Τα κρούσματα ιλαράς που συνδέονται με επισκέψεις στη Φλόριντα εγείρουν ανησυχίες εν μέσω εθνικής έξαρσης

Category: Νέα | 0
Τα κρούσματα ιλαράς που συνδέονται με επισκέψεις στη Φλόριντα εγείρουν ανησυχίες εν μέσω εθνικής έξαρσης
Τα κρούσματα ιλαράς που συνδέονται με επισκέψεις στη Φλόριντα εγείρουν ανησυχίες εν μέσω εθνικής έξαρσης

Οι ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί ερευνητές έχουν εντοπίσει τα πρόσφατα κρούσματα ιλαράς σε πολλές πολιτείες σε επισκέψεις στη Φλόριντα.

Τα ευρήματα αυτά ρίχνουν φως στις πρώιμες μολύνσεις που συμβάλλουν στην αύξηση του εξαιρετικά μεταδοτικού ιού.

Αναφορές από την υγειονομική υπηρεσία της Φλόριντα υποδηλώνουν ότι οικογένειες από την Ιντιάνα και τη Λουιζιάνα, όπου εμφανίστηκαν κρούσματα νωρίτερα φέτος, μπορεί να έχουν διασταυρωθεί στην πολιτεία.

Αποκαλυπτόμενες συνδέσεις και ιδέες από την αλληλογραφία

Τα μηνύματα μεταξύ των τοπικών ερευνητών και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) υποδηλώνουν μια πιθανή σύνδεση μεταξύ των κρουσμάτων ιλαράς στη Φλόριντα και εκείνων σε άλλες πολιτείες.

Η Megan Gumke, επιδημιολόγος του Τμήματος Υγείας της Φλόριντα, εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τη διερεύνηση των συνδέσεων μεταξύ κρουσμάτων από διαφορετικές περιοχές.

Ωστόσο, παραμένει αβέβαιο αν τα κρούσματα αυτά συνδέονται με εκείνα που ανέφερε προηγουμένως η εφημερίδα Orlando Sentinel και αφορούσαν έναν ενήλικα και τρία παιδιά που νοσηλεύτηκαν σε τοπικές αίθουσες επειγόντων περιστατικών.

Απάντηση και διευκρινίσεις της Φλόριντα

Ο Grant Kemp, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας της Φλόριντα, προειδοποίησε να μην αποδίδονται αποκλειστικά κρούσματα ιλαράς στη Φλόριντα, σημειώνοντας ότι και άλλες πολιτείες αναφέρουν μολύνσεις.

Ο Kemp διευκρίνισε ότι τα κρούσματα στο Ορλάντο δεν σχετίζονται με την επιδημία ιλαράς σε δημοτικό σχολείο της κομητείας Broward νωρίτερα φέτος.

Η επιδημία, η οποία αφορούσε εννέα αναφερόμενα κρούσματα, ξεκίνησε από ένα παιδί 9 ετών που δεν είχε εμβολιαστεί λόγω θρησκευτικής απαλλαγής.

Εθνικές ανησυχίες και συστάσεις

Εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων ιλαράς, οι αξιωματούχοι υγείας παροτρύνουν τα ανεμβολίαστα άτομα να εμβολιαστούν πριν από τα διεθνή ταξίδια για να προστατευτούν από τον ιό.

Στις ΗΠΑ παρατηρήθηκε ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς τους πρώτους τρεις μήνες του 2024 σε σύγκριση με το σύνολο του 2023.

Το CDC αναφέρει κρούσματα σε διάφορες πολιτείες, όπως η Αριζόνα, η Καλιφόρνια, η Τζόρτζια, το Ιλινόις, το Μέριλαντ, το Μίσιγκαν, η Μινεσότα, το Μιζούρι, το Νιου Τζέρσεϊ, η Νέα Υόρκη, η Πενσυλβάνια, η Βιρτζίνια και η Ουάσιγκτον.

Λοιμώξεις που σχετίζονται με το ταξίδι

Σύμφωνα με το CDC, από τις 18 Μαρτίου, το 93% των λοιμώξεων από ιλαρά που αναφέρθηκαν φέτος συνδέθηκαν με ταξίδια εκτός των ΗΠΑ.

Το CDC συμβούλευσε τα ανεμβολίαστα άτομα που ταξιδεύουν να αναζητήσουν εμβολιασμό τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν από το ταξίδι τους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς υπογραμμίζει τη σημασία των προληπτικών μέτρων για την υγεία των ταξιδιωτών, ιδίως όσων εισέρχονται στις ΗΠΑ μέσω του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (VWP ) και μέσω της άδειας ESTA.

Καθώς τα κρούσματα επιμένουν, οι ταξιδιώτες πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό και να ακολουθούν τις συστάσεις του CDC, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με την εστίαση του ESTA στην ασφάλεια και την επιλεξιμότητα.

Η ενσωμάτωση των απαιτήσεων εμβολιασμού στη διαδικασία ESTA βελτιώνει τα μέτρα δημόσιας υγείας, μειώνοντας τον κίνδυνο εισαγόμενων ασθενειών όπως η ιλαρά.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να παραμένουν ενημερωμένοι και να δίνουν προτεραιότητα στην υγεία τους όταν προγραμματίζουν επισκέψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συστάσεις και επείγουσα ανάγκη για εμβολιασμούς

Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει τη σημασία του εμβολιασμού κατά της ιλαράς, συνιστώντας τον για όλους τους ανθρώπους ηλικίας 12 μηνών και άνω.

Το εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς (MMR), που χρησιμοποιείται ευρέως εδώ και δεκαετίες, θεωρείται ασφαλές και αποτελεσματικό στην πρόληψη της ιλαράς.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι παροτρύνουν τα άτομα να προλάβουν τους εμβολιασμούς ρουτίνας που έχασαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τονίζοντας την ανάγκη διατήρησης υψηλών ποσοστών εμβολιασμού για την πρόληψη εκτεταμένων κρουσμάτων.

Περαιτέρω αξιολόγηση και προφυλάξεις

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι τονίζουν την ανάγκη να προλάβουν τους εμβολιασμούς που έχασαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να αποφευχθούν εκτεταμένες επιδημίες.

Αν και σε ορισμένες περιοχές τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά, οι περισσότερες κοινότητες των ΗΠΑ έχουν αρκετή ανοσία ώστε να αποτρέψουν την ευρεία εξάπλωση της ιλαράς.