Η έκθεση της U.S. Travel Association υπογραμμίζει τις προκλήσεις στην ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας

Category: Νέα | 0
Η έκθεση της U.S. Travel Association υπογραμμίζει τις προκλήσεις στην ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας
Η έκθεση της U.S. Travel Association υπογραμμίζει τις προκλήσεις στην ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας

Τα διεθνή εισερχόμενα ταξίδια και τα εγχώρια επαγγελματικά ταξίδια αναμένεται να ανακάμψουν έως το 2025

Η U.S. Travel Association δημοσίευσε πρόσφατα τις εξαμηνιαίες προβλέψεις της, ρίχνοντας φως στην κατάσταση των διεθνών εισερχόμενων ταξιδιών και των εγχώριων επαγγελματικών ταξιδιών εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η έκθεση προβλέπει ότι αυτά τα τμήματα ταξιδιών δεν θα επιστρέψουν στα προ της πανδημίας επίπεδα πριν από το 2025, αναφέροντας διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν αυτή την καθυστερημένη ανάκαμψη.

Παγκόσμια σύγκριση: Ισπανία, Τουρκία και Ελλάδα

Σύμφωνα με την U.S. Travel Association, τα διεθνή εισερχόμενα ταξίδια βρίσκονται σε πορεία ανάκαμψης. Παρόλα αυτά, αναμένεται να φθάσει μόνο το 98% των επιπέδων του 2019 κατά το τρέχον έτος, από 84% το 2023.

Σε παγκόσμια σύγκριση, η Ισπανία πέτυχε 100% ανάκαμψη των εισερχόμενων ταξιδιών το 2023, ενώ η Τουρκία (109%) και η Ελλάδα (105%) ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019. Ειδικότερα, το Ηνωμένο Βασίλειο (94%), το Μεξικό (94%) και η Γαλλία (93%) έχουν καλύτερες επιδόσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προκλήσεις που επηρεάζουν τα εισερχόμενα ταξίδια στις ΗΠΑ

Η U.S. Travel Association αποδίδει την υποτονική ανάκαμψη σε μια συρροή παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της προσδοκίας παγκόσμιας μακροοικονομικής επιβράδυνσης, του ισχυρού δολαρίου και των παρατεταμένων χρόνων αναμονής για την έκδοση βίζας.

Η έκθεση προβλέπει ότι στις ΗΠΑ δεν θα υπάρξει πλήρης ανάκαμψη του αριθμού των ταξιδιωτών μέχρι το 2025, ενώ τα επίπεδα των δαπανών τους, προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό, δεν αναμένεται να ανακάμψουν μέχρι το 2026.

Οι ΗΠΑ χάνουν έδαφος στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά

Ο διευθύνων σύμβουλος της U.S. Travel Association, Geoff Freeman, εξέφρασε την ανησυχία του για την καθυστέρηση των Ηνωμένων Πολιτειών στην κούρσα της παγκόσμιας ταξιδιωτικής αγοράς.

Ενώ οι ΗΠΑ παραμένουν ο πιο επιθυμητός προορισμός για τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, κατατάσσονται στην τρίτη θέση σε συνολική επισκεψιμότητα, πίσω από την Ισπανία και τη Γαλλία.

Ο Freeman τόνισε την ανάγκη για συγκεκριμένες πολιτικές για την αναζωογόνηση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, προτρέποντας την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δράσει άμεσα.

Κατάταξη ανταγωνιστικότητας και τομείς βελτίωσης

Μια έκθεση της Euromonitor International, που εκπονήθηκε λίγο μετά την πρόβλεψη της U.S. Travel Association, τοποθετούσε τις ΗΠΑ “σχεδόν στην τελευταία θέση” όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα για τους ταξιδιώτες παγκοσμίως.

Η μελέτη αξιολόγησε διάφορες κατηγορίες, αποκαλύπτοντας ότι οι ΗΠΑ κατέλαβαν κακή θέση στον χρόνο απόκτησης βίζας, στις χώρες που είναι επιλέξιμες για ταξίδια χωρίς βίζα, στην αναμονή στο τελωνείο κατά την άφιξη, στις δυνατότητες βιομετρικού ελέγχου ασφαλείας, στην ηγεσία της κυβέρνησης σε θέματα που σχετίζονται με τα ταξίδια και στην αντίληψη της ασφάλειας.

Ομοσπονδιακές πολιτικές και κενά χρηματοδότησης

Η μελέτη υπογράμμισε τις περιορισμένες ομοσπονδιακές πολιτικές των ΗΠΑ και την ανεπαρκή χρηματοδότηση για την ενίσχυση των εισερχόμενων επισκέψεων.

Αντίθετα, χώρες όπως ο Καναδάς επαινέθηκαν για τις ισχυρές εθνικές στρατηγικές που διαθέτουν για την ενίσχυση των ταξιδιών.

Παρά τις προκλήσεις αυτές, οι ΗΠΑ έλαβαν υψηλή βαθμολογία στην προώθηση των ταξιδιών, χάρη στις προσπάθειες του Brand USA, με το έθνος να αναγνωρίζεται ως ένας ιδιαίτερα επιθυμητός προορισμός με ισχυρή ταυτότητα μάρκας μεταξύ των διεθνών ταξιδιωτών.

Εξορθολογισμός της άδειας ταξιδιού

Εν μέσω αυτών των προκλήσεων, το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Εξουσιοδότησης (ESTA) είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για τη διευκόλυνση των διεθνών ταξιδιών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ESTA απλοποιεί τη διαδικασία εισόδου για τους ταξιδιώτες από χώρες του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (VWP), παρέχοντας έναν βολικό και αποτελεσματικό τρόπο για να λάβουν προέγκριση πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

Πλεονεκτήματα του ESTA: Απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία

Η ESTA προσφέρει αρκετές ευκολίες, συμπεριλαμβανομένης της απλοποιημένης διαδικασίας υποβολής αιτήσεων και της ταχείας έγκρισης, επιτρέποντας στους επιλέξιμους ταξιδιώτες να επισκέπτονται τις ΗΠΑ για έως και 90 ημέρες χωρίς να λαμβάνουν παραδοσιακή βίζα.

Αυτό το εκσυγχρονισμένο σύστημα βελτιώνει τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία, ευθυγραμμιζόμενο με την έκκληση της U.S. Travel Association για μια πιο απρόσκοπτη και αποτελεσματική ταξιδιωτική βιομηχανία.

Ποιος επωφελείται από την ESTA

Η ESTA είναι ιδιαίτερα επωφελής για τους πολίτες των χωρών VWP, καθώς τους επιτρέπει να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για επαγγελματικούς ή τουριστικούς λόγους χωρίς να χρειάζονται βίζα.

Με την ταξιδιωτική βιομηχανία να αντιμετωπίζει προκλήσεις ανάκαμψης, η ESTA είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την προσέλκυση διεθνών επισκεπτών και τη συμβολή στην ανταγωνιστικότητα της χώρας στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά.

Γεφύρωση του χάσματος με την ESTA

Καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να ανακτήσουν τη θέση τους στην παγκόσμια ταξιδιωτική αγορά, πρωτοβουλίες όπως η ESTA διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση ενός φιλικού προς τους ταξιδιώτες περιβάλλοντος.

Με την αντιμετώπιση των προκλήσεων στις διαδικασίες έκδοσης θεωρήσεων και την προώθηση της αποτελεσματικότητας, οι ΗΠΑ μπορούν να ενισχύσουν την ελκυστικότητά τους για τους διεθνείς επισκέπτες και να ανακτήσουν τη θέση τους ως κορυφαίος προορισμός στην παγκόσμια σκηνή.