Ποια είναι τα καλύτερα αεροδρόμια των ΗΠΑ για διεθνείς αφίξεις;

Category: Τουρισμός ESTA | 0
Ποια είναι τα καλύτερα αεροδρόμια των ΗΠΑ για διεθνείς αφίξεις;

Είτε πρόκειται να επισκεφθείτε τις Ηνωμένες Πολιτείες για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή, δεν θέλετε να καταλήξετε να φτάσετε αργά, να περιμένετε πολλές ώρες για μια πτήση ανταπόκρισης και στη συνέχεια να έχετε να αντιμετωπίσετε μια πτήση ανταπόκρισης που δεν είναι στην ώρα της. Για να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο, θα εξετάσουμε παρακάτω τα κορυφαία αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά τις πτήσεις που φθάνουν και αναχωρούν στην ώρα τους και θα επιλέξουμε μερικούς νικητές.

Πώς προσδιορίσαμε τα καλύτερα αεροδρόμια των ΗΠΑ για διεθνείς αφίξεις;

Εξετάσαμε διεξοδικά τις πιο πρόσφατες εκθέσεις που δημοσίευσε το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ και στη συνέχεια καταρτίσαμε έναν κατάλογο με τα καλύτερα αεροδρόμια για αφίξεις αλλοδαπών με βάση την ακρίβεια των πτήσεων και τις καθυστερήσεις.

Για να είμαστε δίκαιοι απέναντι στα μικρότερα αεροδρόμια που δεν έχουν αρκετές υπερπόντιες πτήσεις για να κάνουν μια λογική σύγκριση, παραλείψαμε τα αεροδρόμια που έχουν λιγότερες από 500 αφικνούμενες πτήσεις κατά τη διάρκεια του μέσου έτους.

Το καλύτερο αεροδρόμιο των ΗΠΑ όσον αφορά το συνολικό ποσοστό των πτήσεων που είναι στην ώρα τους

Κατά την άποψή μας, ο πιο λογικός τρόπος ερμηνείας των δεδομένων ήταν πρώτα να υπολογιστεί το συνολικό ποσοστό των έγκαιρων πτήσεων για κάθε αεροδρόμιο. Αλλά η επιλογή του νικητή δεν ήταν τόσο εύκολη, διότι το αεροδρόμιο OAK στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας και το αεροδρόμιο DAL στο Ντάλας κατέλαβαν από κοινού την πρώτη θέση εδώ με συνολικό ποσοστό 95,5% των πτήσεων να είναι στην ώρα τους.

Τα επόμενα τέσσερα αεροδρόμια ήταν πολύ κοντά τους: Louis (STL), Minneapolis (MSP), Washington D.C. (DCA) και Houston (HOU).

Κανείς δεν θέλει να φτάσει ή να αναχωρήσει από ένα αεροδρόμιο όπου οι περισσότερες πτήσεις δεν είναι στην ώρα τους. Γι’ αυτό, σε αυτό το στάδιο, πιθανώς να είστε περίεργοι για κάτι άλλο: Ποια αεροδρόμια σημείωσαν το χαμηλότερο συνολικό ποσοστό πτήσεων εντός του χρονοδιαγράμματος;

Το αεροδρόμιο που κατέληξε στον πάτο του καταλόγου όσον αφορά τις πτήσεις στην ώρα τους δεν ήταν άλλο από το ANC, ίσως πιο γνωστό ως Ted Stevens Anchorage International Airport, το οποίο φυσικά βρίσκεται στο Anchorage της Αλάσκας. Κατά την περίοδο της έρευνας, μόνο το 82,1% των πτήσεων που προσγειώθηκαν ή αναχώρησαν από εδώ ήταν στην ώρα τους. Επομένως, είτε πρόκειται για επαγγελματικό ταξίδι είτε για ταξίδι προς την οικογένεια ή τους φίλους σας, μην κάνετε σχέδια ταξιδιού με κρίσιμα χρονικά περιθώρια, εάν πρόκειται να φτάσετε ή να αναχωρήσετε από αυτό το αεροδρόμιο.

Τα κορυφαία αεροδρόμια των ΗΠΑ όσον αφορά τις έγκαιρες αφίξεις

Εάν η πτήση σας φτάσει στο αεροδρόμιο ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα, πιθανότατα θα αφήσετε κάποιον να περιμένει, είτε πρόκειται για έναν επαγγελματικό συνεργάτη, είτε για έναν φίλο, είτε για ένα μέλος της οικογένειας. Για το λόγο αυτό, στη συνέχεια, θα εξετάσουμε πιο προσεκτικά τα κορυφαία αεροδρόμια των ΗΠΑ όσον αφορά το ποσοστό των εισερχόμενων πτήσεων που φθάνουν στην ώρα τους.

Με το εντυπωσιακό ρεκόρ του 95,5% των εισερχόμενων πτήσεων να είναι στην ώρα τους, το αεροδρόμιο DAL στο Ντάλας βγήκε και πάλι νικητής. Πολύ πιο πίσω, με το 95,1% των εισερχόμενων πτήσεων να είναι στην ώρα τους, ήταν το OAK στο Όκλαντ. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Midway του Σικάγο ή MDW, βρέθηκε ελάχιστα πίσω στην τρίτη θέση, με 94,8% των εισερχόμενων πτήσεων να είναι στην ώρα τους.

Την τέταρτη και την πέμπτη θέση κατέλαβαν το αεροδρόμιο William P. Hobby και το διεθνές αεροδρόμιο St. Louis Lambert με 94,7% και 94,5% των εισερχόμενων πτήσεων να είναι στην ώρα τους.

Τώρα για την άλλη πλευρά του νομίσματος. Όταν αρχίσαμε να αναζητούμε τα αεροδρόμια των ΗΠΑ με τα χειρότερα ρεκόρ έγκαιρης άφιξης, βρήκαμε και πάλι το αεροδρόμιο ANC του Άνκορατζ ακριβώς στον πάτο της λίστας μας. Όσον αφορά τις έγκαιρες αφίξεις, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ted Stevens πέτυχε ποσοστό επιτυχίας μόλις 76,9%. Αυτό το καθιστά αναμφίβολα ένα από τα πιο δύσκολα αμερικανικά αεροδρόμια για να φτάσει κανείς.

Για να θέσουμε τα ποσοστά σε προοπτική, αυτό σημαίνει ότι σχεδόν μία στις τέσσερις πτήσεις που φθάνουν εδώ είτε ακυρώθηκαν είτε καθυστέρησαν κατά την υπό εξέταση περίοδο. Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο το πρόγραμμά σας θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι πολύ ευέλικτο εάν σκοπεύετε να πετάξετε σε αυτό το αεροδρόμιο των ΗΠΑ.

Το καλύτερο αεροδρόμιο των ΗΠΑ όσον αφορά τις έγκαιρες αναχωρήσεις

Εάν θα φτάσετε σε ένα αεροδρόμιο των ΗΠΑ και στη συνέχεια πρέπει να πάρετε μια πτήση ανταπόκρισης για μια άλλη τοποθεσία από εκεί, το ποσοστό των πτήσεων που αναχωρούν στην ώρα τους μπορεί να είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας.

Εκπλαγήκαμε όταν διαπιστώσαμε ότι το Διεθνές Αεροδρόμιο Myrtle Beach έχει το υψηλότερο ποσοστό έγκαιρων αναχωρήσεων – ένα εντυπωσιακό 96%. Οι τέσσερις επιλαχόντες ήταν τόσο κοντά ο ένας στον άλλον, ώστε μπορεί να υποστηριχθεί ότι θα έπρεπε να βρίσκονται όλοι μαζί στη δεύτερη θέση.

Με 95,9%, το OAK (Διεθνές Αεροδρόμιο Oakland) ήταν μόλις 0,1% πίσω από τον ηγέτη. Και το ABQ (Διεθνές Αεροδρόμιο της Αλμπουκέρκης) ήταν πολύ κοντά με 95,6%. Το DCA (Διεθνές Αεροδρόμιο Ronald Reagan Washington) ήταν παρόμοια κοντά στο 95,5%, ακολουθούμενο από το MCI (Διεθνές Αεροδρόμιο Kansas City) με 95,4%,

Περνώντας στις χειρότερες επιδόσεις σε αυτή την κατηγορία, αυτή τη φορά δεν ήταν η ANC του Anchorage. Κατάφερε μάλιστα να ξεπεράσει τη χειρότερη επίδοση με σημαντική διαφορά. Η χειρότερη επίδοση σε αυτή την κατηγορία ήταν το EYW (Διεθνές Αεροδρόμιο Key West), το οποίο μπόρεσε να πετύχει μόνο ένα μάλλον μη εντυπωσιακό 84,7% των αναχωρήσεων στην ώρα τους κατά την υπό εξέταση περίοδο. Αυτό σημαίνει ότι αν είστε επαγγελματίας ταξιδιώτης ή τουρίστας με σφιχτό πρόγραμμα, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για πιθανές ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων.

Αεροδρόμιο των ΗΠΑ με τις καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των πτήσεων που πραγματοποιούνται στην ώρα τους

Έπρεπε να εξετάσουμε μια μεγάλη επιλογή πτήσεων για να κάνουμε αυτόν τον υπολογισμό. Ο ξεκάθαρος νικητής ήταν το αεροδρόμιο ATL της Ατλάντα, με σχεδόν 41.760 πτήσεις στην ώρα τους κατά την υπό εξέταση περίοδο. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Dallas/Fort Worth κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 33.584 πτήσεις στην ώρα τους. Στην τρίτη θέση ήρθε το αεροδρόμιο DEN του Ντένβερ με 33.247 πτήσεις, ακολουθούμενο από το Διεθνές Αεροδρόμιο Charlotte Douglas με 24.907 πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην ώρα τους. Στην πέμπτη θέση ήταν το Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare με 23.324.

Το αεροδρόμιο που σημείωσε τις χειρότερες επιδόσεις όσον αφορά την ακρίβεια των πτήσεων κατά την περίοδο που μελετήθηκε ήταν το AVL του Asheville της Βόρειας Καρολίνας. Πρόκειται για ένα μικρότερο αεροδρόμιο, οπότε οι 892 πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην ώρα τους εδώ δεν είναι ακριβείς. Σε όρους ποσοστών, η AVL πέτυχε ποσοστό 86,3% για τις έγκαιρες αφίξεις. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις έγκαιρες αναχωρήσεις ήταν 88,6%. Εάν πρόκειται να φτάσετε ή να αναχωρήσετε από αυτό το αεροδρόμιο και έχετε αυστηρό χρονοδιάγραμμα, σας συνιστούμε να προγραμματίσετε την πτήση σας τουλάχιστον μία ή δύο ημέρες νωρίτερα.

Και ο νικητής είναι…

Πριν ανακοινώσουμε τον νικητή, έχουμε να μοιραστούμε ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο. Παρόλο που το DFW (Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλας/Φορτ Γουόρθ) κατέλαβε τη δεύτερη θέση όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των πτήσεων που ήταν στην ώρα τους, το αεροδρόμιο αυτό κατάφερε επίσης να παράγει τον μεγαλύτερο αριθμό (4.172) ακυρωμένων ή καθυστερημένων πτήσεων. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, είναι μάλλον καλύτερο να βασίζεστε σε ποσοστά και όχι σε πραγματικούς αριθμούς πτήσεων όταν συγκρίνετε αεροδρόμια.

Το συμπέρασμα είναι ότι, με το υψηλότερο συνολικό ποσοστό πτήσεων που ήταν στην ώρα τους, συμπεριλαμβανομένου του υψηλότερου ποσοστού αφίξεων, το αεροδρόμιο Dallas Love Field έχει άψογη φήμη.

Δεν είναι, ωστόσο, απρόσβλητες από ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων. Κατά τη διάρκεια της υπό εξέταση περιόδου, ο εν λόγω αερολιμένας κατέληξε σε περίπου 343 ακυρωμένες ή καθυστερημένες πτήσεις σε σύνολο 7.616. Πρόκειται, ωστόσο, για μια εξαιρετική επίδοση, διότι εξακολουθεί να σημαίνει ότι πάνω από το 95% των πτήσεων έφτασαν και αναχώρησαν στην ώρα τους.