Συνεχίζονται οι διαταραχές στα αεροπορικά ταξίδια στη Γερμανία: Lufthansa: Οι απεργίες θα προκαλέσουν χάος

Category: Νέα | 0
Συνεχίζονται οι διαταραχές στα αεροπορικά ταξίδια στη Γερμανία: Lufthansa: Οι απεργίες θα προκαλέσουν χάος
Συνεχίζονται οι διαταραχές στα αεροπορικά ταξίδια στη Γερμανία: Lufthansa: Οι απεργίες θα προκαλέσουν χάος

Η Γερμανία βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με σημαντικές διαταραχές στα αεροπορικά ταξίδια, καθώς απεργίες απειλούν τη Lufthansa, μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της χώρας.

Τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, δύο από τους πιο πολυσύχναστους κόμβους της Γερμανίας, αναμένουν σημαντικό χάος αυτή την Τρίτη και την Τετάρτη λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων του συνδικαλιστικού προσωπικού καμπίνας της Lufthansa.

Γιατί το πλήρωμα καμπίνας της Lufthansa αποχωρεί;

Η Ανεξάρτητη Οργάνωση Αεροσυνοδών (UFO) ζητά αύξηση μισθών κατά 15% και αποζημίωση ύψους 3.000 ευρώ για τον πληθωρισμό για τα μέλη της.

Παρά την ανακοίνωση της Lufthansa για κέρδη ρεκόρ το 2023, το συνδικάτο ισχυρίζεται ότι το πλήρωμα καμπίνας δεν έχει δει κανένα όφελος από αυτά τα αυξημένα κέρδη.

Η απεργία, η οποία υποστηρίζεται από πάνω από το 96% των μελών της, ακολουθεί παρόμοιες απεργιακές κινητοποιήσεις την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες επηρέασαν περίπου 200.000 επιβάτες.

Τι σημαίνουν οι απεργίες για τους ταξιδιώτες;

Οι πτήσεις εντός και εκτός Ευρώπης διαταράσσονται από τις συνεχιζόμενες απεργίες στον γερμανικό τομέα των αεροπορικών μεταφορών.

Οι απεργίες σε μεγάλα γερμανικά αεροδρόμια, όπως της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, μπορούν να διαταράξουν τις πτήσεις, δημιουργώντας προβλήματα στις συνδέσεις και μεγαλύτερες αναμονές, ιδίως για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.

Αυτές οι διαταραχές μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τα συνολικά ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες από χώρες που προέρχονται από το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα (VWP), όπως η Γερμανία, εξαρτώνται συχνά από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας (ESTA) για την είσοδο στις ΗΠΑ.

Οι απεργίες που προκαλούν καθυστερήσεις ή ακυρώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χαμένες ανταπόκρισης ή αναπροσαρμογή πτήσεων, επηρεάζοντας ενδεχομένως την εγκυρότητα της ESTA και περιπλέκοντας τις διαδικασίες εισόδου.

Οι ξένοι ταξιδιώτες πρέπει να επαγρυπνούν, να παρακολουθούν την κατάσταση των πτήσεών τους και να καταστρώνουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για να ελαχιστοποιήσουν τις ταξιδιωτικές διαταραχές στις Ηνωμένες Πολιτείες εν μέσω αυξημένης αναταραχής στα αεροπορικά ταξίδια.

Πώς να μάθετε αν επηρεάζεται η πτήση σας

Συνιστάται στους επιβάτες να ενημερώνονται μέσω ειδοποιήσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, της εφαρμογής της Lufthansa ή της ιστοσελίδας της αεροπορικής εταιρείας.

Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίσετε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας είναι επικαιροποιημένα για την απρόσκοπτη επικοινωνία. Οι ταξιδιώτες μπορούν να ελέγχουν την ειδική σελίδα στην ιστοσελίδα της Lufthansa για ενημερώσεις ή να ακολουθούν τα επίσημα κανάλια της αεροπορικής εταιρείας για περισσότερες πληροφορίες.

Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης πτήσης

Ο ιστότοπος, η εφαρμογή και τα κέντρα εξυπηρέτησης της Lufthansa παρέχουν δωρεάν επανακράτηση θέσεων για τους επιβάτες που επηρεάζονται από την απεργία. Ωστόσο, λόγω της απεργίας, τα γραφεία κρατήσεων ενδέχεται να μην είναι επανδρωμένα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, οι επιβάτες δικαιούνται πλήρη επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης πτήσεων.