Ο βορειοανατολικός άνεμος προκαλεί μεγάλες ταξιδιωτικές διακοπές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες

Category: Νέα | 0
Ο βορειοανατολικός άνεμος προκαλεί μεγάλες ταξιδιωτικές διακοπές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες
Ο βορειοανατολικός άνεμος προκαλεί μεγάλες ταξιδιωτικές διακοπές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες

Μια μεγάλη χειμωνιάτικη καταιγίδα Nor’easter έπληξε τον μέσο Ατλαντικό και τη Νέα Αγγλία, προκαλώντας σημαντικές χιονοπτώσεις και εκτεταμένες διακοπές στα ταξίδια των επιβατών την Τρίτη.

Τα στοιχεία της FlightAware δείχνουν ότι πάνω από 1.400 πτήσεις ακυρώθηκαν και σχεδόν 700 καθυστέρησαν εντός των Ηνωμένων Πολιτειών από το πρωί της Τρίτης λόγω της καταιγίδας.

Το αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό, με το 43% των αναχωρούντων πτήσεων να ακυρώνονται για την ημέρα.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης έχει επίσης πληγεί σοβαρά, με το 27% των πτήσεων να έχουν ακυρωθεί.

Εκδόθηκαν ακυρώσεις πτήσεων και ταξιδιωτικές οδηγίες

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να χρησιμοποιούν την εφαρμογή της αεροπορικής τους εταιρείας για τις τελευταίες ενημερώσεις σχετικά με την αναχώρηση.

Οι μεγαλύτεροι εγχώριοι αερομεταφορείς, συμπεριλαμβανομένων των American, Delta, Frontier, JetBlue, Southwest, Spirit και United Airlines, έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες.

Αυτές οι συμβουλές προσφέρουν απαλλαγή από τα τέλη αλλαγής και τις διαφορές ναύλων, επιτρέποντας στους επιβάτες να καθυστερήσουν τις πτήσεις χωρίς ποινή.

Η FAA εκτελεί προγράμματα στάσεων εδάφους και καθυστερήσεων

Η FAA (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ) εφάρμοσε στάση εδάφους στο διεθνές αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης από τις 9 π.μ. ώρα Ελλάδας.

Διάφορα αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων των Boston, Newark, LaGuardia, Teterboro, Philadelphia, Dulles, Reagan και Baltimore, αναμένουν περισσότερες στάσεις ή καθυστερήσεις μετά τις 11 π.μ. ET.

Τα μέτρα αποπάγωσης επηρεάζουν τους χρόνους ανακύκλωσης των αεροσκαφών

Τα επηρεαζόμενα αεροδρόμια έχουν εφαρμόσει διαδικασίες αποπάγωσης, περιπλέκοντας τις πτητικές λειτουργίες και αυξάνοντας τους χρόνους ανατροπής των αεροσκαφών.

Περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες όπως η Republic και η Endeavor Air έχουν ακυρώσει το 32% των πτήσεών τους, ενώ η JetBlue, με μεγάλους κόμβους στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη, είναι η πρώτη σε ακυρώσεις εγχώριων αεροπορικών εταιρειών.

Παρακολούθηση χειμερινής καταιγίδας για τη Νέα Υόρκη

Η πόλη της Νέας Υόρκης προβλέπεται να υποστεί τα χειρότερα από τη χειμερινή καταιγίδα, ξεκινώντας αργά τη Δευτέρα με παγωμένη βροχή και συσσωρεύοντας 1,4 ίντσες χιονιού μέχρι τις αρχές της Τρίτης.

Το Τμήμα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Νέας Υόρκης έχει εκδώσει δελτίο χειμερινής καταιγίδας μέχρι τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, με προβλέψεις για πέντε έως οκτώ εκατοστά επιπλέον χιονόπτωσης.

Αναμένεται ψυχρός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα

Εκτός από τα βορειοανατολικά, οι θερμοκρασίες κάτω του μηδενός και τα αρκτικά ψυχρά φαινόμενα σαρώνουν ολόκληρη τη χώρα, εκτεινόμενες από τα Βραχώδη Όρη έως τις μεσοδυτικές πολιτείες.

Συνιστάται στους ταξιδιώτες να είναι έτοιμοι για τις βασικές απαιτήσεις

Εν μέσω των ταξιδιωτικών διαταραχών που προκαλούνται από έντονα καιρικά φαινόμενα όπως η Nor’easter, οι διεθνείς ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν προγράμματα όπως το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Εξουσιοδότησης (ESTA).

Το ESTA απλοποιεί την απόφαση για την επιλεξιμότητα των επισκεπτών να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα (VWP), επιτρέποντας την είσοδο για τουρισμό, επιχειρήσεις ή διαμετακόμιση χωρίς παραδοσιακή θεώρηση.

Η λήψη έγκρισης ESTA πριν από το ταξίδι επιτρέπει στους επιλέξιμους επισκέπτες να εισέλθουν εύκολα στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρέχοντας ευελιξία και απλοποιώντας τις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις, ιδίως σε αβέβαιους καιρούς.