Οι επιβάτες του TSA PreCheck θα απολαμβάνουν ταχεία αυτοεξυπηρέτηση στον έλεγχο

Category: Νέα | 0
Οι επιβάτες του TSA PreCheck θα απολαμβάνουν ταχεία αυτοεξυπηρέτηση στον έλεγχο
Οι επιβάτες του TSA PreCheck θα απολαμβάνουν ταχεία αυτοεξυπηρέτηση στον έλεγχο

Σε μια σημαντική εξέλιξη για τους ταξιδιώτες, η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας πρωτοβουλίας αυτοεξυπηρετούμενου ελέγχου, γνωστής ως Screening at Speed, αποκλειστικά για τους επιβάτες του TSA PreCheck.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2024 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Harry Reid στο Λας Βέγκας της Νεβάδα, στοχεύει στην ενίσχυση των διαδικασιών ελέγχου ασφαλείας, προσφέροντας παράλληλα στους ταξιδιώτες που το εμπιστεύονται μια βελτιωμένη και αποτελεσματική εμπειρία.

Η εισαγωγή του Screening at Speed

Σε απάντηση στην αύξηση των αεροπορικών ταξιδιωτών μετά την πανδημία, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) παρουσίασε την πρωτοβουλία του για την εφαρμογή συστημάτων αυτοεξυπηρετούμενου ελέγχου.

Η νέα τεχνολογία επιτρέπει στους επιβάτες του TSA PreCheck να ολοκληρώνουν τη διαδικασία ελέγχου με ελάχιστη ή καθόλου βοήθεια από τους υπαλλήλους ασφαλείας των μεταφορών.

Αυτή η πρωτοποριακή λύση βασίζεται στην επιτυχία της τεχνολογίας αυτοεξυπηρέτησης αναγνώρισης προσώπου της TSA, που εφαρμόστηκε νωρίτερα φέτος, εξαλείφοντας την ανάγκη για χειροκίνητο έλεγχο ταυτότητας και κάρτας επιβίβασης.

Σύμφωνα με τον John Fortune, διευθυντή του προγράμματος Screening at Speed, η διαδικασία ελέγχου με αυτοεξυπηρέτηση αντικατοπτρίζει την ευκολία των περιπτέρων αυτοπαραγγελιών σε εστιατόρια.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Trusted Traveler μπορούν να χρησιμοποιούν μεμονωμένες κονσόλες ή λωρίδες ελέγχου για να σαρώνουν τις ταυτότητές τους και να ελέγχουν τις χειραποσκευές τους, μειώνοντας την ανάγκη για χειροκίνητους ελέγχους και επιθεωρήσεις αποσκευών από τους υπαλλήλους ασφαλείας.

Βασικά χαρακτηριστικά και οφέλη

Το Screening at Speed εκτιμά μια εντυπωσιακή ικανότητα επεξεργασίας 300 ατόμων ανά ώρα και ανά λωρίδα, με την εκπληκτική ταχύτητα των 12 δευτερολέπτων ανά άτομο.

Αυτή η προηγμένη τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία ασφαλείας και υπόσχεται να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία των επιβατών. Επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να χειρίζονται μόνοι τους τον έλεγχο, το πρόγραμμα ελαχιστοποιεί την επιβάρυνση του προσωπικού της TSA, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τρεις εταιρείες: Voxel Radar και Vanderlande.

Το πρωτότυπο της Vanderlande, το οποίο δοκιμάστηκε στο Εθνικό Αεροδρόμιο Ronald Reagan Washington νωρίτερα φέτος, ενσωματώνει όλα τα στοιχεία ελέγχου σε μία μόνο λωρίδα ελέγχου. Η επιτυχία αυτού του πρωτοτύπου οδήγησε στην επιλογή του για εφαρμογή στο Διεθνές Αεροδρόμιο Harry Reid.

Η συνεχής δέσμευση της TSA για καινοτομία

Το Screening at Speed αποτελεί μέρος μιας σειράς μέτρων που υιοθετήθηκαν από την TSA και το DHS για τη βελτίωση της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας των ελέγχων ασφαλείας στα αεροδρόμια.

Το σημείο ελέγχου καινοτομίας, που παρουσιάστηκε προηγουμένως στο Διεθνές Αεροδρόμιο Harry Reid το 2019, χρησιμεύει ως πλατφόρμα για τη δοκιμή διαφόρων αναβαθμίσεων της ασφάλειας των αερομεταφορών.

Στα αξιοσημείωτα αποτελέσματα περιλαμβάνονται η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου αυτοεξυπηρέτησης και ένα σύστημα απολύμανσης με φως UV-C για την απολύμανση των κάδων μεταξύ των χρήσεων.

Σύνδεση με το ευρύτερο τοπίο ασφάλειας

Η ανακοίνωση αυτή ευθυγραμμίζεται με τις ευρύτερες προσπάθειες της TSA για τον εκσυγχρονισμό της ασφάλειας των αεροδρομίων.

Πρωτοβουλίες όπως η τεχνολογία πιστοποίησης ταυτότητας (Credential Authentication Technology – CAT) αποσκοπούν στην εξάλειψη της ανάγκης των ταξιδιωτών να παρουσιάζουν τις κάρτες επιβίβασης σε επιλεγμένα αεροδρόμια, επιτρέποντας στους υπαλλήλους της TSA να επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της πτήσης με σάρωση των ταυτοτήτων.

Επιπλέον, η ανάπτυξη μηχανημάτων αξονικής τομογραφίας (CT) ακτίνων Χ σε πολλά αεροδρόμια των ΗΠΑ επιτρέπει στους επιβάτες να κρατούν υγρά και φορητούς υπολογιστές στις αποσκευές τους.

Το μέλλον της ταχείας εξέτασης: ESTA και πέραν αυτού

Καθώς το πρόγραμμα Screening at Speed κάνει το ντεμπούτο του στο Λας Βέγκας, υπογραμμίζει τη συνεχή δέσμευση της TSA και του DHS να παρέχουν αποτελεσματικές και ασφαλείς ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Για τους διεθνείς ταξιδιώτες που έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Εξουσιοδότησης (ESTA ) παραμένει μια κρίσιμη πτυχή της εισόδου.

Αν και δεν σχετίζεται άμεσα με το ESTA, αυτή η νέα πρωτοβουλία αυτοεξυπηρετούμενου ελέγχου αναδεικνύει τις συνεχείς εξελίξεις στις διαδικασίες ασφαλείας και ενισχύει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να διασφαλίζουν την ασφάλεια των ταξιδιωτών.

Η εισαγωγή του Screening at Speed αποτελεί ορόσημο στην ασφάλεια των αεροδρομίων, αξιοποιώντας την τεχνολογία για την επιτάχυνση και τη βελτίωση της διαδικασίας ελέγχου για τους αξιόπιστους ταξιδιώτες.

Καθώς το πρόγραμμα αναπτύσσεται, οι επιβάτες μπορούν να αναμένουν ένα πιο απρόσκοπτο και αποτελεσματικό ταξίδι μέσα από τα σημεία ελέγχου ασφαλείας, θέτοντας ένα νέο πρότυπο για τα αεροπορικά ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες.