Λήψη ESTA με πολλαπλές υπηκοότητες

ESTA Πολλαπλές υπηκοότητες

Τι συμβαίνει εάν έχω διαβατήριο από πολλές χώρες ή/και έχω διπλή υπηκοότητα;

Εάν είστε ταξιδιώτης του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης και σκοπεύετε να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες, το διαβατήριο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για το ταξίδι σας πρέπει να είναι εγκεκριμένο και εξουσιοδοτημένο. Σε περίπτωση που αποκτήσετε νέο διαβατήριο, θα πρέπει να προωθήσετε την αίτηση ταξιδιωτικής άδειας χρησιμοποιώντας το νέο διαβατήριο στο ESTA. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχει ένα τέλος επεξεργασίας που χρεώνεται κατά την υποβολή κάθε νέας αίτησης.

Επιπλέον, εάν έχετε πολλαπλές υπηκοότητες, κάθε φορά που φεύγετε από τη χώρα αναχώρησης και κατά την άφιξή σας στις ΗΠΑ, θα πρέπει να επιδεικνύετε το διαβατήριό σας που πληροί τις προϋποθέσεις του VWP πριν επιβιβαστείτε σε οποιοδήποτε αεροπλάνο. Επιπλέον, σας συνιστούμε να επιλέξετε ένα διαβατήριο για να χρησιμοποιήσετε κατά το ταξίδι σας στις ΗΠΑ, εάν διαπιστώσετε ότι περισσότερες από μία χώρες της υπηκοότητάς σας είναι επιλέξιμες για το VWP. Χρησιμοποιείτε πάντα το διαβατήριο της χώρας που ζητήσατε για να ταξιδέψετε κάθε φορά που πρέπει να εισέλθετε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η χρήση ενός από τα διαβατήρια αντί πολλαπλών εγκεκριμένων διαβατηρίων ESTA βοηθά στην αποφυγή σύγχυσης και περαιτέρω καθυστερήσεων στο ταξίδι.

Εάν είστε πολίτης των ΗΠΑ με πολιτογράφηση, μεταξύ των απαιτήσεων που θα πρέπει να πληροίτε είναι η υποβολή αίτησης και η χρήση αμερικανικού διαβατηρίου όταν ταξιδεύετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα άτομα που έχουν διπλή υπηκοότητα με τις ΗΠΑ και μια χώρα του προγράμματος VWP δεν πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ESTA. Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου κάποιοι πολιτογραφημένοι πολίτες των ΗΠΑ επιλέγουν να χρησιμοποιούν τα άλλα διαβατήριά τους για να ταξιδέψουν, ωστόσο, αναμένεται να χρησιμοποιούν το αμερικανικό διαβατήριο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στις ΗΠΑ από άλλη χώρα, και στα δύο σημεία ταξιδιού, τόσο κατά την αναχώρηση όσο και κατά την άφιξη.

Τι γίνεται αν δεν έχω διαβατήριο για τη συγκεκριμένη χώρα ή/και το διαβατήριό μου που δεν είναι VWP έχει λήξει και έχω διπλή υπηκοότητα;

Εάν είστε κάτοχος πολλαπλών διαβατηρίων, βεβαιωθείτε ότι καταχωρίζετε τα στοιχεία από το πιο πρόσφατο διαβατήριό σας, ανεξάρτητα από το αν έχει λήξει ή όχι. Ωστόσο, εάν δεν έχετε διαβατήριο από άλλη χώρα και είστε διπλός πολίτης, από τον αναπτυσσόμενο κατάλογο στο έντυπο ESTA, επιλέξτε τη χώρα και αφήστε το πεδίο Αριθμός διαβατηρίου κενό ή, εισάγετε μια ακολουθία μηδενικών “0”.

Χρειάζομαι ESTA αν είμαι πολίτης του VWP και ταξιδεύω στις ΗΠΑ για βραχυπρόθεσμο τουρισμό ή για επαγγελματικούς λόγους στο πλαίσιο του VWP και έχω έγκυρη βίζα επισκέπτη (B1/B2);

Όχι, δεν χρειάζεται να υποβάλετε αίτηση για ESTA. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το διαβατήριο που περιέχει την τουριστική βίζα B2, την επαγγελματική βίζα B1 ή τη μικτή βίζα B1/B2.

Χρειάζομαι ESTA εάν είμαι πολίτης του VWP και ταξιδεύω στο πλαίσιο του VWP για βραχυπρόθεσμο τουρισμό ή για επαγγελματικούς λόγους και δεν έχω βίζα επισκέπτη;

Ναι, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για ESTA εάν σκοπεύετε να εισέλθετε στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς βίζα. Εάν δεν σας χορηγηθεί ESTA, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση επισκέπτη εάν εξακολουθείτε να επιθυμείτε να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες για τουριστικούς, επαγγελματικούς ή διαμετακομιστικούς σκοπούς.

Χρειάζομαι ESTA εάν είμαι πολίτης του VWP και έχω άλλου τύπου βίζα, όπως φοιτητική βίζα (F1), αλλά δεν έχω βίζα επισκέπτη, αλλά ταξιδεύω στο πλαίσιο του VWP για βραχυπρόθεσμο τουρισμό ή για επαγγελματικούς λόγους;

Ναι. Εάν είστε κάτοχος διαβατηρίου από χώρα VWP και έχετε φοιτητική βίζα F1, θα πρέπει να λάβετε ESTA ή τουριστική βίζα εάν επιθυμείτε να ασκήσετε τουριστικές ή επιχειρηματικές δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες.