Συνιστάται στους ταξιδιώτες να προετοιμαστούν για τα πολυσύχναστα αεροδρόμια εν μέσω της βιασύνης για το Spring Break

Category: Νέα | 0
Συνιστάται στους ταξιδιώτες να προετοιμαστούν για τα πολυσύχναστα αεροδρόμια εν μέσω της βιασύνης για το Spring Break
Συνιστάται στους ταξιδιώτες να προετοιμαστούν για τα πολυσύχναστα αεροδρόμια εν μέσω της βιασύνης για το Spring Break

Καθώς πλησιάζουν οι ανοιξιάτικες διακοπές, οι ταξιδιώτες που ετοιμάζονται για διακοπές μπορεί επίσης να θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα έχουν πολλή υπομονή.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών (TSA), η φετινή περίοδος των ανοιξιάτικων διακοπών αναμένεται να είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες μέχρι σήμερα, με προβλεπόμενη αύξηση των ελέγχων επιβατών κατά έξι τοις εκατό σε σύγκριση με πέρυσι.

“Η TSA έλεγξε αριθμό ρεκόρ επιβατών το 2023 και αναμένουμε ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και φέτος”, δήλωσε ο David Pekoske, διοικητής της TSA.

Οι πιο πολυσύχναστες ταξιδιωτικές ημέρες και οι κορυφαίοι προορισμοί

Για όσους ταξιδεύουν στα αεροδρόμια κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων διακοπών, η TSA έχει προσδιορίσει την περίοδο αιχμής των ταξιδιών μεταξύ 7 και 25 Μαρτίου.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον ιστότοπο κρατήσεων Trivago που μοιράστηκε με το Travel + Leisure, οι κορυφαίοι προορισμοί για τις ανοιξιάτικες διακοπές περιλαμβάνουν αγαπημένους προορισμούς όπως το Λας Βέγκας, η Νέα Υόρκη, το Ορλάντο, το Κανκούν και το Λονδίνο.

Επιπλέον, το Fort Lauderdale έχει σημειώσει αξιοσημείωτη αύξηση της δημοτικότητας ως προορισμός για ανοιξιάτικες διακοπές. Οι κρατήσεις αυξήθηκαν σημαντικά κατά 45,6 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2023.

Οι ταξιδιώτες ενθαρρύνονται να τηρούν όλα τα πρωτόκολλα και τους κανονισμούς

Υπό το πρίσμα της αναμενόμενης αύξησης των ταξιδιωτών, η TSA τονίζει τη σημασία της τήρησης των πρωτοκόλλων ασφάλειας και προστασίας.

Και αν είστε ξένος ταξιδιώτης που επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό περιλαμβάνει επίσης τη διασφάλιση ότι έχετε όλες τις ταξιδιωτικές και μεταναστευτικές σας απαιτήσεις σε τάξη.

Για τους διεθνείς ταξιδιώτες από χώρες του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (VWP), το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Εξουσιοδότησης (ESTA) έχει καθοριστική σημασία για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών εισόδου.

Οι αλλοδαποί επισκέπτες από χώρες με πρόγραμμα VWP ενθαρρύνονται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση ESTA πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους.