Η αίτησή μου για ESTA ήταν ‘Travel Not Authorized’

ESTA Δεν έχει εγκριθεί

Τι να κάνετε εάν δεν εγκριθεί η ESTA σας

Η κατάσταση ESTA “Travel Not Authorized” υποδηλώνει ότι ο αιτών δεν έχει κριθεί επιλέξιμος να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (VWP). Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως η εισαγωγή εσφαλμένων βιομετρικών στοιχείων ή στοιχείων διαβατηρίου ή η εσφαλμένη απάντηση σε μία από τις εννέα ερωτήσεις επιλεξιμότητας. Σε άλλες περιπτώσεις, ορισμένοι αιτούντες ενδέχεται να καταχωρίσουν σκόπιμα εσφαλμένες πληροφορίες στο έντυπο ESTA, οι οποίες δεν συνάδουν με τα αρχεία που διαθέτει η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP) σχετικά με τον ταξιδιώτη.

Εάν η ESTA σας έχει την ένδειξη “Travel Not Authorized”, αλλά εξακολουθείτε να επιθυμείτε να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για βίζα μέσω της ιστοσελίδας της τοπικής πρεσβείας των ΗΠΑ – https://www.usembassy.gov όπου θα βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες για να ξεκινήσετε την αίτησή σας για τουριστική βίζα Β2, επιχειρηματική βίζα Β1 ή βίζα επισκέπτη μικτής χρήσης Β1/Β2.

Εάν σας αρνηθούν την άδεια ταξιδιού, αυτό συνήθως δεν σημαίνει ότι δεν είστε επιλέξιμοι για βίζα των Ηνωμένων Πολιτειών, δεδομένου ότι η απόρριψη απαγορεύει ως επί το πλείστον τα ταξίδια στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης. Σημειώστε επίσης ότι κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να επανεξετάσει την επιλεξιμότητά σας στο πλαίσιο του ESTA εάν η ταξιδιωτική άδεια δεν εγκριθεί.

Είναι δυνατόν να υποβάλω εκ νέου αίτηση;

Οι αιτούντες στους οποίους δεν χορηγήθηκε ESTA μπορούν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, ιδίως εάν η άρνησή τους οφειλόταν στην καταχώριση εσφαλμένων στοιχείων διαβατηρίου ή βιομετρικών στοιχείων. Νέες αιτήσεις μπορούν να απορριφθούν, ιδίως εάν οι άλλες συνθήκες του αιτούντος παραμένουν οι ίδιες. Όταν υποβάλλετε εκ νέου αίτηση για ESTA, αποφύγετε τη χρήση ψευδών στοιχείων, καθώς αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμη απαγόρευση της δυνατότητας να ταξιδέψετε στο μέλλον στο πλαίσιο του προγράμματος VWP.

Εάν οι αιτούντες ESTA καταχώρησαν εσφαλμένα πληροφορίες σε οποιαδήποτε από τις εννέα ερωτήσεις επιλεξιμότητας, ενδέχεται να χρειαστεί να υποβάλουν αίτημα βοήθειας στο CBP για να επανεξετάσει τον αιτούντα και να άρει την άρνηση, ώστε να μπορέσουν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση με καθαρό φάκελο.

Υπάρχει τρόπος να μάθετε γιατί απορρίφθηκε μια αίτηση ESTA;

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα που διασφαλίζει ότι η αίτησή σας για άδεια ταξιδιού μπορεί να απορριφθεί μόνο εάν αποτελείτε απειλή για την ασφάλεια ή δεν επιτρέπεται να ταξιδέψετε στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να επιλύσουν την απόρριψη της αίτησής τους μέσω του προγράμματος DHS Travel Redress Inquiry Program (TRIP), ο σύνδεσμος του οποίου παρέχεται συνήθως στον ιστότοπο του ESTA. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της διαδικασίας είναι ότι δεν εγγυάται ότι η αίτησή σας θα εγκριθεί ή ότι θα λάβετε μια αιτιολογία για την απόρριψη της αίτησης ESTA.

Τα προξενεία και οι πρεσβείες των ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να αποκαλύψουν γιατί το ESTA απέρριψε ορισμένους αιτούντες. Επομένως, μπορείτε να γνωρίζετε ότι έχετε δικαίωμα να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο εάν η αίτησή σας εγκριθεί. Διαφορετικά, μπορεί να μάθετε για πιθανές ελλείψεις ή λόγους απόρριψης του ESTA όταν υποβάλλετε αίτηση για μη μεταναστευτική θεώρηση.

Τι συμβαίνει όταν ένα άτομο θέλει να ταξιδέψει άμεσα αλλά δεν έχει έγκυρη ταξιδιωτική άδεια;

Στο πλαίσιο της αίτησης θεώρησης των ΗΠΑ, οι αιτούντες θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο DS-160 και να προγραμματίσουν συνέντευξη σε πρεσβεία ή προξενείο των ΗΠΑ. Η συμπλήρωση του εντύπου DS-160 διαρκεί περίπου 60 λεπτά. Ωστόσο, ο χρόνος ραντεβού στην πρεσβεία ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία της πρεσβείας και την εποχή του έτους που θα προγραμματιστεί το ραντεβού. Τα ραντεβού της επόμενης ημέρας είναι πολύ δύσκολο να προγραμματιστούν. Συνήθως, η περίοδος αναμονής μέχρι την επόμενη διαθέσιμη ώρα ραντεβού είναι φυσιολογική και διαρκεί πέντε έως δέκα ημέρες. Αν θέλετε οποιαδήποτε κρίσιμη πληροφορία, μπορείτε να τη βρείτε στον ιστότοπο του υπουργείου ή στο προξενικό τμήμα. Επομένως, θα πρέπει να υποβάλετε έγκαιρα αίτηση για έγκριση ESTA, αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε για κάτι ζωτικής σημασίας, ώστε να αποφύγετε τυχόν ταλαιπωρίες. Για ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τους χρόνους προγραμματισμού ραντεβού, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html