Ο Σιδηρόδρομος Grand Canyon θα συνεχίσει τις εκδρομές με ατμομηχανή για τη σεζόν 2024

Category: Νέα | 0
Ο Σιδηρόδρομος Grand Canyon θα συνεχίσει τις εκδρομές με ατμομηχανή για τη σεζόν 2024
Ο Σιδηρόδρομος Grand Canyon θα συνεχίσει τις εκδρομές με ατμομηχανή για τη σεζόν 2024

Ενώ οι ατμομηχανές, που κάποτε είχαν καθοριστική σημασία για τις αμερικανικές μεταφορές του 19ου αιώνα, έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαφανιστεί, ένας εμβληματικός σιδηρόδρομος αναζωπυρώνει τη νοσταλγία με μια βιώσιμη προσέγγιση.

Στις 23 Φεβρουαρίου, ο σιδηρόδρομος Grand Canyon Railway αποκάλυψε τα σχέδιά του να επαναφέρει την ατμομηχανή του 1923 για τη σεζόν 2024, υποσχόμενος στους επιβάτες ένα ξεχωριστό ταξίδι που συνδυάζει την ιστορία και τη φύση.

Μια ιστορική αποκατάσταση με μοντέρνα πινελιά

Η απόφαση του σιδηροδρόμου Grand Canyon Railway να αναβιώσει την ατμομηχανή του, GCR No. 4690, για την περίοδο 2024 σηματοδοτεί μια ιστορική στιγμή.

Με καύσιμο σχεδόν ουδέτερο ως προς τον άνθρακα απόβλητα φυτικών ελαίων και το λιώσιμο του χιονιού, η ατμομηχανή, που κάποτε βασιζόταν στον άνθρακα, υιοθετεί τώρα πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον.

Έχει ονομαστεί χαϊδευτικά “French Fry Express”.

Η ανακοίνωση του σιδηροδρόμου αναφέρει ότι οι εκδρομές με ατμομηχανές, που θα ονομάζονται Steam Saturdays, θα πραγματοποιούνται από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, και συγκεκριμένα το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημερομηνίες όπως οι 2 Μαρτίου, 6 Απριλίου, 4 Μαΐου και άλλες, με ειδικούς εορτασμούς για ορόσημα όπως τα γενέθλια του Νο 4960 στις 12 Αυγούστου και η επέτειος του σιδηροδρόμου Grand Canyon στις 21 Σεπτεμβρίου.

Ένας προσιτός και προσιτός τρόπος για να ταξιδέψετε

Μια από τις αξιοσημείωτες πτυχές των εκδρομών με ατμομηχανή του σιδηροδρόμου Grand Canyon είναι η προσβασιμότητα και η οικονομική προσιτότητα που προσφέρουν.

Δεν υπάρχει πρόσθετο κόστος για να ταξιδέψετε με το τρένο όταν η ατμομηχανή είναι σε λειτουργία, γεγονός που το καθιστά ελκυστικό για τους ταξιδιώτες που αναζητούν μια μοναδική εμπειρία.

Οι τιμές των εισιτηρίων για το ταξίδι μετ’ επιστροφής του Grand Canyon Railway ξεκινούν περίπου από 70 δολάρια για τους ενήλικες και 36 δολάρια για τα παιδιά ηλικίας 2 έως 15 ετών.

Επιπλέον, υπάρχουν εκπτώσεις για τους επισκέπτες που διαθέτουν National Park Service Park Pass ή συνδρομή AAA.

Για όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το ταξίδι τους, διατίθενται επίσης πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν διαμονή στο Grand Canyon Railway Hotel.

Ένα μοναδικό και αξέχαστο ταξίδι

Η εκδρομή του σιδηροδρόμου Grand Canyon Railway υπόσχεται μια ολοήμερη περιπέτεια, μεταφέροντας τους επιβάτες από το Williams της Αριζόνα στο ιστορικό χωριό στο South Rim του Grand Canyon.

Ένα τρίωρο ταξίδι από τις 9:30 π.μ. έως τις 11:45 π.μ. σας επιτρέπει να απολαύσετε τα μαγευτικά τοπία του Grand Canyon.

Μετά από μια αξέχαστη εξερεύνηση, οι επιβάτες επιβιβάζονται και πάλι στο τρένο στις 3:30 μ.μ. για το ταξίδι της επιστροφής στο Williams, που φτάνει στις 5:45 μ.μ.

Ωστόσο, για όσους επιθυμούν να παρατείνουν τη διαμονή τους στο Γκραντ Κάνυον, ο σιδηρόδρομος προσφέρει ευελιξία, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να κλείσουν διαφορετικές ημερομηνίες αναχώρησης και επιστροφής για να ικανοποιήσουν τις προτιμήσεις τους.

Μια ευκαιρία να γνωρίσετε τις ΗΠΑ με έναν μοναδικό, ιστορικό τρόπο

Οι ταξιδιώτες που σχεδιάζουν αυτό το ταξίδι, ιδίως όσοι προέρχονται από επιλέξιμες χώρες του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP), θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν την απαιτούμενη ταξιδιωτική άδεια.

Για να εξασφαλίσετε μια άνετη και ξεκούραστη διαδρομή με τον σιδηρόδρομο Grand Canyon, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια (ESTA ) μέσω του επίσημου ιστότοπου.

Αυτό επιτρέπει στους δικαιούχους ταξιδιώτες να απολαύσουν το ταξίδι τους σε εμβληματικούς προορισμούς όπως το Γκραν Κάνυον χωρίς παραδοσιακή θεώρηση.

Η απόφαση του σιδηροδρόμου Grand Canyon Railway να επαναφέρει τις εκδρομές με ατμομηχανή για τη σεζόν 2024 προσφέρει στους ταξιδιώτες ένα μοναδικό μείγμα ιστορίας, βιωσιμότητας και περιπέτειας.