Κατάλογος ελέγχου για το τι χρειάζεται για την υποβολή αίτησης ESTA

Οι αιτούντες που θέλουν να υποβάλουν αίτηση για ESTA θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι είναι καλά προετοιμασμένοι. Αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε αργά τις ερωτήσεις και να βεβαιωθείτε ότι τις καταλαβαίνετε. Στη συνέχεια, συγκεντρώστε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και αφιερώστε 15 έως 20 λεπτά για να συμπληρώσετε το έντυπο. Ο παρακάτω κατάλογος ελέγχου καταρτίστηκε για να σας βοηθήσει με τη διαδικασία υποβολής αίτησης ESTA. Περιλαμβάνουν ό,τι απαιτείται για την υποβολή αίτησης για ESTA.

Χρόνος υποβολής αίτησης ESTA

Αφιερώστε τουλάχιστον 15 λεπτά, αλλά κατά προτίμηση 20 λεπτά ή περισσότερο, ώστε να έχετε αρκετό χρόνο να διαβάσετε σωστά τις ερωτήσεις και να μπορέσετε να συμπληρώσετε σωστά την αίτηση ESTA. Εάν οι αιτήσεις αφορούν εσάς και άλλα τρία μέλη της οικογένειας, θα χρειαστείτε τουλάχιστον μία ώρα για να συμπληρώσετε ολόκληρη την αίτηση και να τα ξαναδείτε όλα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε καταχωρίσει τις σωστές πληροφορίες.

Τεχνικές απαιτήσεις

Σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο

Αν και αυτό είναι αρκετά προφανές, οι αιτούντες συχνά εξακολουθούν να προσπαθούν να υποβάλουν αίτηση χρησιμοποιώντας ασταθή ή αργή σύνδεση στο διαδίκτυο. Συνιστάται στους αιτούντες ESTA να βεβαιωθούν ότι έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστη σύνδεση Wi-Fi ή ethernet, ώστε να μπορούν να συμπληρώσουν όλα τα πεδία της φόρμας και να στείλουν την αίτησή τους χωρίς διακοπές. Εάν η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο διακοπεί ενώ συμπληρώνετε τη φόρμα, θα εμφανιστεί διακοπή χρόνου και θα πρέπει να ξεκινήσετε ολόκληρη την αίτηση από την αρχή.

Συσκευή με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, όπως φορητός υπολογιστής, επιτραπέζια συσκευή, κινητή συσκευή ή tablet

Οι αιτούντες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ESTA χρησιμοποιώντας μια συσκευή που μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο, όπως φορητό υπολογιστή, επιτραπέζια κινητή συσκευή ή tablet. Η συσκευή σας θα χρειαστεί επίσης ένα σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης που να είναι συμβατό με τον ιστότοπο ESTA.

Διαβατήριο από χώρα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης

Για να υποβάλετε αίτηση για ESTA, απαιτείται να έχετε έγκυρο ηλεκτρονικό διαβατήριο που έχει εκδοθεί από μία από τις συμμετέχουσες χώρες απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε πολίτης μιας τέτοιας χώρας, διαφορετικά δεν έχετε δικαίωμα να λάβετε ESTA. Τα άτομα που είναι πολίτες περισσότερων από μία χωρών θα πρέπει να εισάγουν τις πληροφορίες από κάθε διαβατήριο τους.

Οικογενειακές πληροφορίες

Το έντυπο αίτησης ESTA απαιτεί να αναφέρετε το επώνυμο και το όνομα των γονέων σας. Εάν δεν γνωρίζετε αυτές τις πληροφορίες, πληκτρολογήστε “ΑΓΝΩΣΤΟ”.

Πληροφορίες επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης

Εδώ θα πρέπει να εισάγετε το όνομα, καθώς και τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός ατόμου ή ενός οργανισμού, εντός ή εκτός των ΗΠΑ, που θα χρησιμεύσει ως επαφή έκτακτης ανάγκης. Εάν εμπλακείτε ποτέ σε ατύχημα, οι αρχές θα επικοινωνήσουν με αυτό το άτομο ή τον οργανισμό.

Λεπτομέρειες του προσώπου επαφής στις Η.Π.Α.

Εδώ θα πρέπει να εισάγετε το όνομα, καθώς και τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός ατόμου ή ενός οργανισμού εντός των ΗΠΑ που θα χρησιμεύσει ως σύνδεσμός σας. Για να διασφαλιστεί η ακρίβεια των δεδομένων, η διεύθυνση που παρέχετε θα επαληθευτεί. Εάν, ωστόσο, δεν έχετε κάποιο πρόσωπο ή οργανισμό επικοινωνίας στις ΗΠΑ, μπορείτε να πληκτρολογήσετε “00000” στα αριθμητικά πεδία και “ΑΓΝΩΣΤΟ” στα πεδία κειμένου της φόρμας.

Στοιχεία διεύθυνσης ΗΠΑ

Σε αυτό το πεδίο θα πρέπει να εισάγετε το όνομα καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του τόπου όπου θα μείνετε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στις ΗΠΑ. Η διεύθυνση που εισάγετε θα επαληθευτεί επίσης για να βεβαιωθείτε ότι είναι ακριβής. Εάν οι πληροφορίες αυτές δεν είναι ακόμη διαθέσιμες, μπορείτε να πληκτρολογήσετε ξανά “00000” για τα αριθμητικά πεδία και “ΑΓΝΩΣΤΟ” για τα πεδία κειμένου.

Λεπτομέρειες απασχόλησης

Εάν εργάζεστε επί του παρόντος, εδώ πρέπει να δώσετε το όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου του προσώπου ή της εταιρείας που σας απασχολεί.

Ποινικά μητρώα

Εάν η αστυνομία σας έχει συλλάβει ποτέ για ποινικό αδίκημα, είναι καλύτερο να ελέγξετε το ιστορικό σας αστυνομικό μητρώο για να δείτε αν εμφανίζεται στο ιστορικό σας για σοβαρά ποινικά αδικήματα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πιθανότητες έγκρισης της αίτησής σας για ESTA.

Πληροφορίες πληρωμής

Μέθοδοι πληρωμής

Το σύστημα ESTA δέχεται περιορισμένο αριθμό επιλογών πληρωμής. Ο κατάλογος περιλαμβάνει χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες των VISA, Mastercard, Discover και American Express. Προς το παρόν δεν υποστηρίζονται εναλλακτικές επιλογές πληρωμής, όπως επιταγές, τραπεζικές μεταφορές, μετρητά, PayPal και άλλες.

Περίοδος πληρωμής 7 ημερών

Θα πρέπει να πληρώσετε τα απαραίτητα τέλη για την αίτηση ESTA εντός μιας εβδομάδας (7 ημερών) μετά την υποβολή του εντύπου. Σε αντίθετη περίπτωση, η αίτησή σας θα λήξει και θα πρέπει να ξεκινήσετε ξανά από την αρχή τη διαδικασία υποβολής αίτησης.

Ομαδικές εφαρμογές

Μπορούν να αποσταλούν και να πληρωθούν ταυτόχρονα το πολύ 50 αιτήσεις. Τα άτομα που αποτελούν μέρος της ίδιας ομαδικής αίτησης δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν μαζί, ούτε ο κύριος αιτών χρειάζεται να ταξιδέψει μαζί τους.

Έλεγχος της κατάστασης της αίτησής σας για ESTA

Αφού υποβάλετε την αίτησή σας για ESTA, θα μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της αίτησής σας μεταβαίνοντας στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα ελέγχου της κατάστασης ESTA.

  • Εάν η κατάσταση δείχνει ότι η ESTA σας έχει εγκριθεί, θα μπορείτε να επιβιβαστείτε σε πλοίο ή αεροπλάνο για τις ΗΠΑ.
  • Εάν εμφανίζεται η ένδειξη “Εκκρεμεί”, θα πρέπει να περιμένετε 72 ώρες προτού ελέγξετε ξανά την κατάστασή σας στην ESTA.
  • Εάν η αίτηση ESTA απορριφθεί και εξακολουθείτε να θέλετε να πάτε στις ΗΠΑ, η καλύτερη επιλογή σας είναι να υποβάλετε αίτηση για βίζα.
  • Εάν η κατάσταση της ESTA σας εμφανίζεται ως “Δεν βρέθηκε” ή “Έληξε”, θα πρέπει να ελέγξετε εκ νέου όλες τις πληροφορίες που καταχωρήσατε στο έντυπο για να βεβαιωθείτε ότι δεν δώσατε κάπου λανθασμένες πληροφορίες.

Η τελευταία σας επιλογή είναι να υποβάλετε νέα αίτηση ESTA σε περίπτωση που η ESTA σας απορριφθεί λόγω τυπογραφικών λαθών ή επιστρέφει την κατάσταση “Δεν βρέθηκε” ή “Έληξε”.

Συμπέρασμα

Αυτό το άρθρο παρέχει έναν κατάλογο ελέγχου της τεχνολογίας, του χρόνου, της πληρωμής, των προσωπικών πληροφοριών και των εγγράφων που απαιτούνται για την υποβολή αίτησης για ESTA. Οι αιτούντες μπορούν να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της αίτησης ακολουθώντας τα στοιχεία του καταλόγου ελέγχου.