Μπορώ να χρησιμοποιήσω μεταχρονολογημένο διαβατήριο για την αίτησή μου ESTA;

ESTA Διαβατήριο με ημερομηνία έκδοσης

Αλλαγές ονόματος στα διαβατήρια

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αλλάζουν το όνομά τους, λόγω γάμου, διαζυγίου ή άλλων περιστάσεων, όπου μια νόμιμη αλλαγή ονόματος σημαίνει ότι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους κανόνες όταν ταξιδεύετε και ότι διαθέτετε το κατάλληλο διαβατήριο ή έγγραφα. Αυτός ο χρήσιμος οδηγός θα σας συμβουλεύσει σχετικά με τις επιλογές για την ενημέρωση του διαβατηρίου σας ανάλογα με την περίπτωση αλλαγής του ονόματός σας:

Πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου

Οι κανόνες αναφέρουν ότι εάν έχετε υποβάλει αίτηση για μεταχρονολογημένο διαβατήριο το οποίο δεν θα είναι έγκυρο έως ότου παντρευτείτε, θα έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση για ESTA μόνο από την ημέρα του γάμου σας και μετά, οπότε και θα αρχίσει να ισχύει το διαβατήριο. Η διαδικασία υποβολής αίτησης είναι απλή και θα διαρκέσει περίπου 25 λεπτά.

Ταξιδιώτες από άλλες χώρες του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP)

Στην περίπτωση όσων λαμβάνουν έγκριση για να έρθουν στις ΗΠΑ, αλλά στη συνέχεια αλλάζουν όνομα λόγω γάμου, διαζυγίου ή άλλης νομικής διαδικασίας, είναι απαραίτητο να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για νέα άδεια ESTA πριν από το ταξίδι. Συνιστάται η υποβολή αιτήσεων τουλάχιστον 72 ώρες πριν από το ταξίδι, ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι εφικτό, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση με χρέωση 14 δολαρίων ΗΠΑ για κάθε νέα αίτηση.

Υποβολή αίτησης για νέο διαβατήριο

Εάν το όνομά σας έχει αλλάξει από την έκδοση του διαβατηρίου σας, θα πρέπει να υποβάλετε νέα αίτηση χρησιμοποιώντας τον παλιό αριθμό διαβατηρίου και το παλιό σας όνομα πριν από την αλλαγή. Στη νέα αίτηση θα πρέπει να αναγράφεται το όνομά σας ακριβώς όπως εμφανίζεται στο παλιό σας διαβατήριο, ωστόσο, στην ερώτηση “είστε γνωστός με άλλα ονόματα ή ψευδώνυμα;” θα πρέπει να αναγράψετε το νέο σας όνομα. Είναι δυνατόν να ταξιδέψετε με εισιτήριο που έχει εκδοθεί στο νέο σας όνομα και διαβατήριο στο παλιό σας όνομα, ωστόσο, συνιστάται να έχετε μαζί σας αντίγραφο άδειας γάμου, διαζύγιο ή άλλο νομικό έγγραφο που να αποδεικνύει τη σύνδεση μεταξύ του παλιού σας ονόματος και αυτού που αναγράφεται στο τρέχον διαβατήριό σας.