Έξαρση γαστρεντερικής νόσου στο κρουαζιερόπλοιο Queen Victoria της Cunard

Category: Νέα | 0
Έξαρση γαστρεντερικής νόσου στο κρουαζιερόπλοιο Queen Victoria της Cunard
Έξαρση γαστρεντερικής νόσου στο κρουαζιερόπλοιο Queen Victoria της Cunard

Από κρούσμα γαστρεντερικής νόσου αγνώστου ταυτότητας επλήγησαν 154 επιβάτες και πλήρωμα στο κρουαζιερόπλοιο Queen Victoria της εταιρείας Cunard.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) προσδιορίζουν την αιτία της επιδημίας, την οποία τα μέλη του πληρώματος ανέφεραν για πρώτη φορά την 1η Φεβρουαρίου.

Έκτοτε, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε, με 129 επιβάτες και 25 μέλη του πληρώματος να εμφανίζουν συμπτώματα εμετού και διάρροιας.

Λεπτομέρειες κρουαζιέρας και μέτρα αντιμετώπισης

Το Queen Victoria αναχώρησε από το Fort Lauderdale της Φλόριντα στις 22 Ιανουαρίου, με 1.824 επιβάτες και 967 μέλη πληρώματος.

Η κρουαζιέρα, η οποία ήταν προγραμματισμένη να δέσει στη Χονολουλού στις 12 Φεβρουαρίου, αντιμετώπισε δυσκολίες στον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας.

Ως απάντηση στην επιδημία, η Cunard έχει θέσει σε ισχύ αυξημένα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων του ενισχυμένου καθαρισμού, της απομόνωσης των ατόμων που έχουν προσβληθεί και της ενημέρωσης των επιβατών και του πληρώματος.

Παρακολούθηση και αξιολόγηση του CDC

Το πρόγραμμα υγιεινής πλοίων του CDC παρακολουθεί ενεργά την κατάσταση και αξιολογεί την αντιμετώπιση της επιδημίας και τα πρωτόκολλα υγιεινής του πλοίου.

Παρά τις έρευνες, η εταιρεία κρουαζιέρας τονίζει την αφοσίωσή της στην προτεραιότητα που δίνει στην υγεία και την ευημερία όλων των επιβατών και του πληρώματος.

Η Cunard επιβεβαιώνει στο ABC News ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού V405 του πλοίου Queen Victoria, το οποίο αναχώρησε από τη Φλόριντα στις 22 Ιανουαρίου και έφτασε στο Σαν Φρανσίσκο στις 7 Φεβρουαρίου, αρκετοί επισκέπτες ανέφεραν συμπτώματα γαστρεντερικής ασθένειας.

Εφάρμοσαν αμέσως τα βελτιωμένα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας για να εγγυηθούν την ευημερία όλων των επισκεπτών και του πληρώματος στο πλοίο, επιβεβαιώνοντας ότι τα μέτρα αυτά είναι αποτελεσματικά.

Συνέχιση του δρομολογίου

Σύμφωνα με το CruiseMapper (ιστοσελίδα παρακολούθησης κρουαζιέρων), το Queen Victoria πραγματοποιεί ταξίδι 55 ημερών από το Αμβούργο της Γερμανίας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 4 Μαρτίου.

Παρά την επιδημία, το κρουαζιερόπλοιο συνεχίζει το ταξίδι του με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας.

Προηγούμενα περιστατικά και ευρήματα του CDC

Αυτό το κρούσμα σηματοδοτεί τη δεύτερη περίπτωση ασθένειας σε κρουαζιερόπλοιο φέτος.

Το πρώτο συνέβη τον Ιανουάριο, επηρεάζοντας 100 άτομα στο πλοίο Celebrity Constellation, με συμπτώματα παρόμοια με εκείνα που παρατηρήθηκαν στο Queen Victoria.

Το CDC διαπίστωσε ότι ο ένοχος ήταν ο νοροϊός, μια γαστρεντερική νόσος που ευθύνεται για τα περισσότερα από τα 14 κρούσματα που παρατηρήθηκαν στα κρουαζιερόπλοια πέρυσι.

Ταξίδια και κρουαζιέρες στις ΗΠΑ

Οι ταξιδιώτες, ιδίως όσοι σκέφτονται να κάνουν κρουαζιέρα, πρέπει να ενημερώνονται για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας που επιβάλλονται από τις εταιρείες κρουαζιέρας και τους ρυθμιστικούς φορείς, όπως το CDC.

Επιπλέον, τα επιλέξιμα άτομα μπορούν να χρησιμοποιούν το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας (ESTA) μέσω του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα όταν ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.

Η ESTA επιτρέπει σε πολίτες από επιλέξιμες χώρες να επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς θεώρηση για τουριστικούς, επαγγελματικούς ή διαμετακομιστικούς λόγους για μέγιστο διάστημα 90 ημερών.

Εξορθολογίζει τη διαδικασία εισόδου και ενισχύει την ασφάλεια, παρέχοντας ευκολία στους δικαιούχους ταξιδιώτες.
Υπό το φως των πρόσφατων περιστατικών με κρουαζιερόπλοια, η συμμόρφωση με τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας και η απόκτηση ταξιδιωτικών αδειών όπως η ESTA είναι απαραίτητη για ένα ασφαλές ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες.