ESTA για Γερμανούς πολίτες

Σύνοψη απαιτήσεων ESTA

Οι πολίτες της Γερμανίας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ESTA στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης.
Η ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουριστικούς, επιχειρηματικούς, διαμετακομιστικούς, ιατρικούς ή άλλους προσωρινούς σκοπούς.
Μια εγκεκριμένη ESTA επιτρέπει στους ταξιδιώτες να παραμείνουν έως και 90 ημέρες ανά επίσκεψη στις ΗΠΑ.
Οι Γερμανοί πολίτες που ταξιδεύουν με εμπορικές αεροπορικές ή θαλάσσιες εταιρείες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ESTA
Οι Γερμανοί πολίτες θα πρέπει επίσης να πληρούν και άλλες απαιτήσεις ESTA

Οι Γερμανοί πολίτες είναι επιλέξιμοι για ESTA;

Ναι, στο πλαίσιο του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα, οι Γερμανοί πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ESTA, που σημαίνει Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας. Οι Γερμανοί πολίτες που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για ESTA θα πρέπει να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ESTA.

Τι είναι το ESTA;

Το ESTA ξεκίνησε το 2009 ως ένας τρόπος επεξεργασίας των δεδομένων των επισκεπτών που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (VWP). Τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για να προσδιοριστεί εάν ένας ταξιδιώτης αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια ή τη μετανάστευση των Ηνωμένων Πολιτειών, των Αμερικανών πολιτών ή των κατοίκων τους. Η ESTA είναι μια απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης που επιτρέπει στους πολίτες των χωρών απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης, όπως η Γερμανία, να εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς θεώρηση. Η ESTA είναι μια ταξιδιωτική άδεια που μπορεί να ληφθεί ηλεκτρονικά και διεκπεραιώνεται εντός 72 ωρών από την υποβολή της αίτησης ESTA.

Ποιες δραστηριότητες μου επιτρέπει η ESTA;

Μια εγκεκριμένη ESTA επιτρέπει στους Γερμανούς πολίτες να επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες για τουρισμό, επαγγελματικούς λόγους, διαμετακόμιση, ιατρικούς λόγους ή για σύντομες σπουδές για διάστημα έως 90 ημερών ανά επίσκεψη. Εάν επιθυμείτε να παραμείνετε στις Ηνωμένες Πολιτείες πέραν των 90 ημερών, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για επαγγελματική βίζα Β1 ή τουριστική βίζα Β2.

Μπορεί μια ESTA να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλές εισόδους;

Ναι, οι Γερμανοί πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια εγκεκριμένη ESTA για πολλαπλές επισκέψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των εισόδων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, εάν η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων υποπτεύεται ότι προσπαθείτε να παρακάμψετε τους κανόνες ή τους περιορισμούς μετανάστευσης, τότε μπορεί να σας απαγορευτεί η είσοδος.

Ποιες είναι οι αποδεκτές μέθοδοι πληρωμής στο έντυπο ESTA;

Οι Γερμανοί αιτούντες μπορούν να πληρώσουν το τέλος της αίτησης ESTA χρησιμοποιώντας διάφορες χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, όπως αυτές που εκδίδονται από τις Visa, MasterCard, American Express, Discover, Diner’s Club, Maestro ή JCB. Η πληρωμή ζητείται ηλεκτρονικά κατά τη στιγμή της υποβολής και είναι απαραίτητη για να ληφθεί απόφαση σχετικά με την αίτησή σας ESTA.

Πόσο καιρό ισχύει η ESTA;

Μια εγκεκριμένη ESTA διαρκεί είτε δύο χρόνια είτε μέχρι την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου σας. Εάν η ESTA σας λήξει, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για νέα άδεια.

Σε ποιες περιπτώσεις θα χρειαστώ νέα ESTA;

Θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για νέα ESTA εάν συντρέχει οποιαδήποτε από τις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Λήγει το διαβατήριό σας
  • Αποκτάτε νέο διαβατήριο
  • Αλλάζετε ονόματα
  • Αλλάζετε φύλο
  • Οι απαντήσεις σας στα κριτήρια επιλεξιμότητας ESTA αλλάζουν

Τι γίνεται αν σε έναν Γερμανό πολίτη αρνηθούν την έκδοση ESTA;

Οι Γερμανοί πολίτες στους οποίους δεν χορηγείται ESTA θα λάβουν ειδοποίηση “Travel Not Authorized” στην οθόνη ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά την υποβολή της αίτησής τους. Εάν δεν σας χορηγηθεί ESTA, ως Γερμανός πολίτης μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση επισκέπτη για να εισέλθετε στις Ηνωμένες Πολιτείες για τουριστικούς, επαγγελματικούς ή διαμετακομιστικούς σκοπούς.

Χρειάζομαι ESTA αν είμαι διπλός πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών ή του Καναδά;

Όχι, εάν είστε Γερμανός πολίτης με διπλή υπηκοότητα είτε των Ηνωμένων Πολιτειών είτε του Καναδά, τότε δεν θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για ESTA ή βίζα. Η Τελωνειακή και Συνοριακή Προστασία (CBP) συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν τα αμερικανικά ή καναδικά διαβατήριά τους κατά την είσοδό τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι η ESTA το ίδιο με τη βίζα;

Όχι, η ESTA δεν είναι βίζα και υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο. Μπορείτε να αποκτήσετε ESTA συμπληρώνοντας μια ηλεκτρονική αίτηση. Συγκριτικά, η αίτηση για βίζα των ΗΠΑ απαιτεί τη συμπλήρωση του εντύπου DS-160 και τη συμμετοχή σας σε ραντεβού στην πρεσβεία της χώρας διαμονής σας. Επιπλέον, η επεξεργασία της αμερικανικής βίζας διαρκεί αρκετές εβδομάδες με απρόβλεπτα χρονοδιαγράμματα που ενδέχεται να μην συμπίπτουν με τα ταξιδιωτικά σας σχέδια. Μια εγκεκριμένη θεώρηση των ΗΠΑ σας παρέχει ορισμένα δικαιώματα τα οποία δεν παρέχονται στους αιτούντες ESTA. Συνεπώς, οι εγκεκριμένοι αιτούντες ESTA δεν έχουν εγγυημένη είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το παραδεκτό των Γερμανών πολιτών που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με ESTA θα καθοριστεί τελικά από την CBP στα σύνορα των ΗΠΑ.

Πού μπορώ να μάθω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ESTA;

Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα Συχνές ερωτήσεις ESTA και τη σελίδα Απαιτήσεις ESTA για περισσότερες πληροφορίες πριν ξεκινήσετε την αίτησή σας.