Πώς μπορώ να ελέγξω την κατάσταση της αμερικανικής μου βίζας και πώς μπορώ να επιταχύνω τη διαδικασία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;

Category: Θεωρήσεις ΗΠΑ | 0
Επιτάχυνση της βίζας των ΗΠΑ

Πώς να ελέγξετε την κατάσταση της βίζας σας

Επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο ανά πάσα στιγμή για να παρακολουθείτε την κατάσταση της αίτησής σας:

https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx

Μετά τη συνέντευξη για τη βίζα σας, περιμένετε τουλάχιστον τρεις εργάσιμες ημέρες προτού ελέγξετε την κατάσταση της αίτησής σας για βίζα. Πριν από αυτό, το σύστημα ενδέχεται να μην έχει αλλάξει την κατάσταση της αίτησης. Ως εκ τούτου, η ειδοποίηση που λαμβάνετε ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζει με ακρίβεια την τρέχουσα κατάσταση.

Απαιτούμενα έγγραφα για την ανάκτηση του διαβατηρίου σας

Θα πρέπει να προσκομίσετε το μπλε απόκομμα του εισιτηρίου που σας δόθηκε μετά τη συνέντευξή σας για να πάρετε πίσω το διαβατήριό σας.

Ακόμη και στην περίπτωση των μελών της οικογένειας, εάν κάποιος άλλος παραλάβει το διαβατήριό σας για λογαριασμό σας από το γραφείο παραλαβής, θα πρέπει να επιδείξει το απόκομμα του εισιτηρίου που παραλάβατε μετά την επιτυχή συνέντευξη για τη θεώρηση.

Τι γίνεται αν έχω μια επείγουσα ανάγκη και η κανονική διαδικασία αίτησης βίζας θα διαρκέσει πολύ;

Θα σας επιτραπεί να κάνετε κράτηση έκτακτης ανάγκης μόνο αφού πρώτα κάνετε μια κανονική κράτηση.
ραντεβού
. Συνδεόμενοι στο προφίλ σας και επιλέγοντας την επιλογή “Επείγον ραντεβού” στην αριστερή γραμμή μενού, μπορείτε να υποβάλετε ένα αίτημα για ταχεία ραντεβού (εφόσον ισχύει). Θα έχετε την ευκαιρία να αιτιολογήσετε το αίτημά σας για επείγον ραντεβού καθώς προχωράτε στη διαδικασία υποβολής αιτήματος. Η απάντηση του Προξενείου θα σας αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επειδή οι αιτούντες επιτρέπεται να υποβάλουν μόνο μία αίτηση για ταχεία διορισμό, είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίσετε ότι πληροίτε όλες τις προϋποθέσεις.

Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τα κατάλληλα αποδεικτικά έγγραφα για να τεκμηριώσετε τον επείγοντα χαρακτήρα της αίτησής σας προτού ζητήσετε ταχεία συνάντηση. Τα αποτελέσματα της αίτησής σας για θεώρηση θα μπορούσαν να επηρεαστούν αρνητικά εάν αποδειχθεί ότι παραποιήσατε πληροφορίες σχετικά με τους λόγους για την επείγουσα ανάγκη σας για το ταξίδι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για τη θεώρηση. Τα στοιχεία αυτά θα συμπεριληφθούν στον φάκελο της υπόθεσής σας. Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία να ζητήσουν ταχεία συνάντηση για τους αιτούντες στους οποίους έχει ήδη δοθεί ένα τέτοιο ραντεβού αλλά αργότερα τους αρνήθηκε η χορήγηση θεώρησης στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Όλοι οι αιτούντες πρέπει πρώτα να καταβάλουν τα σχετικά τέλη για κανονικό ραντεβού για θεώρηση πριν ζητήσουν ταχεία θεώρηση.

Σημείωση: Τα επείγοντα ραντεβού δεν είναι διαθέσιμα για ταξίδια που πραγματοποιούνται για να παρευρεθείτε σε γάμους, αποφοιτήσεις, να βοηθήσετε μέλλουσες οικογένειες ή να επιδοθείτε σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες της τελευταίας στιγμής. Παρακαλείστε να προγραμματίσετε ένα συνηθισμένο ραντεβού για τη θεώρηση βίζας πολύ πριν από τη στιγμή που θα πραγματοποιήσετε αυτό το είδος ταξιδιού.

Θάνατος/Κηδεία

Πρόκειται για την περίπτωση που σκοπεύετε να ξεκινήσετε ένα ταξίδι για να παραστείτε στην κηδεία ενός στενού μέλους της οικογένειας -πατέρα, μητέρας, αδελφής, αδελφού ή παιδιού- ή να φροντίσετε για τον επαναπατρισμό των λειψάνων του στις ΗΠΑ.

Απαιτούμενη τεκμηρίωση

Επιστολή από τον διευθυντή του γραφείου τελετών που περιέχει τα στοιχεία επικοινωνίας του, τα στοιχεία του θανόντος και την ημερομηνία της κηδείας.

Πρέπει επίσης να αποδείξετε ότι ο αποθανών ήταν στενός συγγενής.

Ιατρικά επείγοντα περιστατικά

Για να λάβετε επείγουσα ιατρική περίθαλψη ή για να ταξιδέψετε με μέλος της οικογένειας ή συνάδελφο που χρειάζεται επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Απαιτούμενη τεκμηρίωση

  • Επιστολή του γιατρού σας στην οποία περιγράφεται η κατάστασή σας και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να μεταβείτε στις ΗΠΑ για θεραπεία.
  • Επιστολή από το νοσοκομείο ή το γιατρό στις ΗΠΑ που επιβεβαιώνει ότι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν την υπόθεση και περιγράφει το εκτιμώμενο κόστος της περίθαλψης.
  • Απόδειξη της ικανότητάς σας να πληρώσετε το κόστος της θεραπείας.

ESTA Απορρίφθηκε

Εάν είστε υπήκοος χώρας που συμμετέχει στο πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης, αλλά έχετε ενημερωθεί ότι δεν έχετε πλέον τα προσόντα να εισέλθετε στη χώρα μέσω του εν λόγω προγράμματος, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ταχεία χορήγηση θεώρησης. Στους επισκέπτες αυτούς περιλαμβάνονται όσοι έχουν διπλή υπηκοότητα με το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία ή το Σουδάν, καθώς και όσοι έχουν επισκεφθεί τη Λιβύη, την Υεμένη, το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία, τη Σομαλία ή το Σουδάν μετά την 1η Μαρτίου 2011. Το ταξίδι σας θα πρέπει να είναι επικείμενο για να δικαιούστε ταχύτερη έκδοση βίζας. Παρακαλείστε να αναφέρετε την ημερομηνία και τον λόγο του ταξιδιού σας στην αίτηση.

Απαιτούμενη τεκμηρίωση

ένα αντίγραφο της ειδοποίησης που λάβατε από τα Τελωνεία και την Προστασία των Συνόρων των ΗΠΑ σχετικά με την κατάσταση της ESTA σας.

Επείγοντα επαγγελματικά ταξίδια

Στην περίπτωση αυτή, το ταξίδι πρέπει να αποσκοπεί στην επίλυση ενός επείγοντος επιχειρηματικού ζητήματος για το οποίο δεν ήταν δυνατός ο εκ των προτέρων προγραμματισμός.

Απαιτούμενη τεκμηρίωση

Επιστολή πρόσκλησης από τη συνδεδεμένη επιχείρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία επαληθεύει τον επείγοντα χαρακτήρα του σχεδιαζόμενου ταξιδιού, περιγράφει τη φύση της επιχείρησης και δηλώνει ότι είτε η τοπική είτε η αμερικανική επιχείρηση θα χάσει μια σημαντική ευκαιρία εάν δεν προβεί σε ταχύτερο διορισμό.

Οι αποδεκτές μορφές απόδειξης για μια κρίσιμη εκπαίδευση διάρκειας 3 μηνών ή μικρότερης διάρκειας στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν επιστολές από τον τοπικό εργοδότη και την αμερικανική επιχείρηση που διεξάγει την εκπαίδευση. Η κατάρτιση θα πρέπει να εξηγείται λεπτομερώς και στις δύο επιστολές, μαζί με πλήρη εξήγηση και λεπτομερή αιτιολόγηση των λόγων για τους οποίους, εάν δεν είναι δυνατός ο ταχύτερος διορισμός, είτε η αμερικανική είτε η τοπική εταιρεία θα χάσει σημαντικά.

Επισκέπτες ανταλλαγής ή φοιτητές

Ο κύριος στόχος του ταξιδιού είναι η έναρξη ή η συνέχιση ενός νόμιμου προγράμματος σπουδών στις ΗΠΑ μέσα σε διάστημα 60 ημερών, σε μια περίοδο κατά την οποία τα κανονικά ραντεβού για τη χορήγηση βίζας δεν είναι διαθέσιμα. Μόνο οι φοιτητές/ανταλλάξιμοι φοιτητές που απέχουν λιγότερο από 60 ημέρες από την ημερομηνία έναρξης της φοίτησής τους είναι επιλέξιμοι για την επιλογή αυτή.

Απαιτούμενη τεκμηρίωση

  • Πρωτότυπο έντυπο I-20 ή έντυπο DS-2019 που αναφέρει την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος εντός 60 ημερών
  • Έγγραφο που αποδεικνύει ότι πληρώσατε το τέλος SEVIS (κατά περίπτωση).

Αίτημα για επείγον ραντεβού

Βήμα 1

Συμπληρώστε το έντυπο DS-160 Ηλεκτρονική αίτηση για μη μεταναστευτική βίζα.

Βήμα 2

Πληρώστε το απαραίτητο τέλος αίτησης για τη θεώρηση.

Βήμα 3

Κάντε μια ηλεκτρονική κράτηση για το νωρίτερο ανοιχτό χρονικό διάστημα. Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει πρώτα να κλείσετε ραντεβού για να ζητήσετε ημερομηνία επίσπευσης. Όταν κανονίσετε το ραντεβού σας, θα εμφανιστεί στην οθόνη μια ειδοποίηση που θα εμφανίζει την συντομότερη δυνατή ημερομηνία ραντεβού, συμπεριλαμβανομένων των ταχέων ραντεβού. Μπορεί, σε αυτό το στάδιο, να διαπιστώσετε ότι δεν είναι δυνατόν να προγραμματίσετε ένα ταχεία ραντεβού επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμες προηγούμενες ημερομηνίες.

Αν θέλετε να προχωρήσετε στην αναζήτηση ταχύτερου ραντεβού, συμπληρώστε το Έντυπο αίτησης ταχείας εξέτασης στα αγγλικά ή καλέστε το τηλεφωνικό κέντρο για να λάβετε βοήθεια. Βεβαιωθείτε ότι προσδιορίζετε το επίπεδο του επείγοντος που θεωρείτε ότι σας καθιστά επιλέξιμους για ένα ταχύτερο ραντεβού. Παρακαλείστε να είστε υπομονετικοί ενώ περιμένετε την απάντηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά την υποβολή του αιτήματός σας.

Βήμα 4

Εάν η Αμερικανική Πρεσβεία κάνει δεκτό το αίτημά σας, θα ενημερωθείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να κάνετε ηλεκτρονική κράτηση για το ταχύτερο ραντεβού. Λάβετε υπόψη σας ότι, ενώ οι εκπρόσωποι του κέντρου επαφών μπορούν να σας βοηθήσουν σε τυχόν ερωτήσεις, δεν είναι σε θέση να σας κλείσουν ένα ταχύτερο ραντεβού.

Εάν η Πρεσβεία των ΗΠΑ απορρίψει την αίτησή σας για ταχεία τοποθέτηση, θα επικοινωνήσει μαζί σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οπότε θα πρέπει να επιστρέψετε στο τρέχον ραντεβού σας.

Λάβετε υπόψη ότι το no-reply@ustraveldocs.com θα είναι ο αποστολέας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα εγκρίνει ή θα απορρίπτει το αίτημά σας. Έχετε υπόψη σας ότι η εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ενδέχεται να φιλτράρει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς σε φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Παρακαλούμε, επομένως, ελέγξτε τους φακέλους των απορριμμάτων και των ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, εάν δεν έχετε λάβει ειδοποίηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Βήμα 5

Επισκεφθείτε την αμερικανική πρεσβεία την ημέρα και ώρα του προγραμματισμένου ραντεβού σας για τη θεώρηση. Πρέπει να φέρετε μαζί σας μια εκτυπωμένη έκδοση της ειδοποίησης για το ραντεβού σας, τη σελίδα επιβεβαίωσης που δείχνει ότι υποβάλατε το έντυπο DS-160, μια πρόσφατη φωτογραφία, το σημερινό και όλα τα προηγούμενα διαβατήριά σας, καθώς και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Μια αίτηση που δεν συνοδεύεται από όλα αυτά δεν θα διεκπεραιωθεί.