Προβλήματα με τα πεδία χώρας σε μια αίτηση ESTA

Πεδία του εντύπου αίτησης ESTA

Εισαγωγή

Κάθε άτομο που ταξιδεύει χρειάζεται διαβατήριο. Ωστόσο, η συμπλήρωση των εντύπων της αίτησης αποτελεί μεγάλη πρόκληση, ιδίως στο σημείο που πρέπει να γράψετε τη χώρα έκδοσης ή τη χώρα- ως εκ τούτου, το παρόν άρθρο έχει ως στόχο να ρίξει φως σε αυτό το θέμα.

Ποια είναι η χώρα έκδοσης

Η χώρα έκδοσης στις περισσότερες επιτροπές μετανάστευσης σημαίνει τη χώρα από την οποία κατάγεστε. Αυτό σημαίνει τον τόπο στον οποίο γεννηθήκατε ή τη χώρα της ιθαγένειάς σας. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, η χώρα έκδοσης ενδέχεται να λείπει από τις επιλογές του αναπτυσσόμενου μενού- επομένως, πρέπει να επιλέξετε την αρχική σας χώρα. Για παράδειγμα, εάν είστε πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου που βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ και παίρνετε το διαβατήριο από το Χονγκ Κονγκ, τότε πρέπει να επιλέξετε το Ηνωμένο Βασίλειο ως χώρα έκδοσης, καθώς θα το παραλάβετε από τον πρόξενο του Ηνωμένου Βασιλείου που βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ. Αυτό είναι ένα από τα αίτια της σύγχυσης που δημιουργείται στους αιτούντες κατά τη διαδικασία εγγραφής.

Τι να κάνετε εάν έχετε διπλή ιθαγένεια

Πριν εστιάσετε στην διπλή ιθαγένεια, τις περισσότερες φορές μπορεί να λείπει η χώρα έκδοσης- επομένως, δεν είναι σκόπιμο να υποβάλλετε αίτηση για ESTA. Το ESTA είναι το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας, το οποίο είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που καθορίζει και επαληθεύει την επιλεξιμότητα των επισκεπτών να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης. Αυτό σημαίνει ότι ισχύει για πολίτες από χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης- επομένως, αποκτούν άμεσα τα προσόντα για την ESTA.

Στη διπλή ιθαγένεια, εάν είστε εγγεγραμμένοι στο ESTA, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το VWP για να ταξιδέψετε και όταν βρίσκεστε στο αεροσκάφος. Είναι ζωτικής σημασίας, καθώς θα ελεγχθεί κατά την άφιξή σας. Στην περίπτωση που και οι δύο χώρες που έχετε την υπηκοότητά τους είναι επιλέξιμες για το πρόγραμμα VWP, τότε θα πρέπει να επιλέξετε μία μόνο χώρα την οποία θα χρησιμοποιήσετε για το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες και το διαβατήριο της χώρας αυτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε φορά που ταξιδεύετε.

Τι συμβαίνει εάν έχετε δύο άδειες ESTA

Εάν διαθέτετε δύο άδειες ESTA, καλό είναι να αποφύγετε τη μία, καθώς θα σας καθυστερήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Για παράδειγμα, εάν είστε πολίτης των ΗΠΑ και μέλος μιας χώρας VWP, θα πρέπει να αποφύγετε να υποβάλετε αίτηση για ESTA. Το σκεπτικό πίσω από αυτό είναι ότι μία από τις προϋποθέσεις για να είναι κάποιος πολιτογραφημένος πολίτης των ΗΠΑ, είναι να υποβάλει αίτηση και να χρησιμοποιεί το αμερικανικό διαβατήριο για ταξίδια. Έχουν προκύψει αρκετές περιπτώσεις που οι πολίτες με διπλή υπηκοότητα χρησιμοποιούν τη χώρα έκδοσης ως διαβατήριο ταξιδιού- ωστόσο, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιούν το αμερικανικό κατά την άφιξη και την αναχώρηση από τις ΗΠΑ και την ξένη χώρα.

Όταν υπάρχει ανάγκη για ένα επείγον ταξίδι και δεν μπορείτε να πάρετε το αμερικανικό διαβατήριό σας, εάν έχετε διαβατήριο που πληροί τις προϋποθέσεις του VWP, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση μέσω ESTA όταν ταξιδεύετε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρ’ όλα αυτά, κατά την άφιξή σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ουρά μη κατοίκων, ενώ κατά την είσοδο θα πρέπει να επιδείξετε το διαβατήριο εξωτερικού.

Συμπέρασμα

Η κατανόηση της χώρας έκδοσης είναι πολύ σημαντική για τη διαδικασία αίτησης διαβατηρίου. Η αρχική πατρίδα ενός ατόμου θα το βοηθήσει περαιτέρω να καταλάβει αν πληροί τις προϋποθέσεις ESTA ή αν είναι μέλος των χωρών VWP. Η κατανόηση αυτών των δύο παραγόντων θα διευκολύνει την ταξιδιωτική σας ταλαιπωρία.