Εικόνα επικεφαλίδας για τα πιο ήσυχα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ φιλοξενούν μερικά από τα πιο εκπληκτικά και μαγευτικά εθνικά πάρκα στον κόσμο, από προορισμούς όπως το Yosemite μέχρι το Grand Canyon. Υπολογίζεται ότι η συνολική έκταση που προστατεύεται από τα εθνικά πάρκα καλύπτει περίπου 210.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα εθνικά πάρκα προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, αλλά ποια εθνικά πάρκα είναι τα καλύτερα για να εξερευνήσετε αν αναζητάτε μια πιο ήσυχη φυσική περιπέτεια; Αναλύσαμε το μέγεθος της έκτασης (km2) και τον αριθμό των επισκεπτών 62 εθνικών πάρκων των ΗΠΑ για να βρούμε ποια έχουν τους λιγότερους επισκέπτες ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Ρίξτε μια ματιά στα 16 πιο ήσυχα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ στην κατάταξη που ακολουθεί.

Πίνακας γραφικών που δείχνει τα πιο ήσυχα εθνικά πάρκα για να επισκεφθείτε σε όλες τις ΗΠΑ.

Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Πύλες της Αρκτικής με μόλις 10.518 επισκέπτες ετησίως, πάνω από 4 εκατομμύρια επισκέπτες λιγότερους από το Yosemite. Από κοντά ακολουθεί με 17.157 επισκέπτες ετησίως η λίμνη Clark, στην Αλάσκα, η οποία έχει μόλις 2 επισκέπτες ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται επίσης η Κοιλάδα του Θανάτου στη Νεβάδα, η οποία έχει 126 επισκέπτες ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Από όλα τα εθνικά πάρκα που αναλύθηκαν, το Gateway Arch στο Μιζούρι είναι το πιο πολυσύχναστο ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, με 2.569.136 επισκέπτες ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο να κατευθύνονται στο πάρκο κάθε χρόνο.

Ποιο εθνικό πάρκο είναι το επόμενο στη λίστα περιπέτειάς σας; Πριν αρχίσετε να σχεδιάζετε το ταξίδι σας, ενημερωθείτε για τις απαιτήσεις της ESTA.

Τα δεδομένα είναι διαθέσιμα εδώ.