλάνο.

Αυτό ευθυγραμμίζεται με τις ευρύτερες προσπάθειες για επενδύσεις στην πράσινη τεχνολογία και τις δημόσιες μεταφορές.

Οι προσπάθειες της Amtrak εν μέσω προκλήσεων

Η Amtrak έχει σημειώσει αναζωπύρωση της επιβατικής κίνησης, αναφέροντας ότι το 2023 θα έχει πάνω από 28 εκατομμύρια συνολικούς επιβάτες, δηλαδή 24% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Παρά την αξιοσημείωτη αύξηση της επιβατικής κίνησης και των εσόδων στον βορειοανατολικό διάδρομο, η απόδοση στην ώρα εκτέλεσης των δρομολογίων έχει υποφέρει και παραμένει κάτω από τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Το 2022, οι συνολικές επιδόσεις της Amtrak ως προς την ακρίβεια μειώθηκαν στο 74%, εν μέρει λόγω των προβλημάτων του σιδηροδρόμου υποδοχής, ωστόσο η εταιρεία παραμένει αφοσιωμένη στην ενίσχυση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας των υπηρεσιών.

Μελλοντικές προοπτικές και σύνδεση ESTA

Η Amtrak επενδύει ενεργά στην αναβάθμιση των υποδομών και στις προσπάθειες επέκτασης, με στόχο τον διπλασιασμό της επιβατικής κίνησης έως το 2040.

Με τη χρηματοδοτική υποστήριξη του Λευκού Οίκου, οι πρωτοβουλίες αυτές αποσκοπούν στην επανάσταση των σιδηροδρομικών ταξιδιών στις ΗΠΑ, παρέχοντας ταχύτερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες.

Για τους ταξιδιώτες που σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, όπως τα τρένα, είναι σημαντικό να διασφαλίζεται η συμμόρφωση με τις ταξιδιωτικές οδηγίες.

Το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας (ESTA) είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους επισκέπτες των Ηνωμένων Πολιτειών από χώρες του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP ).

Η ESTA επιτρέπει στους επιλέξιμους ταξιδιώτες να λάβουν άδεια για βραχυπρόθεσμες επισκέψεις χωρίς να χρειάζονται βίζα.

Καθώς τα σιδηροδρομικά ταξίδια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και οι ταξιδιώτες αναζητούν επιλογές φιλικές προς το περιβάλλον και τον προϋπολογισμό, η ESTA προσφέρει έναν βολικό τρόπο για απρόσκοπτη είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με την έγκριση ESTA, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαμβάνουν ταξιδιωτικά προνόμια με τρένο χωρίς πολυπλοκότητα στην αίτηση θεώρησης, εξασφαλίζοντας ένα πιο ομαλό και ευχάριστο ταξίδι.