Η Αρχή Τουρισμού της Χαβάης παρουσιάζει το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης 2024 για την ανάκαμψη του Μάουι

Category: Νέα | 0
Η Αρχή Τουρισμού της Χαβάης παρουσιάζει το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης 2024 για την ανάκαμψη του Μάουι
Η Αρχή Τουρισμού της Χαβάης παρουσιάζει το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης 2024 για την ανάκαμψη του Μάουι

Σε μια σημαντική κίνηση για τη στήριξη της ανάκαμψης του Μάουι, το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Τουρισμού της Χαβάης (HTA ) ενέκρινε ένα άμεσο εξάμηνο σχέδιο δράσης για το 2024.

Το σχέδιο αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι μικρές επιχειρήσεις, οι πάροχοι υπηρεσιών επισκεπτών, η οικονομία του Μάουι και οι οικογένειες που αναζητούν στέγη.

Η πρωτοβουλία αυτή ευθυγραμμίζεται με την ηγεσία που έχει καθιερώσει ο κυβερνήτης Josh Green, M.D., και τις ευρύτερες προσπάθειες του Πολιτειακού Τμήματος Επιχειρήσεων, Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού (DBEDT) και άλλων πολιτειακών οργανισμών.

Στρατηγικοί τομείς εστίασης και κορυφαίες δράσεις

Το σχέδιο δράσης 2024 επικεντρώνεται σε επτά βασικούς στρατηγικούς τομείς, καθένας από τους οποίους περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις που αποσκοπούν στην αναζωογόνηση της οικονομίας του Μάουι και στη βελτίωση των προοπτικών των κατοίκων:

  1. Αυξημένη ορατότητα και πρόσκληση για δράση για ταξίδια: Στόχευση αγορών υψηλού δυναμικού μέσω προγραμμάτων μάρκετινγκ ανάκαμψης του Maui με έμφαση στο Mālama Maui στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
  2. Υποστήριξη για συνεπή μηνύματα: Βελτίωση της ιστοσελίδας GoHawaii.com και της εφαρμογής με πρόσθετες πληροφορίες που τονίζουν ότι το Μάουι είναι ανοιχτό για επισκέπτες και παροχή υποστήριξης για τη συμμετοχή σε ταξιδιωτικές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε ταξιδιωτικούς συμβούλους.
  3. Τοπικά μηνύματα για την οικονομική ανάκαμψη: Ανάπτυξη μηνυμάτων που θα μεταφέρουν ότι πολλοί κάτοικοι του Μάουι αναζητούν εργασία πλήρους απασχόλησης, ενισχυμένα μέσω της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  4. Επικοινωνία επισκεπτών μετά την άφιξη: Ενίσχυση της επικοινωνίας και των εκπαιδευτικών προσπαθειών των επισκεπτών του Mālama Hawaiʻi μετά την άφιξη με μηνύματα ειδικά για την περιοχή που αφορούν τις αλλαγές μετά την πυρκαγιά.
  5. Υποστήριξη για τις μικρές επιχειρήσεις: Παροχή χρηματοδοτικής υποστήριξης για αγορές Maui Made στο νησί και προώθηση προϊόντων Maui Made κατά τη διάρκεια εκστρατειών κορεσμού στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.
  6. Επέκταση του τουριστικού προϊόντος: Δημιουργία ευκαιριών για τους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν διαφορετικές περιοχές του Μάουι που είναι ανοικτές στους επισκέπτες, στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και ανάπτυξη ικανοτήτων για τις μικρές επιχειρήσεις.
  7. Στεγαστική υποστήριξη: Διευκόλυνση της πιο μακροπρόθεσμης στέγασης νοικοκυριών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές σε καταλύματα επισκεπτών με την αύξηση της επικοινωνίας με ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων διακοπών εκτός πολιτείας.

Προοπτική της ηγεσίας για το σχέδιο δράσης

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του HTA Mufi Hannemann τόνισε την ισορροπία μεταξύ των κρίσιμων οικονομικών αναγκών και της διατήρησης των αρχών του Maui.

“Για την ανάπτυξη αυτού του συνολικού σχεδίου έχει γίνει πολύς προβληματισμός και έχει ακουστεί ο κόσμος και οι επιχειρήσεις σε όλο το Μάουι”, δήλωσε ο πρόεδρος Hannemann. “Ελπίζουμε ότι η τουριστική βιομηχανία του Μάουι θα αρχίσει να βλέπει σύντομα θετικά αποτελέσματα”.

Η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του HTA, Mahina Paishon, επανέλαβε τη δέσμευση για την ευημερία των κατοίκων και των οικογενειών του Maui, διασφαλίζοντας ότι ο HTA θα παραμείνει υποστηρικτικός και θα λαμβάνει υπόψη του τα αισθήματα της κοινότητας.

Ο προσωρινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του HTA Daniel Nāho’opi’i υπογράμμισε την ολιστική προσέγγιση, η οποία ενσωματώνει τη συμβολή των κατοίκων του Μάουι, των μη κερδοσκοπικών οργανισμών και των επιχειρήσεων. Τόνισε τη σημασία των ταξιδιών με σεβασμό και συμπόνια και ενθάρρυνε τους επισκέπτες να απολαύσουν το χρόνο τους στο νησί.

Βασικά μετρήσιμα αποτελέσματα

Ο Nāho’opi’i περιέγραψε τέσσερα βασικά μετρήσιμα αποτελέσματα για την εφαρμογή του σχεδίου 2024:

  1. Ενθαρρύνετε το pono, το ταξίδι με γνώμονα τη συνείδηση, και αυξήστε τον αριθμό των ταξιδιωτών που σκοπεύουν να επισκεφθούν το νησί το 2024 και το 2025.
  2. Ανάπτυξη της τουριστικής οικονομίας σε ολόκληρη την πολιτεία, υποστηρίζοντας την ανάκαμψη του Μάουι και ενισχύοντας την οικονομία της πολιτείας.
  3. Διασφάλιση της συνεχιζόμενης συμμετοχής των κατοίκων του Μάουι στις συζητήσεις για την ανάκαμψη του τουρισμού.
  4. Αύξηση της απασχόλησης με την κάλυψη περισσότερων θέσεων εργασίας στον κλάδο των επισκεπτών σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς.

ESTA και προγράμματα επισκεπτών

Καθώς εκτυλίσσεται το σχέδιο ανάκαμψης, οι δυνητικοί επισκέπτες πρέπει να κατανοήσουν τις απαιτήσεις εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας (ESTA ) συμβάλλει καθοριστικά στον εξορθολογισμό των ταξιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες για τους πολίτες που προέρχονται από χώρες του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP).

Οι ταξιδιώτες που σκοπεύουν να επισκεφθούν το Μάουι και άλλα μέρη των ΗΠΑ στο πλαίσιο του VWP θα πρέπει να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ESTA, οι οποίοι παρέχουν έναν βολικό και αποτελεσματικό τρόπο για να λάβουν έγκριση για το ταξίδι τους.

Η ESTA είναι ιδιαίτερα επωφελής για τις βραχυπρόθεσμες επισκέψεις, επιτρέποντας στους δικαιούχους ταξιδιώτες να απολαύσουν τις ομορφιές του Μάουι χωρίς να χρειάζονται παραδοσιακή βίζα. Αποτελεί ιδανική λύση για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τις ποικίλες προσφορές του νησιού και να στηρίξουν τις προσπάθειες ανάκαμψης μέσω του υπεύθυνου τουρισμού.

Καθώς το Μάουι προσπαθεί να ανακάμψει, η σύνδεση μεταξύ των τοπικών πρωτοβουλιών και των ευρύτερων ταξιδιωτικών προγραμμάτων όπως το ESTA καθίσταται ζωτικής σημασίας. Η συνεργασία μεταξύ των τουριστικών αρχών και προγραμμάτων όπως το ESTA εξασφαλίζει μια απρόσκοπτη και θετική εμπειρία για τους ταξιδιώτες, συμβάλλοντας στην αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας του Μάουι το 2024 και μετά.