Διόρθωση λαθών στην αίτηση ESTA

Λάθος στην αίτηση ESTA

Αυτό το άρθρο εξετάζει ορισμένα από τα συνηθισμένα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αιτούντες ESTA αφού διαπιστώσουν ότι έχουν κάνει κάποιο λάθος στα έντυπά τους.

Ε: Έκανα λάθος στην αίτησή μου για ESTA. Πώς μπορώ να το διορθώσω;

Α: Μέχρι να υποβάλετε το έντυπο αίτησης, ο δικτυακός τόπος θα σας επιτρέψει να επανεξετάσετε τα πάντα και να διορθώσετε τυχόν λάθη που μπορεί να έχετε κάνει. Πριν από την υποβολή της αίτησής σας για ESTA, θα μπορείτε να κάνετε αλλαγές σε όλες τις πληροφορίες που καταχωρήσατε, εκτός από τα ακόλουθα πεδία:

– Ημερομηνία γέννησης
– Χώρα υπηκοότητας
– Χώρα στην οποία εκδόθηκε το διαβατήριό σας
– Τον αριθμό διαβατηρίου σας

Εάν κάνετε κάποιο λάθος με τα βιογραφικά σας στοιχεία ή τα στοιχεία διαβατηρίου, θα πρέπει δυστυχώς να στείλετε εντελώς νέα αίτηση. Και για κάθε νέα αίτηση που υποβάλλεται, θα πρέπει επίσης να καταβάλλετε το σχετικό τέλος.

Όλα τα άλλα πεδία μπορούν να επεξεργαστούν ή να ενημερωθούν. Βρείτε και κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Check ESTA Status” και, στη συνέχεια, αναζητήστε την επιλογή “Check Individual Status”. Εάν κάνατε κάποιο λάθος απαντώντας σε κάποια από τις ερωτήσεις επιλεξιμότητας, θα πρέπει να αναζητήσετε το “Κέντρο πληροφοριών CBP”, το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρος κάθε σελίδας.

Ε: Πώς μπορώ να διορθώσω ένα λάθος που έκανα με την Ημερομηνία Λήξης Διαβατηρίου ή την Ημερομηνία Έκδοσης Διαβατηρίου αφού έχω ήδη ολοκληρώσει την αίτησή μου ESTA;

Α: Εφόσον δεν έχετε καταβάλει ακόμη το τέλος αίτησης, θα μπορείτε να κάνετε αλλαγές στην ημερομηνία λήξης διαβατηρίου και στην ημερομηνία έκδοσης διαβατηρίου. Δυστυχώς, εάν έχετε ήδη καταβάλει πληρωμή για την αίτηση ESTA και στη συνέχεια συνειδητοποιήσετε ότι έχετε κάνει λάθος στα πεδία Ημερομηνία λήξης διαβατηρίου ή Ημερομηνία έκδοσης διαβατηρίου, θα πρέπει να στείλετε νέα αίτηση ESTA. Η προηγούμενη αίτηση θα ακυρωθεί και θα πρέπει να πληρώσετε εκ νέου το σχετικό τέλος.

Ε: Πώς μπορεί ένας αιτών να ενημερώσει τις πληροφορίες στην αίτησή του για ESTA;

Α: Πριν υποβάλετε την αίτησή σας ESTA, θα μπορείτε να ενημερώσετε οποιοδήποτε από τα πεδία δεδομένων. Ωστόσο, μόλις οι αρχές εγκρίνουν την αίτησή σας, θα μπορείτε να τροποποιήσετε μόνο τα ακόλουθα πεδία:
– Διεύθυνση στις Ηνωμένες Πολιτείες
– Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Σημειώστε ότι αν θέλετε να αλλάξετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αρχικά δηλώσατε, θα πρέπει να επαληθεύσετε την ενημερωμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)

Ε: Τι πρέπει να κάνω εάν το διαβατήριό μου έχει λήξει ή τα στοιχεία του διαβατηρίου έχουν αλλάξει;

Α: Εάν υποβάλετε αίτηση για νέο διαβατήριο και στη συνέχεια σας εκδοθεί νέο διαβατήριο ή εάν τα στοιχεία του διαβατηρίου σας αλλάξουν, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για νέα ταξιδιωτική άδεια ESTA. Θα πρέπει επίσης να πληρώσετε εκ νέου το σχετικό τέλος. Ανατρέξτε στην προηγούμενη ερώτηση “Ε: Πώς μπορεί ένας αιτών να ενημερώσει τις πληροφορίες στην αίτησή του για ESTA;” για έναν κατάλογο των πεδίων του εντύπου που μπορούν να τροποποιηθούν μετά την υποβολή της αίτησής σας.

Ε: Πώς μπορώ να ολοκληρώσω μια αίτηση ESTA που έχω ήδη συμπληρώσει εν μέρει;

Α: Μεταβείτε στην αρχική σελίδα του ESTA και αναζητήστε τον σύνδεσμο “Συνέχιση της υπάρχουσας αίτησης”. Κάντε κλικ σε αυτό και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Ατομική αίτηση”. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ανακτήσετε την ημιτελή αίτηση εισάγοντας είτε την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου σας, την ημερομηνία έκδοσης διαβατηρίου και τη χώρα υπηκοότητας Ή τον αριθμό αίτησης, την ημερομηνία γέννησης και τον αριθμό διαβατηρίου. Μόλις δείτε τα μερικώς συμπληρωμένα δεδομένα της αίτησης στην οθόνη σας, μπορείτε να προχωρήσετε στην ολοκλήρωσή της.

Ε: Έχω εγκεκριμένη ESTA. Υπό ποιες συνθήκες θα πρέπει να υποβάλω εκ νέου αίτηση;

Α: Ενδέχεται να χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για νέα ESTA εάν ισχύει οποιοδήποτε από τα ακόλουθα:
– Αλλάξατε το όνομά σας
– Σας έχει εκδοθεί νέο διαβατήριο
– Μετά την έκδοση της αρχικής ESTA, έχετε γίνει πολίτης άλλης χώρας.
– Αλλάξατε το φύλο σας από αρσενικό σε θηλυκό ή από θηλυκό σε αρσενικό
– Η κατάσταση όσον αφορά τις προηγούμενες απαντήσεις σας σε ερωτήσεις του εντύπου αίτησης ESTA που ζητούσαν απάντηση “ναι” ή “όχι” έχει πλέον αλλάξει.

Η ταξιδιωτική άδεια ESTA ισχύει συνήθως για περίοδο 2 ετών ή μέχρι να λήξει το διαβατήριό σας, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Όταν εγκριθεί η αίτησή σας για ESTA, θα σας δοθεί επίσης η ημερομηνία ισχύος. Μόλις λήξει το διαβατήριό σας ή η εγκεκριμένη άδεια ESTA, θα πρέπει να υποβάλετε νέα αίτηση ESTA. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι θα πρέπει να καταβάλλετε το σχετικό τέλος κάθε φορά που υποβάλλετε νέα αίτηση ESTA.

Συμπέρασμα

Εάν κατά λάθος καταχωρίσετε λάθος στοιχεία στην πρώτη ερώτηση του εντύπου, περιμένετε 24 ώρες και υποβάλλετε νέα αίτηση. Εάν το λάθος είναι σε οποιαδήποτε από τις ερωτήσεις μεταξύ 2 και 9, θα πρέπει να καλέσετε την Υπηρεσία Τελωνείων και Συνοριακής Φύλαξης των ΗΠΑ ή να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ομάδα τεχνικής υποστήριξης ESTA για να τους ενημερώσετε.