Η αμερικανική αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης αντιμετωπίζει προκλήσεις εν μέσω μεταβαλλόμενων ταξιδιωτικών τάσεων

Category: Νέα | 0
Η αμερικανική αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης αντιμετωπίζει προκλήσεις εν μέσω μεταβαλλόμενων ταξιδιωτικών τάσεων
Η αμερικανική αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης αντιμετωπίζει προκλήσεις εν μέσω μεταβαλλόμενων ταξιδιωτικών τάσεων

Μείωση της ζήτησης βραχυχρόνιας μίσθωσης το 2023

Σε μια αναπάντεχη τροπή των γεγονότων, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν μείωση της ζήτησης για βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2023.

Η μετατόπιση αυτή αποδίδεται στο ότι οι Αμερικανοί επιλέγουν όλο και περισσότερο ταξίδια και κρουαζιέρες στο εξωτερικό. Από την άλλη πλευρά, τα ταξίδια εσωτερικού σημείωσαν μόνο μέτρια αύξηση κατά 4,5%.

Οι οικονομικές αβεβαιότητες, η αδύναμη αύξηση της κατανάλωσης και απρόβλεπτα γεγονότα, όπως οι πυρκαγιές και οι τυφώνες, συνέβαλαν στην επιβράδυνση αυτή.

Ο Jamie Lane, επικεφαλής οικονομολόγος της AirDNA, υπογράμμισε τη σοβαρότητα της κατάστασης, δηλώνοντας: “Από τον Νοέμβριο του 2023, όλα τα κέρδη που παρατηρήθηκαν στην πληρότητα των βραχυχρόνιων μισθώσεων στις ΗΠΑ έχουν πλέον εξαλειφθεί και έχουμε επιστρέψει στο μέσο επίπεδο πληρότητας που παρατηρήθηκε το 2018 – 2019”.

2024 Outlook: Αχτίδα ελπίδας για τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το 2023, οι προοπτικές της AirDNA για το 2024 παρουσιάζουν μια πιο αισιόδοξη εικόνα.

Η προσδοκία χαμηλότερων ποσοστών πληθωρισμού και η αναζωπύρωση των εγχώριων ταξιδιών αναμένεται να οδηγήσουν σε ανάκαμψη της ζήτησης για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων, σε συνδυασμό με μια πιθανή μείωση το 2024, προβλέπεται ότι θα συμβάλει σε μείωση των τιμών των κατοικιών κατά 2%, οδηγώντας σε αύξηση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Μικρές βελτιώσεις σε αστικές περιοχές

Ενώ οι αστικές περιοχές αντιμετώπισαν προκλήσεις το 2023 λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού και των κανονιστικών περιορισμών, η AirDNA προβλέπει μικρές βελτιώσεις το 2024.

Η αύξηση των μισθών πάνω από τον πληθωρισμό αναμένεται να προσφέρει στους καταναλωτές περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα για ταξίδια, ενισχύοντας ενδεχομένως τη ζήτηση στις αστικές περιοχές.

Η σταθερότητα της αγοράς κατοικίας και οι πολιτικές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχουν καθοριστική σημασία για τη διαμόρφωση της πορείας των βραχυχρόνιων μισθώσεων σε αυτές τις περιοχές.

Παράθυρα κρατήσεων και εποχιακές τάσεις

Η δυναμική των παραθύρων κρατήσεων και ο χρόνος μεταξύ της κράτησης και της διαμονής έχουν διακυμάνσεις από το 2018. Παρόλο που οι χρόνοι παράδοσης ανέκαμψαν ελαφρώς το 2021, παρατηρήθηκε και πάλι μείωση το 2023, επηρεάζοντας κυρίως τις προαστιακές τοποθεσίες.

Όσον αφορά το μέλλον, η έκθεση υποδηλώνει εκ νέου επιτάχυνση της ζήτησης για ανοιξιάτικα ταξίδια τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2024.

Τα παραθαλάσσια και ορεινά/λιμναία θέρετρα αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική ανάπτυξη, με συνεχές ενδιαφέρον κατά τις ενδιάμεσες περιόδους.

Εξισορρόπηση της αγοράς βραχυχρόνιας μίσθωσης

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η αρχική έκρηξη στις ενοικιάσεις διακοπών οδήγησε σε υπερκορεσμό, με αποτέλεσμα πολλά άτομα να μεταβούν σε πλήρη απασχόληση στη φιλοξενία μέσω Airbnb.

Η ομαλοποίηση της αγοράς το 2024 αναμένεται να επιφέρει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

Ιστορικά, η δυνητική απόδοση της επένδυσης αποτελεί βασικό παράγοντα για την πρόβλεψη της μελλοντικής προσφοράς, επηρεαζόμενη από τα μηνιαία έσοδα σε σχέση με το κόστος απόκτησης κατοικίας και τη μηνιαία δόση υποθήκης.

Επιπτώσεις της αύξησης των επιτοκίων στις αστικές αγορές

Η άνοδος και η πτώση των επιδόσεων της βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι στενά συνδεδεμένη με τα επιτόκια.

Το καλοκαίρι του 2021 σημειώθηκε η υψηλότερη απόδοση της επένδυσης, με μηνιαία έσοδα 31% υψηλότερα από ό,τι πριν από το Covid, λόγω των χαμηλότερων επιτοκίων. Ωστόσο, η αύξηση των επιτοκίων οδήγησε στη συνέχεια σε μείωση των μέσων εσόδων και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί το 2024.

Οι αστικές αγορές, ιδίως εκείνες που αντιμετωπίζουν έντονες ρυθμίσεις, θα υποστούν το κύριο βάρος αυτού του αντίκτυπου, θέτοντας περαιτέρω προκλήσεις για την προσφορά βραχυχρόνιων μισθώσεων σε επιλεγμένες μεγάλες πόλεις.

Εξορθολογισμός της άδειας ταξιδιού στις ΗΠΑ

Καθώς η αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης διαχειρίζεται αυτές τις αλλαγές, είναι σημαντικό για τους ταξιδιώτες να γνωρίζουν τα απαραίτητα έγγραφα για την επίσκεψή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας (ESTA) εξακολουθεί να αποτελεί μια βολική και αποτελεσματική μέθοδο για τους επιλέξιμους ταξιδιώτες που εξασφαλίζουν άδεια εισόδου στις ΗΠΑ χωρίς την ανάγκη θεώρησης. Επισκέπτες από χώρες που προέρχονται από το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα (VWP) μπορούν να χρησιμοποιούν το ESTA, καθιστώντας την ταξιδιωτική διαδικασία πιο ομαλή και γρήγορη.

Το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων ESTA επιτρέπει στους ταξιδιώτες να υποβάλλουν αίτηση εκ των προτέρων, παρέχοντας ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας και εξασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τις αμερικανικές μεταναστευτικές απαιτήσεις.

Για όσους εξερευνούν τις ποικίλες προσφορές βραχυχρόνιων μισθώσεων στις ΗΠΑ, η κατοχή έγκυρης ESTA αυξάνει την ευκολία του ταξιδιού, προσφέροντας μια απλοποιημένη διαδικασία εισόδου.

Καθώς η αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης προσαρμόζεται στις εξελισσόμενες τάσεις, η ESTA συνεχίζει να διευκολύνει το ταξίδι χωρίς προβλήματα για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τις ομορφιές των Ηνωμένων Πολιτειών.