Ο τουρισμός της Νέας Υόρκης ευδοκιμεί, δημιουργώντας οικονομικό αντίκτυπο ύψους 74 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Category: Νέα | 0
Ο τουρισμός της Νέας Υόρκης ευδοκιμεί, δημιουργώντας οικονομικό αντίκτυπο ύψους 74 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Ο τουρισμός της Νέας Υόρκης ευδοκιμεί, δημιουργώντας οικονομικό αντίκτυπο ύψους 74 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η πόλη της Νέας Υόρκης, γνωστή για τα εμβληματικά ορόσημά της και τις ποικίλες πολιτιστικές προσφορές της, έχει βιώσει μια ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στην οικονομική της ανάκαμψη.

Σύμφωνα με το New York City Tourism + Conventions, τον επίσημο οργανισμό μάρκετινγκ προορισμού και το γραφείο επισκεπτών, η πόλη παρήγαγε το περασμένο έτος το εντυπωσιακό ποσό των 74 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε οικονομικό αντίκτυπο.

Αριθμοί ρεκόρ στον τουρισμό

Η παγκόσμια πανδημία δεν εμπόδισε τη Νέα Υόρκη να προσελκύσει φέτος περισσότερους από 61 εκατομμύρια τουρίστες, αν και δεν πλησιάζει ούτε κατά διάνοια το περσινό ρεκόρ.

Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς εξέφρασε την πεποίθησή του για την ανάκαμψη της πόλης, τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο της τουριστικής βιομηχανίας στην οικονομική αναζωογόνηση.

Με σχεδόν το εννέα τοις εκατό του συνολικού εργατικού δυναμικού της Νέας Υόρκης να απασχολείται στον τομέα της φιλοξενίας, ο κλάδος υποστηρίζει 380.000 θέσεις εργασίας, από μεγάλα ξενοδοχεία μέχρι τοπικά καταστήματα με σουβενίρ.

Οικονομικός αντίκτυπος και συμβολή του εργατικού δυναμικού

Σύμφωνα με τα λόγια του δημάρχου Άνταμς, “η τουριστική βιομηχανία της Νέας Υόρκης αγγίζει κάθε γωνιά των πέντε δήμων, στηρίζοντας μικρές και μειονοτικές επιχειρήσεις και περισσότερες από 380.000 τοπικές θέσεις εργασίας”.

Ο οικονομικός αντίκτυπος των 74 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπογραμμίζει την ανθεκτικότητα του τουριστικού τομέα της πόλης και τον ζωτικό του ρόλο στη διατήρηση των μέσων διαβίωσης των κατοίκων της Νέας Υόρκης.

Ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της New York City Tourism + Conventions, ο Fred Dixon τόνισε τη συνεχή επιστροφή του κλάδου στα προ της πανδημίας ταξιδιωτικά πρότυπα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023. Ο ίδιος σημείωσε: “Η πόλη μας είναι τόσο ζωντανή όσο ποτέ”, αποδίδοντας τη διαρκή ελκυστικότητα στα νέα αξιοθέατα, τις πολιτιστικές προσφορές, τα εστιατόρια και τη βελτιωμένη εμπειρία των αφίξεων.

Τουριστικά δημογραφικά στοιχεία: Τάσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό

Τα εγχώρια ταξίδια αναμένεται να ξεπεράσουν τα 51 εκατομμύρια επισκέπτες μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που αντανακλά σημαντική αύξηση 7,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Στον διεθνή χώρο, η Νέα Υόρκη πρόκειται να υποδεχθεί 10,8 εκατομμύρια επισκέπτες το 2023, σημειώνοντας αξιοσημείωτη αύξηση 14,9% σε ετήσια βάση.

Η ανάκαμψη της κινεζικής αγοράς, της δεύτερης μεγαλύτερης υπερπόντιας αγοράς της Νέας Υόρκης το 2019, είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη καθώς αυξάνεται η χωρητικότητα των πτήσεων.

Προκλήσεις στα επαγγελματικά ταξίδια

Παρά τη συνολική θετική πορεία, η έκθεση δείχνει ότι τα επαγγελματικά ταξίδια εξακολουθούν να ανακάμπτουν.

Με την εκτεταμένη αεροπορική της σύνδεση, η Νέα Υόρκη είναι μάρτυρας 2.900 καθημερινών αφίξεων, γεγονός που την καθιστά κορυφαίο προορισμό για τους ταξιδιώτες.

Ωστόσο, τα ξενοδοχεία αναμένεται να κλείσουν το έτος με πάνω από 36,8 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, περίπου 8% κάτω από τα επίπεδα που θα παρατηρηθούν το 2019.

Κοιτάζοντας μπροστά: Οικονομικές προοπτικές: Ενίσχυση των επαγγελματικών ταξιδιών και των οικονομικών προοπτικών

Αναγνωρίζοντας τα περιθώρια ανάπτυξης, η πόλη της Νέας Υόρκης στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στον τομέα των επαγγελματικών ταξιδιών.

Καθώς η πόλη συνεχίζει να εξελίσσεται με νέα αξιοθέατα και φιλόξενη ατμόσφαιρα, υπάρχει αισιοδοξία ότι ο οικονομικός αντίκτυπος του τουρισμού θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Εξορθολογισμός της ταξιδιωτικής άδειας για επισκέπτες

Δεδομένων αυτών των ακμάζοντων τουριστικών στατιστικών στοιχείων, οι επισκέπτες που σχεδιάζουν ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να επωφεληθούν από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Εξουσιοδότησης (ESTA).

Το ESTA είναι ένα βολικό ηλεκτρονικό σύστημα που καθορίζει την επιλεξιμότητα των επισκεπτών από χώρες του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP) να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για τουριστικούς ή επαγγελματικούς σκοπούς.

Το ESTA προσφέρει μια απλουστευμένη διαδικασία, η οποία επιτρέπει στους επιλέξιμους ταξιδιώτες να λάβουν γρήγορα άδεια, βελτιώνοντας τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία. Είναι ιδιαίτερα επωφελής για όσους επιδιώκουν βραχυπρόθεσμες επισκέψεις, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για τους τουρίστες.

Καθώς η πόλη ετοιμάζεται να υποδεχτεί ακόμη περισσότερους επισκέπτες τα επόμενα χρόνια, η ESTA αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τη διευκόλυνση των απρόσκοπτων ταξιδιών στη ζωντανή μητρόπολη της Νέας Υόρκης και σε άλλους προορισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες.