Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του Γραφείου Ταξιδιών και Τουρισμού

Category: Νέα | 0
Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του Γραφείου Ταξιδιών και Τουρισμού
Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του Γραφείου Ταξιδιών και Τουρισμού

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε πρόσφατα αρκετά σημαντικά νομοσχέδια για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης, ένα από τα οποία διέθεσε έως και 3,5 εκατομμύρια δολάρια για το γραφείο του βοηθού υπουργού Εμπορίου για τα ταξίδια και τον τουρισμό.

Ο Πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε αμέσως τη νομοθεσία, επιτρέποντας στο Υπουργείο Εμπορίου να αναλάβει αυτόν τον κρίσιμο ρόλο.

Το Κογκρέσο θέσπισε τη θέση του βοηθού γραμματέα το 2022 για την ενίσχυση των συντονισμένων προσπαθειών για την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με τα ταξίδια.

Στόχος είναι να ενισχυθεί η ικανότητα της χώρας να προσελκύει 90 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες ετησίως έως το 2027.

Η σημασία της χρηματοδότησης για τη διατήρηση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας

Ο Geoff Freeman, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της U.S. Travel Association, εξέδωσε δήλωση στην οποία τονίζει τη σημασία της χρηματοδότησης για την προώθηση της θέσης των ΗΠΑ στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά.

Υπογράμμισε τα βήματα ανάπτυξης που θα κερδίσουν οι ΗΠΑ από αυτή την επένδυση.

Δήλωσε: “Ενώ άλλες χώρες έχουν επικεντρωθεί με λέιζερ στην αύξηση του μεριδίου τους στα παγκόσμια ταξίδια, οι ΗΠΑ έχουν κολλήσει στην ουδέτερη θέση – εν μέρει λόγω της έλλειψης μιας συντονισμένης, ολόπλευρης κυβερνητικής προσέγγισης για την αύξηση των ταξιδιών”.

Στην ίδια δήλωση, ενθάρρυνε επίσης τον Πρόεδρο Μπάιντεν να επισπεύσει τον διορισμό ενός βοηθού γραμματέα.

Η U.S. Travel Association τάχθηκε ενεργά υπέρ αυτού του ρόλου, αναγνωρίζοντας τη δυνατότητα εξορθολογισμού των προσπαθειών και μεγιστοποίησης του εθνικού οικονομικού αντίκτυπου του ταξιδιωτικού τομέα.

Ρόλος και αρμοδιότητες του βοηθού γραμματέα

Κύριος στόχος του βοηθού γραμματέα είναι η ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής στρατηγικής για τη μεγιστοποίηση του οικονομικού δυναμικού του ταξιδιωτικού τομέα.

Αυτό περιλαμβάνει προσπάθειες για την προσέλκυση διεθνών επισκεπτών και τη φιλοξενία μεγάλων εκδηλώσεων, όπως συνέδρια και αθλητικές συναντήσεις.

Τοποθετημένο στο πλαίσιο της Διοίκησης Διεθνούς Εμπορίου, το γραφείο θα δώσει προτεραιότητα στην προώθηση της διυπηρεσιακής συνεργασίας για την επίτευξη των στόχων του.

Προκλήσεις για τη θέση

Ενώ η θέσπιση αυτής της θέσης σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις.

Ο Geoff Freeman υπογράμμισε τις προκλήσεις στους τομείς των μεταφορών, του κράτους και της εσωτερικής ασφάλειας που θα μπορούσαν ενδεχομένως να περιορίσουν τις προσπάθειες του Υπουργείου Εμπορίου.

Πρότεινε ότι το Υπουργείο Εμπορίου μπορεί να χρειαστεί βοήθεια για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων σε ολόκληρη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Απροσδιόριστο χρονοδιάγραμμα διορισμού

Τον Δεκέμβριο, ο Alex Lasry διορίστηκε αναπληρωτής βοηθός υπουργού του Υπουργείου Εμπορίου για τα ταξίδια και τον τουρισμό.

Παρά τον διορισμό του, η θέση του βοηθού γραμματέα παραμένει ακάλυπτη.

Ο Lasry εποπτεύει το Εθνικό Γραφείο Ταξιδιών και Τουρισμού στο πλαίσιο της Διοίκησης Διεθνούς Εμπορίου, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία επιλογής του βοηθού γραμματέα.

Συμπλήρωση άλλων τουριστικών πρωτοβουλιών

Αυτές οι πρόσφατες εξελίξεις συμπληρώνουν σε μεγάλο βαθμό άλλες πρωτοβουλίες για τα ταξίδια στις ΗΠΑ.

Αυτό περιλαμβάνει το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Εξουσιοδότησης (ESTA), το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές μετανάστευσης και ταξιδιών των ΗΠΑ.

Το ESTA καθορίζει την επιλεξιμότητα των ταξιδιωτών από χώρες που προέρχονται από το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα (VWP), απλοποιώντας τα διεθνή ταξίδια και διατηρώντας παράλληλα τα πρότυπα ασφαλείας.

Καθώς το Υπουργείο Εμπορίου μεγιστοποιεί τον οικονομικό αντίκτυπο των ταξιδιών, η ESTA παραμένει απαραίτητη για τη διαχείριση των διεθνών ταξιδιών και την υποστήριξη των στόχων ασφάλειας και οικονομίας.

Μια αποφασιστική κίνηση για την ανάπτυξη των ταξιδιών και του τουρισμού στις ΗΠΑ

Η σύσταση και η χρηματοδότηση της θέσης του βοηθού γραμματέα σηματοδοτεί μια εστιασμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με τα ταξίδια σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν προχωρά στην πλήρωση αυτού του ρόλου, οι ενδιαφερόμενοι φορείς της ταξιδιωτικής βιομηχανίας θα παρακολουθούν στενά τον αντίκτυπό της στον τουρισμό και τις μεταναστευτικές πολιτικές των ΗΠΑ.