Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις των ΗΠΑ για επιχειρήσεις;

Category: Τουρισμός ESTA | 0
Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις των ΗΠΑ για επιχειρήσεις;

Παρακάτω εξετάζουμε οκτώ από τις κορυφαίες πόλεις για επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τεχνολογικά κέντρα και επιχειρηματικά hotspots – και εξετάσαμε επίσης το κόστος στέγασης, το βιοτικό επίπεδο, το κλίμα και άλλα.

Raleigh, Βόρεια Καρολίνα

Το Raleigh βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μας για έναν καλό λόγο. Πρόκειται για μια πραγματικά φιλική προς τις επιχειρήσεις πόλη, η οποία προσφέρει εξαιρετική τοποθεσία, καλή ποιότητα ζωής και προσιτή τιμή. Μαζί με το Chapel Hill και το Durham, το Raleigh αποτελεί μέρος του λεγόμενου “ερευνητικού τριγώνου”, ενός τμήματος της Βόρειας Καρολίνας που κυριολεκτικά ξεχειλίζει από επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Η πόλη αυτή είναι τόσο σοβαρή όσον αφορά τη μετατροπή σπουδαίων ιδεών σε ακμάζουσες επιχειρήσεις που έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα καινοτόμων επιχειρήσεων για να βοηθήσει με τη χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων.

Το Raleigh είναι η 4η πιο ταχέως αναπτυσσόμενη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πέρα από αυτό, έχει αυτή την υπέροχη γοητεία του Νότου και τα μουσεία, τα πάρκα και οι πράσινες διαδρομές είναι όλα δωρεάν. Η πόλη είναι ένας ιδιαίτερα κατάλληλος προορισμός για
μικρές επιχειρήσεις
. Διαθέτει επίσης παγκοσμίως αναγνωρισμένα πανεπιστήμια, έναν ισχυρό τομέα λιανικού εμπορίου και ακμάζοντες τομείς φιλοξενίας και τουρισμού.

Νάσβιλ, Τενεσί

Το Νάσβιλ, γνωστό και ως Music City, παραλίγο να βρεθεί στην κορυφή της λίστας μας. Από τη δημιουργική κουλτούρα και τα καταπράσινα τοπία της μέχρι τους φιλικούς ανθρώπους της, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν πρέπει να αγαπήσετε σε αυτή την πόλη ή την πολιτεία στην οποία βρίσκεται.

Υπάρχει ένα ακόμη πλεονέκτημα για τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων: Το Τενεσί δεν έχει κρατικό φόρο εισοδήματος, γεγονός που το καθιστά μια ιδιαίτερα καλή τοποθεσία για μικρές επιχειρήσεις. Το Νάσβιλ προσφέρει επίσης υψηλό προσωπικό εισόδημα και χαμηλούς φόρους ιδιοκτησίας και ανεργίας. Αυτό σημαίνει ότι οι ντόπιοι έχουν αρκετά χρήματα για να κάνουν την οικονομία της πόλης να ευδοκιμήσει. Δεν θα πρέπει να εκπλήσσει τους αναγνώστες το γεγονός ότι το Νάσβιλ έχει πάνω από 53.000 επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες είναι νεοσύστατες.

Οι αναγνώστες που σκέφτονται να επενδύσουν στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι έξι από τους 10 ιδιωτικούς νοσοκομειακούς ομίλους της χώρας έχουν τα κεντρικά τους γραφεία στο Νάσβιλ. Υπάρχουν επίσης περισσότερες από 800 νεοσύστατες επιχειρήσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης της πόλης.

Εκτός από αυτό, στην πολιτεία υπάρχουν πολυάριθμοι πόροι για τους επίδοξους επιχειρηματίες, όπως το Nashville Entrepreneur Center.

Η πόλη προσφέρει επίσης πολλά περιθώρια ανάπτυξης τόσο για επιχειρήσεις όσο και για οικογένειες. Η αγορά ακινήτων εδώ ανθεί και είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση και μια νέα ζωή. Υπάρχει μια ζωντανή δημιουργική κοινότητα και η μουσική βιομηχανία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία του Νάσβιλ. Το κόστος ζωής είναι σχετικά χαμηλό και υπάρχουν αρκετά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μαϊάμι, Φλόριντα

Το Μαϊάμι δεν προσφέρει μόνο εύκολη πρόσβαση στη Νότια Αμερική, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι αποτελεί κόμβο δημιουργικών δραστηριοτήτων. Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και οι επιχειρηματίες που σχεδιάζουν να ιδρύσουν μια επιχείρηση στην περιοχή μπορούν να κάνουν πολύ χειρότερα από το να εγκαταστήσουν το κατάστημα τους σε αυτή την παραθαλάσσια πόλη. Πολλοί επενδυτές και hedge funds έχουν βρει το δρόμο τους προς το Μαϊάμι τον τελευταίο καιρό, προσελκυόμενοι από τους σχετικά χαμηλούς φόρους και το ηλιόλουστο κλίμα.

Οι χώροι συνεργασίας, οι νεοσύστατες οικονομικές επιχειρήσεις και οι εταιρείες τεχνολογίας βρίσκονται παντού. Και από τότε που ξεκίνησε ο συναρπαστικός τομέας του σχεδιασμού της πόλης, οι δημιουργικές βιομηχανίες έχουν αρχίσει να ανθίζουν εδώ. Η περιεκτική ατμόσφαιρα, η πολυπολιτισμική κοινωνία και ο ζεστός καιρός αποτελούν μέρος του λόγου για τον οποίο τόσοι πολλοί επιχειρηματίες έλκονται από αυτό το τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σολτ Λέικ Σίτι, Γιούτα

Το Salt Lake City, γνωστό και ως SLC, δεν φιλοξενεί μόνο πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και μεγάλο αριθμό μεσαίων επιχειρήσεων και νεοσύστατων επιχειρήσεων. Παρά τον αρκετά μικρό πληθυσμό της (η μητροπολιτική περιοχή φιλοξενεί περίπου 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους), το Σολτ Λέικ Σίτι διαθέτει ένα εξαιρετικά μορφωμένο και σχετικά νέο εργατικό δυναμικό. Σχεδόν οι μισοί (45,1% για την ακρίβεια) από τους νέους επαγγελματίες της πόλης μεταξύ 25 και 34 ετών έχουν είτε πτυχίο Bachelor είτε κάτι πιο εντυπωσιακό, όπως μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Αυτό καθιστά το Σολτ Λέικ Σίτι ένα ιδανικό μέρος για να βρείτε νέα ταλέντα αν θέλετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση.

Η πόλη είναι επίσης ιδανική για επιχειρηματικές δραστηριότητες. Από αυτή την άποψη, συγκρίνεται καλά με τη Silicon Valley. Γίνεται επίσης όλο και περισσότερο σημαντική δύναμη στον κλάδο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Επαγγελματίες από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκουν το Σολτ Λέικ Σίτι ελκυστικό λόγω της βολικής του θέσης κοντά σε πολλά εθνικά πάρκα – και την κοντινή έρημο με τους κόκκινους βράχους που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της.

Συν τοις άλλοις, το κόστος ζωής εδώ είναι σχετικά χαμηλό.

Boise, Αϊντάχο

Οι περισσότεροι άνθρωποι μάλλον δεν θα περίμεναν να βρουν μια από τις πιο ταχέως αναπτυσσόμενες πόλεις των ΗΠΑ σε μια πολιτεία που είναι ίσως περισσότερο γνωστή για τις πατάτες της. Όμως το Boise στο Idaho έχει περισσότερα από όσα φαίνεται με το μάτι. Η ζωντανή ατμόσφαιρα της πόλης των κολεγίων, οι σύντομοι χρόνοι μετακίνησης και το προσιτό κόστος διαβίωσης έχουν κάνει την πόλη αυτή ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των επαγγελματιών της τεχνολογίας που έχουν κουραστεί από την αγχωτική ζωή σε περιοχές της Μεγάλης Τεχνολογίας, όπως η Silicon Valley.

Το Venture College της πόλης έπαιξε μεγάλο ρόλο στη μετατροπή της σε ταχέως αναπτυσσόμενο κόμβο για επιχειρηματίες της τεχνολογίας. Το Boise είναι αναμφίβολα μια εξαιρετική επιλογή για επιχειρήσεις όλων των τύπων. Και οι αναγνώστες που είναι λάτρεις της υπαίθρου θα λατρέψουν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους εξερευνώντας τα όμορφα πάρκα της πόλης, την άγρια περιοχή και τα μονοπάτια πεζοπορίας.

Ατλάντα, Τζόρτζια

Η Ατλάντα θεωρούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα ανοιχτό τεχνολογικό μυστικό. Ο τεχνολογικός τομέας της πόλης ακμάζει, με πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, υπήρξε εκρηκτική ανάπτυξη στην αγορά επιχειρηματικών κεφαλαίων της πόλης. Πρόκειται για μια πραγματικά φιλική προς τις επιχειρήσεις πόλη και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η οικονομία της είναι η 10η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ.

Η Ατλάντα φιλοξενεί πολλές πολυεθνικές επιχειρήσεις, όπως η General Electric, η Coca-Cola και η Microsoft. Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις αποφάσισαν να μετακομίσουν σε αυτή την πόλη των νοτιοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών λόγω του σχετικά χαμηλού κόστους, των διεθνών δεσμών και της ατμόσφαιρας μιας μεγάλης πόλης.

Όστιν, Τέξας

Ένα άλλο αγαπημένο των φίλων της τεχνολογίας, το Austin στην πραγματικότητα,
προσελκύει το
περισσότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας από την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Η καταπληκτική νυχτερινή ζωή, τα υπέροχα εστιατόρια, η μεγάλη ποικιλία πολιτιστικών δραστηριοτήτων και το όμορφο ορεινό τοπίο την καθιστούν μια εξαιρετική πόλη για να εργαστείτε και να ζήσετε. Επιπλέον, το Ντάλας απέχει σχετικά λίγες 4 ώρες με το αυτοκίνητο.

Οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων θα χαρούν να μάθουν ότι το Όστιν είναι γνωστό για τις εκστρατείες crowdfunding και τα ποσοστά επιτυχίας των νέων startups που είναι πάνω από το μέσο όρο. Οι Millennials βρίσκουν την πόλη ιδιαίτερα ελκυστική, πράγμα που σημαίνει ότι οι εργοδότες μπορούν να επιλέξουν από μια μεγάλη δεξαμενή ταλέντων. Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι στο Όστιν δεν υπάρχει φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων και είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί ακόμη και η Apple έχει γραφείο εδώ.

Βοστώνη, Μασαχουσέτη

Οι αναγνώστες που θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση ή να αναπτύξουν μια υπάρχουσα θα βρουν τη Βοστώνη μια εξαιρετική επιλογή. Ως η 10η μεγαλύτερη αστική περιοχή των ΗΠΑ, όταν πρόκειται για την πρόσληψη προσωπικού, υπάρχουν πολλά ταλέντα για να διαλέξετε. Επιπλέον, οι τιμές των ακινήτων εδώ είναι λογικές και είναι αρκετά εύκολο να βρείτε ένα καλό επιπλωμένο ή μη επιπλωμένο διαμέρισμα προς ενοικίαση σε λογική τιμή.

Αν και πρόκειται για μια πραγματική μητρόπολη, είναι ωστόσο αρκετά μικρή ώστε να αισθάνεστε ότι είστε μέρος μιας κοινότητας. Οι μετακινήσεις δεν είναι υπερβολικά μεγάλες, οπότε, σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει λόγος να περνάτε τη μισή μέρα σας στην κίνηση.

Τέλος, μερικά από τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ εδρεύουν στη Μασαχουσέτη, πράγμα που σημαίνει ότι όταν πρόκειται να προσλάβετε προσωπικό, θα έχετε πρόσβαση σε μερικά από τα πιο έξυπνα μυαλά της χώρας.