Πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα μου ESTA;

ESTA Απόρρητο δεδομένων

Τι είναι το ESTA και γιατί έχει σημασία;

Το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας (ESTA) είναι μια πλατφόρμα εφαρμογών που διαχειρίζεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η πλατφόρμα διαχειρίζεται συνήθως τις αιτήσεις των επιβατών που επιθυμούν να εισέλθουν στο έδαφος των ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης ή VWP.

Πόσο ασφαλείς είναι οι πληροφορίες μου;

Οι πληροφορίες σας είναι 100% ασφαλείς. Το γεγονός ότι αυτός ο ιστότοπος λειτουργεί από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής για την αποτροπή οποιασδήποτε παράνομης πρόσβασης στα δεδομένα που εισάγετε και προβάλλετε εγγυάται ότι οι πληροφορίες σας είναι ασφαλείς. Επίσης, αυτός ο ιστότοπος ακολουθεί αυστηρά τους κανόνες και τις κατευθυντήριες γραμμές που περιγράφονται από τον νόμο περί απορρήτου των ΗΠΑ. Ακολουθώντας αυτή την πράξη, ο ιστότοπος διασφαλίζει ότι τα προσωπικά σας δεδομένα είναι ασφαλή.

Πόσο καιρό αποθηκεύονται τα δεδομένα στην αίτηση ESTA;

Τα δεδομένα που αρχειοθετούνται στα δεδομένα της αίτησης ESTA παραμένουν ενεργά για όσο διάστημα είναι ενεργή η ταξιδιωτική άδεια του αιτούντος, δηλαδή συνήθως για δύο χρόνια. Ωστόσο, τα δεδομένα ενδέχεται να καταστούν ανενεργά εάν λήξει το διαβατήριο του ταξιδιώτη. Στη συνέχεια, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) θα αποθηκεύσει τα δεδομένα αυτά για ένα επιπλέον έτος. Στη συνέχεια, θα αποθηκεύονται για επιπλέον δώδεκα έτη, προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάκτηση των δεδομένων για λόγους εθνικής ασφάλειας, επιβολής του νόμου ή έρευνας. Μετά την αρχειοθέτηση των δεδομένων, ο αριθμός των χρηστών που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά περιορίζεται σημαντικά.

Αυτά τα δεδομένα που αρχειοθετούνται είναι παρόμοια με τις πληροφορίες που κατέχει η αρχή έρευνας των τελωνείων και της προστασίας των συνόρων (CBP). Είναι επίσης σύμφωνη με την αποστολή ασφάλειας των συνόρων, όπως ορίζει το Κογκρέσο. Εάν τα δεδομένα σας σχετίζονται με αρχεία έρευνας, υποθέσεις ή έρευνες της επιβολής του νόμου ή με δραστηριότητες επιβολής της CBP, θα είναι προσβάσιμα για όσο διάστημα είναι ενεργή η επιβολή του νόμου που σχετίζεται με τα δεδομένα. Τα δεδομένα σας μπορεί επίσης να παραμείνουν ενεργά για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, εάν η αίτησή σας για ESTA απορρίφθηκε.

Επί του παρόντος, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έχει μεταβεί σε ένα άυλο I-94W. Κατά συνέπεια, η εφαρμογή ESTA θα αντικαταστήσει πλήρως τις πληροφορίες που συλλέγονται μέσω του φυσικού εγγράφου I-94W. Σε αυτό το σενάριο, όπου τα δεδομένα της εφαρμογής ESTA χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση των δεδομένων που συλλέγονται μέσω του εγγράφου I-94W, είναι αναπόφευκτο τα δεδομένα της εφαρμογής ESTA να διαχειρίζονται σύμφωνα με το πρόγραμμα διατήρησης του εγγράφου I-94W, όπως συμβαίνει τα τελευταία 75 χρόνια.

Κοινοποιούνται τα δεδομένα μου σε εφαρμογές ή χρήστες τρίτων;

Τα δεδομένα που συλλέγονται και αποθηκεύονται στην πλατφόρμα της εφαρμογής ESTA μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα στοιχεία που συνδέονται με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας σε βάση ανάγκης. Ωστόσο, οι υπηρεσίες θα πρέπει να είναι εξουσιοδοτημένες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα. Με τις παρούσες συμφωνίες μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και του Υπουργείου Εξωτερικών (DOS), είναι δυνατή η ανταλλαγή των δεδομένων που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια μιας αίτησης ESTA με τους προξενικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα μόνο εφόσον τους βοηθούν να καθορίσουν αν πρέπει να χορηγηθεί βίζα σε έναν αιτούντα, ιδίως μετά την απόρριψη μιας αίτησης για άδεια ταξιδιού.

Επιπλέον, οι πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στην πλατφόρμα εφαρμογών ενδέχεται να κοινοποιηθούν σε κατάλληλους κρατικούς, ομοσπονδιακούς, φυλετικούς, τοπικούς και πολυμερείς κυβερνητικούς οργανισμούς, καθώς και σε ξένους κυβερνητικούς οργανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με τη δίωξη ή τη διερεύνηση διαφόρων παραβιάσεων. Για παράδειγμα, τα όργανα αυτά μπορεί να εξουσιοδοτούνται να εφαρμόζουν ή να επιβάλλουν έναν κανόνα, ένα καταστατικό, μια διαταγή, μια άδεια ή έναν κανονισμό. Οι υπηρεσίες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες μόνο σε περιπτώσεις όπου το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας πιστεύει ότι τα συλλεγόμενα δεδομένα θα ήταν χρήσιμα όταν πρόκειται για την επιβολή ποινικών ή αστικών νόμων.

Εκτός αυτού, μπορεί να συναντήσετε σενάρια όπου τα δεδομένα κοινοποιούνται όταν το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας πιστεύει ότι η χρήση των πληροφοριών θα βοηθούσε τις υπηρεσίες πληροφοριών ή τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες να συλλέξουν πληροφορίες που σχετίζονται με τη διεθνή ή εθνική ασφάλεια καθώς και με ένα διεθνικό έγκλημα. Παρ’ όλα αυτά, το καλό είναι ότι όλη η κοινοχρησία παραμένει με βάση την ειδοποίηση για το σύστημα αρχείων του νόμου περί απορρήτου. Ο παρών νόμος για την προστασία της ιδιωτικής ζωής θεσπίστηκε και δημοσιεύθηκε στις 10 Ιουνίου 2018. Παρόλα αυτά, είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Ως επιβάτης, δεν θα είναι δυνατόν να λάβετε τα δεδομένα της αίτησης ESTA που δίνονται στο DHS από τους ταξιδιώτες. Ωστόσο, θα είναι δυνατή η επιβεβαίωση της κατάστασης ενός αερομεταφορέα μέσω του συστήματος APIS (Advance Passenger Information System). Με αυτό τον τρόπο, καθίσταται ευκολότερο να προσδιοριστεί αν απαιτείται ESTA καθώς και αν η άδεια έχει εγκριθεί ή όχι.

Πόσο ασφαλείς είναι οι πληροφορίες πληρωμής μου;

Οι πληροφορίες πληρωμής σας είναι 100% ασφαλείς. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής πληρωμής, καμία πληροφορία δεν διατηρείται στο σύστημα ESTA. Ίσως αναρωτιέστε πώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ διασφαλίζει το απόρρητο των δεδομένων του ESTA καθώς και τον έλεγχο των χρηστών που έχουν πρόσβαση σε αυτά. Τα δεδομένα που υποβάλλονται στον ιστότοπο ESTA από τους χρήστες υπόκεινται συνήθως σε παρόμοιους αυστηρούς ελέγχους απορρήτου και διατάξεις που έχουν θεσπιστεί για τα ίδια προγράμματα ελέγχου ταξιδιωτών. Οποιαδήποτε πρόσβαση σε αυτού του είδους τα δεδομένα περιορίζεται στους χρήστες που έχουν επαγγελματική ανάγκη να γνωρίζουν.